صفحه اصلی / بین الملل / رضایی: جنگ غزه، دردناک‌ترین شکست رژیم صهیونیستی در ۷۰ سال گذشته بود

محسن رضایی، عضو تشخیص مصلحت نظام

رضایی: جنگ غزه، دردناک‌ترین شکست رژیم صهیونیستی در ۷۰ سال گذشته بود

رضایی در مصاحبه با المیادین به تحلیل جنگ غزه و شکست اسرائیل پرداخت. وی با تأکید بر قدرت ایران و محور مقاومت، آینده منطقه را روشن توصیف کرد و بر لزوم اعتمادسازی آمریکا برای هرگونه مذاکره تأکید نمود.
محسن رضایی در مصاحبه با المیادین درباره پیروزی مقاومت

سرویس خبری ایران من: در مصاحبه‌ای تحلیلی با شبکه المیادین، محسن رضایی، فرمانده پیشین سپاه پاسداران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به تشریح آخرین تحولات منطقه، دستاوردهای مقاومت در غزه و موضع ایران در قبال تحولات اخیر پرداخت. این مصاحبه که در بحبوحه تحولات مهم منطقه‌ای انجام شد، نکات قابل توجهی را درباره آینده محور مقاومت، روابط با آمریکا و چشم‌انداز منطقه روشن می‌کند. رضایی در این گفتگو، ضمن تأکید بر قدرت و آمادگی ایران، به تحلیل پیروزی‌های اخیر مقاومت و شکست راهبردی اسرائیل پرداخت.

 

دستاوردهای مقاومت در جنگ غزه

 

به گزارش ایران من، فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی گفت: در ارتباط با آمریکای ترامپ هم باید بگویم نباید فریب این ادعاهای بی‌اساس را بخورد که ایران ضعیف شده است. ایران قدرتمندتر از هر زمان ممکن است و خود را برای هر شرایطی آماده کرده است. صبر راهبردی ما، هم از حکمت سیاسی و هم از تدبیر نظامی نشئت می‌گیرد و تجارب و دانش دفاعی ما از بسیاری از قدرت‌ها بیشتر است. ترامپ و آمریکا بدون اعتمادسازی نمی‌توانند از ایران انتظاری داشته باشند.

 

محسن رضایی در مصاحبه با شبکه المیادین درباره تحولات منطقه و در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه توافق آتش‌بس در غزه، با تبریک پیروزی محور مقاومت در جریان این توافق، گفت: با وجود آنکه اسرائیل تلاش می‌کرد با طولانی‌ کردن جنگ به اهداف خود برسد، ولی مقاومت مردم، مدیریت و فرماندهی کم‌نظیر حماس و هماهنگی و انسجام جبهه مقاومت اجازه بهره‌برداری از طولانی شدن جنگ را نداد. محاسبات دشمن اسرائیلی این بود که با طولانی‌کردن جنگ و محاصره آب ‌و غذای مردم، زندگی را بر آنان سخت خواهد کرد، مهمات و سلاح حماس تمام می‌شود و مردم تسلیم و حماس هم از بین می‌رود.

 

شکست استراتژیک  اسرائیل

 

وی افزود: اما پس از ۱۵ ماه کشتار و جنایت، هیچکدام از اهداف رژیم محقق نشد و به گفته مقامات رسمی و رسانه‌های  اسرائیلی، جنگ غزه یکی از بزرگترین و دردناک‌ترین شکست‌های رژیم در طول جنگ‌های ۷۰ ساله آن‌ بوده است؛ به‌گونه‌ای که از یک‌ سو منجر به استعفای مقامات رده بالای نظامی رژیم، از جمله فرمانده اطلاعات نظامی، فرمانده ستاد ارتش و فرماندهان بخش‌های شمال و جنوب شد که در تاریخ این رژیم کم‌سابقه بوده است.

 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: در این جنگ، نه اراده مردم غزه برای مقاومت از بین رفت، نه حماس آن‌طور که نتانیاهو وعده داده بود نابود شد و نه آنان توانستند گروگان‌ها را بدون توافق و مذاکره آزاد کنند و مجموع این گزاره‌ها به معنی شکست در دستیابی به اهداف اعلام‌ شده جنگی است؛ بنابراین اسرائیل هیچ راهی جز پذیرش آتش‌بس نداشت و با پذیرش آتش‌بس می‌خواهد خود را از باتلاق خودساخته نجات دهد.

 

چشم‌انداز آینده منطقه و محور مقاومت

 

رضایی در پاسخ به پرسشی درباره اعلام اسرائیلی ها در زمینه هدف اصلی‌شان برای جنگ با ایران است، گفت: هدف اصلی بازگشت آمریکا به منطقه و تسلط بر منابع آن و بازیابی قدرت خود و توانمند شدن برای مقابله با چین و داشتن جایگاه قدرت در آینده جهان است و موضوع فقط ایران نیست. اسرائیل نیز در این میان به دنبال آینده خود است اما می‌بینیم که بی‌آینده و دچار شکستی مفتضحانه شده است.

 

فرمانده سپاه پاسداران در دوران جنگ تحمیلی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت محور مقاومت، اظهار کرد: آنچه در ۱۵ ماه اخیر در منطقه رخ داد، نبردی تمام‌عیار میان محور مقاومت و محور جنایت در منطقه بود. دو حادثه مهم در این مدت اتفاق افتاد؛ اول عملیات طوفان الاقصی که بیست‌وچهارساعته انجام شد و دیگری حمله پانزده‌ ماهه اسرائیل به غزه و محور مقاومت و مقابله غزه، لبنان، یمن و عراق با اسرائیل که در هر دو نبرد اسرائیل به گواه کارشناسان و تحلیلگران خودشان شکست سنگینی خورد.

 

وی ادامه داد: از نظر سیاسی نیز شاهد بدترین دوران سیاسی رژیم، از محکومیت بین‌المللی سران رژیم تا به تصویر کشیدن سیاه‌ترین چهره جنایت‌بار این رژیم در عرصه بین‌الملل بوده‌ایم که هیچگاه به این حد سابقه نداشته است. در مقابل حماس به‌خوبی توانست پانزده‌ ماه محاصره و بمباران بی‌سابقه و قحطی شدید مواد غذایی و دارویی را تحمل کند و صحنه جنگ را موثرتر از  اسرائیلی ها ادامه بدهد. حزب‌الله نیز باوجود شهادت رهبر بی‌بدیل خود و فرماندهان بزرگش، توانست یک نبرد بزرگ را علیه رژیم تحمیل و ضربات بزرگی به آن وارد کند.

 

روابط با آمریکا و آینده منطقه

 

رضایی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای اسرائیلی‌ها مبنی بر توقف حزب‌الله لبنان و تضعیف محور مقاومت، گفت: اسرائیل پس از عملیات پیجرها و همچنین ترور شهید سیدحسن نصرالله به خیال پیشروی سریع تا رودخانه لیتانی تجاوز زمینی را آغاز کرد، اما حتی تا مناطق پیشروی در جنگ ۳۳ روزه هم نرسید و لذا مجبور به آتش‌بس شد. حزب‌الله خود را ترمیم کرد و اکنون مجموعه‌ای قدرتمند در کنار رئیس‌جمهوری، مجلس و مردم لبنان هستند و همه لبنان یکدست، خواهان اخراج و عقب‌نشینی رژیم غاصب اسرائیل از جنوب لبنان است.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: توصیه من به همه مردم و مقامات لبنان این است که باید مانع از زیاده‌خواهی  اسرائیل و آمریکا در موضوع آتش‌بس باشند. تضعیف حزب‌الله به معنای تضعیف لبنان در برابر  اسرائیل است. حزب‌الله برای امنیت، استقلال و تمامیت ارضی لبنان می‌جنگد و باید از آن حمایت شود. حزب‌الله واقعیت غیرقابل حذف لبنان است. این را  اسرائیل و آمریکا خوب می‌دانند.

 

موضع ایران در قبال سوریه و آینده منطقه

 

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پیامدهای از دست‌ دادن سوریه چیست و با حاکمان جدید چگونه برخورد خواهید کرد، گفت: ما به پیامدهای سقوط نظام سیاسی سوریه واقف هستیم. اما این به معنای شکست مقاومت و ایران نیست، بلکه به معنای ایجاد یک خلأ است که می‌توان آن را با راهبردهای جدید و موثرتر جبران کرد. از سوی دیگر، اصول جمهوری اسلامی ایران در سوریه تغییر نمی‌کند؛ ما از استقلال، ثبات، تمامیت ارضی و بازسازی اقتصادی سوریه حمایت می‌کنیم. البته این اتفاق بدون یک دولت فراگیر از همه اقوام، مذاهب و گروه‌ها امکان‌پذیر نیست.

 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره رفتار ایران با دولت ترامپ و احتمال مذاکراه درباره پرونده هسته‌ای با آمریکا، تصریح کرد: یکی از مبانی رفتار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل، پایبندی به توافقات بین‌المللی از جمله برجام است. مذاکرات ما با اروپایی‌ها از هفته پیش ادامه یافته و برقرار است. با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم ارتباط و همکاری متقابل خوبی داریم. ما به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده‌ایم و نیستیم.

 

رضایی افزود: در ارتباط با آمریکای ترامپ هم باید بگویم نباید فریب این ادعاهای بی‌اساس را بخورد که ایران ضعیف شده است. ایران قدرتمندتر از هر زمان ممکن است و خود را برای هر شرایطی آماده کرده است. صبر راهبردی ما، هم از حکمت سیاسی و هم از تدبیر نظامی نشئت می‌گیرد و تجارب و دانش دفاعی ما از بسیاری از قدرت‌ها بیشتر است. ترامپ و آمریکا بدون اعتمادسازی نمی‌توانند از ایران انتظاری داشته باشند.

 

وی با بیان اینکه پدیده ترامپیسم یک موضوع جدید است و باید دید که آیا جامعه آمریکا می‌تواند خود را با ترامپ تطبیق دهند، ادامه داد: ترامپ با بسیاری از اصول اساسی آمریکا در حوزه سیاسی، اقتصادی، دموکراسی، و سیاست خارجه در حال فاصله‌گیری است. از لیبرالیسم فاصله گرفته است، از اقتصاد آزاد فاصله گرفته است و آمدورفت رئیس‌جمهورهای آمریکا برای ما تفاوتی ندارد و مهم اعتمادسازی آنان برای ملت ایران است که تاکنون چنین امری را شاهد نبوده‌ایم.

 

فرمانده سپاه در دوران جنگ تحمیلی در پاسخ به پرسشی درباره آینده محور مقاومت، گفت: اگر همین امروز به هر کشور اسلامی در منطقه حمله شود و آنان از ما بخواهند، به آنان کمک خواهیم کرد. جبهه مقاومت از تقاضای ملت‌ها و دولت‌ها از ایران برای کمک به‌ خود تشکیل شده است. برای ما در کنار جبهه مقاومت، اتحاد بین کشورهای مسلمان نیز بسیار مهم است و نمی‌خواهیم آمریکا و اسرائیل بین کشورهای مسلمان تفرقه اندازند و در جلوگیری از تضعیف محور مقاومت و تفرقه بین کشورهای مسلمان نیز مصمم هستیم.

خبرهای دیگر

رافائل گروسی در نشست داووس درباره آینده برجام و برنامه هسته‌ای ایران

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

آنتونیو گوترش در سخنرانی مجمع اقتصادی داووس درباره برنامه هسته‌ای ایران

آنتونیو گوترش، نخست‌وزیر پرتغال

سیریل رامافوسا در نشست داووس درباره ریاست آفریقای جنوبی بر گروه بیست

سیریل رامافوسا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی

سرگئی ریابکوف در حال سخنرانی درباره روابط روسیه و آمریکا

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00