سرویس خبری ایران من: در پی تحولات اخیر در نوار غزه و تلاشهای اسرائیل برای آوارهسازی فلسطینیان، الازهر مصر و رهبران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیهها و اظهارات مهمی، بر حق بازگشت فلسطینیان و مقاومت در برابر سیاستهای آوارهسازی تأکید کردند. در این گزارش به بررسی مواضع الازهر و دیدگاههای رهبران مقاومت در این خصوص میپردازیم.
بیانیه الازهر در محکومیت آوارهسازی فلسطینیان
به گزارش ایران من از شبکه الجزیره، الازهر در این بیانیه تلاش ها برای آواره کردن ملت فلسطین از سرزمین خود را تلاشی شکست خورده و ظالمانه در راستای غصب حقوق آنها پس از ناکامی اسرائیل در اشغال نوار غزه دانست.
در ادامه این بیانیه آمده است: تلاش برای کوچاندن ملت فلسطین به خارج، تلاشی برای غصب سرزمین فسلطین به شیوهای دیگر است که پس از ناکامی در اشغال نوار غزه و ۱۵ ماه جنایت و نسل کشی بی سابقه در تاریخ معاصر صورت میگیرد.
الازهر تاکید کرد که غزه سرزمین فلسطینی و عربی است و اینگونه باقی خواهد ماند و اشغالگران غاصب و حامیان آنها تلاش میکنند این سرزمین را با کشتار و تخریب و ریختن خون بی گناهان غصب کنند.
الازهر به ساکنان نوار غزه به خاطر پایداری قهرمانانه در مقابل طمع ورزیهای ظالمانه درود فرستاد.
موضعگیری رهبران حماس در برابر طرح کوچ اجباری
به گزارش ایران من، عضو ارشد جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پیش تر در اظهاراتی تاکید کرد که ملت فلسطین وطن خود را ترک نکرد و ترک نخواهد کرد.
حسام بدران گفت: امروز همه تلاشهای رژیم اشغالگر و در راس آنها بنیامین نتانیاهو و ایتمار بن گویر برای کوچاندن اجباری ملت فلسطین به خارج از وطن خود درهم شکست.
وی افزود: ملت فلسطین به رغم همه خونها و هزینههایی که داده است و میدهد، با آوارگی در داخل و کوچ به خارج مخالف است.
بدران گفت: بار دیگر به جهان ثابت میکنیم که ملت فلسطین وطن مقدس خود را ترک نکرد و نخواهد کرد و هر هزینهای را در این راه تحمل خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ملت فلسطین شکست ناپذیر است و صحنه بازگشت آنها به شمال نوار غزه، بزرگترین تصویر و نشانه شکست اشغالگران، باخت و عقب نشینی آنها است.
عبداللطیف القانوع سخنگوی جنبش حماس نیز پیش تر در اظهاراتی با بیان اینکه مردم فلسطین در سرزمین خود ثابت قدم هستند و هرگونه طرحی برای آواره کردن آنها با شکست مواجه خواهد شد، تاکید کرد: ملت فلسطین در سرزمین خود باقی خواهد ماند.
سخنگوی جنبش حماس گفت: آنچه را که اشغالگران از طریق جنگ نتوانستند از مردم ما بگیرند، با طرحهای آوارگی نیز به دست نخواهند آورد.
وی افزود: اشغالگران تلاش میکنند تا تعهدات خود در توافق آتش بس را انکار کرده و به آن عمل نکنند ولی ما اجازه چنین کاری را نخواهیم.
عبداللطیف القانوع تصریح کرد: صحنه های تحویل زندانیان زن اسرائیلی عدم موفقیت اشغالگران در دستیابی به اهداف جنگ غزه را اثبات کرد.
جزئیات توافق آتشبس و آمار تلفات جنگ
آمریکا و قطر ۱۵ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۲۶ دی ماه ۱۴۰۳ اعلام کردند که اسرائیل و حماس به توافق آتش بس دست یافتهاند.
این توافق، ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ برابر با ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ اجرایی شد و مرحله اول آن، ۶ هفته به طول خواهد انجامید.
طی این مرحله، درباره اجرای توافق در مرحله دوم و سپس سوم آن، مذاکره خواهد شد.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که بر اثر آن، افزون بر ویرانیهای عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۱۵۷ هزار فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک هستند، شهید و زخمی و همچنین بیش از ۱۴ هزار نفر مفقودالاثر شدند.