سرویس خبری ایران من: در شرایطی که جنگ اوکراین همچنان ادامه دارد و نیروهای این کشور در خطوط مقدم با چالشهای جدی روبرو هستند، موضوع اعزام نیروهای حافظ صلح به این کشور به یکی از محورهای اصلی گفتگوهای دیپلماتیک تبدیل شده است. در حالی که کشورهای اروپایی در حال بررسی راهکارهای مختلف برای حمایت از اوکراین هستند، موضعگیریهای متفاوت قدرتهای جهانی، پیچیدگیهای خاصی را در این مسیر ایجاد کرده است.
موضع شولتس درباره اعزام نیروهای حافظ صلح
به گزارش ایران من به نقل از خبرگزاری تاس، شولتس در مصاحبه با یک روزنامه محلی با اشاره به اینکه هنوز برای سخن گفتن درباره اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین زود است، اظهار کرد: در هر صورت ما باید به دنبال اطمینان از این موضوع باشیم که هر کاری که درباره اوکراین انجام میدهیم در هماهنگی با ایالات متحده انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه من قاطعانه با اقدامات یکجانبه اروپا در خصوص اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین مخالف هستم، خاطرنشان کرد: ما باید بر اساس تصمیم جمعی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی عمل کنیم و این اصل اساسی ناتو است.
واکنش روسیه به طرح استقرار نیروهای ناتو
به نوشته خبرگزاری تاس، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیشتر درباره ایده اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین گفته بود که استقرار نیروهای ناتو در این کشور برای روسیه کاملا غیرقابل قبول است زیرا باعث تشدید غیرقابل کنترل اوضاع خواهد شد.
رایزنیهای اروپا و موضع آمریکا
به گزارش ایران من، خبرگزاری رویترز پیش از این در گزارشی به نقل از مقامها و دیپلماتهای کشورهای اروپایی نوشته بود که این کشورها در حال رایزنی و مذاکره درباره اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین در صورت برقراری آتشبس یا صلح احتمالی میان مسکو و کییف هستند.
در گزارش رویترز آمده است: این مذاکرات که توسط امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه هدایت میشود در مراحل اولیه است و با توجه به اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشتر به صراحت اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی را برای تضمین امنیت اوکراین به این کشور اعزام نخواهد کرد، از اهمیت زیادی برخوردار است.
گزارش رویترز میافزاید: در حالی که نیروهای اوکراینی در خطوط نبرد به طور آهسته ولی پیوسته مجبور به عقبنشینی از مواضع خود میشوند اما سران کشورهای اروپایی در عین حال نمیخواهند به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه این پیام را منتقل کرده باشند که از نظر آنها زمان مذاکره فرا رسیده است و مسکو میتواند دستاوردهای خود در میدان نبرد را حفظ کند بلکه همچنان اصرار بر افزایش کمکهای نظامی و اقتصادی خود به اوکراین دارند و هیچ نشانهای از آمادگی پوتین برای مذاکره هم مشاهده نمیکنند.
در گزارش رویترز آمده است: با این حال، در پشت صحنه، برخی از مقامهای کشورهای اروپایی در حال بررسی این موضوع هستند که این کشورها چگونه میتوانند تضمینهای امنیتی برای کییف، از جمله با استقرار دهها هزار نیروی نظامی را در خاک اوکراین ارائه دهند.
چالشهای پیش روی استقرار نیروها
بر اساس گزارش رویترز، استقرار چنین نیرویی از سوی کشورهای اروپایی در خاک اوکراین نه تنها خطر رویارویی مستقیم آنها با روسیه را افزایش میدهد بلکه ارتشهای کشورهای اروپایی را در حالی که ذخایر تسلیحاتی آنها به دلیل کمکهای نظامی به اوکراین بسیار کاهش یافته است برای انجام هر مأموریت بزرگی از جمله استقرار نیرو در اوکراین به حمایت نظامی ایالات متحده وابسته میکند.
گزارش رویترز میافزاید: این در حالی است که دونالد ترامپ پیشتر در گفت وگو با امانوئل مکرون و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در پاریس، استقرار نیروهای آمریکایی در اوکراین در صورت برقراری آتشبس یا صلح احتمالی را رد و تاکید کرده بود که کشورهای اروپایی باید به تنهایی انجام این ماموریت را برعهده بگیرند.