سرویس خبری ایران من: در شرایطی که موضوع تجمعات و نقش گروههای مختلف در فضای سیاسی کشور به یکی از مباحث مهم تبدیل شده است، سید محمد علی ابطحی، عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز، در گفتوگویی تحلیلی به بررسی این پدیده و تأثیر آن بر فضای سیاسی کشور پرداخته است. در این مصاحبه، جنبههای مختلف حق تجمع و مرزهای آن مورد بررسی قرار گرفته است.
دیدگاه ابطحی درباره تجمعات اعتراضی
سید محمد علی ابطحی گفت: من مشکلی با تجمع یک گروه کوچک در یک مکان و مطرح کردن دیدگاههای خود، حتی اگر این دیدگاهها خلاف واقع و پر از دروغ و کینه باشد، نمیبینم.
وی با بیان اینکه در اصل برگزاری تجمعات مشکلی وجود ندارد و حتی از این کار حمایت میکنم، افزود: معتقدم اشکالی ندارد که عدهای بیایند و حرفشان را بیان کنند، اما ای کاش منطقیتر و معقولتر صحبت میکردند.
نقش و تأثیر گروههای تندرو در سیاست
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز بیان کرد: در هر صورت، اصل این کار اشکالی ندارد. ما در اسرائیل هم چنین افرادی داریم. حتی بعد از توافق اخیر، تعدادی از اعضا در کابینه «نتانیاهو» استعفا دادند، زیرا توافق را در وضعیت موجود به صلاح نمیدانستند.
ابطحی با بیان اینکه اما نکته مهمتر اینکه وجود تندروها در دنیا طبیعی است، اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد این است که آنها تأثیری بر سیاست و عملیات اجرایی حاکمیت نگذارند.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز یادآور شد: اگر درصد تندروها را نسبت به کل جامعه در نظر بگیریم، متوجه خواهیم شد که تعدادشان بسیار اندک است. مهم این است که حاکمیت و مدیریت کشور باید بدانند که تحت تأثیر این جریانات افراطی قرار نگیرند.
ابطحی تصریح کرد: افراد تندرو و انواع افراطیهایی که چه در مجلس و چه در گوشه و کنار خیابانها هستند، نمیتوانند کشور را مدیریت کنند بلکه فقط نظراتشان را ارائه میدهند و زمانی این موضوع مشکلآفرین خواهد بود که مسئولان ما تحت تأثیر عملیات روانی این افراد قرار بگیرند.
وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا، حاکمیتها تحت تأثیر چنین عملیاتهای روانی قرار نمیگیرند و این تندروها همتاهایی از مجموعههایی هستند که حتی در آمریکا نیز وجود دارند، تاکید کرد: اگر این افراد تندرو تعیینکننده سیاست نباشند و فقط نظریه ارائه کنند، به هیچعنوان باعث نگرانی نیست.
فعال سیاسی اصلاحطلب در پاسخ به این سوال که چرا افراد تندرو مطالبات خود را در مسیر تحزب و فعالیت های قانونمند حزبی پیگیری نمیکنند؟ گفت: من این افراد افراطی را یک مجموعه باورمند نمیدانم.
ابطحی گفت: در حقیقت، آنها یک پروژهاند و پروژه سعی نمیکند خود را چندان در چارچوبهای قانونی بیاورد. کسانی که چرخاننده این پروژهها هستند نیز چندان بهطور قانونی رفتار نمیکنند.
واکنش به تجمعات اخیر و موضع مسئولان
به گزارش ایران من، عصر روز شنبه ۶ بهمن تعدادی از دلواپسان با محوریت یک نماینده مجلس در میدان پاستور تجمع غیرقانونی برگزار کرده بودند و علت تجمع خود را انتقاد به حضور و نقش آفرینی «محمد جواد ظریف» معاون راهبردی رئیس جمهور در دولت چهاردهم و همچنین مواضع رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص قانون حجاب و عفاف، اعلام کردند.
«کامران غضنفری» نماینده مردم تهران در مجلس که وظیفه نظارت و قانونگذاری را برعهده دارد در این تجمع، مطالب تندی علیه دولتمردان و شخص معاون راهبردی رئیسجمهور بیان کرد.
پیش از این نیز به بهانه رفع فیلترینگ ۲ پلفترم واتس آپ و گوگل پلی عدهای با برگزاری یک راهپیمایی موتوری با تعداد انگشت شماری موتورسوار، بار دیگر با یک خواست و مطالبه عمومی مخالفت کردند.
در همان مقطع تحرکات گروههای موسوم به «فشار» با واکنش مسئولان ذیربط مواجه شد؛ «علی زینیوند» معاون سیاسی وزارت کشور در گفتوگویی گفته بود: این تجمعات باعث چنددستگی در کشور و خدشهدار شدن وفاق و همبستگی کشور میشود و حتماً با جدیت برخورد میشود.