صفحه اصلی / اخبار داخلی / آیت‌الله خامنه‌ای: چشم‌هایمان را باز کنیم و بدانیم با چه کسی مواجهیم

آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی

آیت‌الله خامنه‌ای: چشم‌هایمان را باز کنیم و بدانیم با چه کسی مواجهیم

آیت الله خامنه ای در سخنرانی عید مبعث، به تبیین اهمیت بعثت پیامبر(ص) و نقش آن در تحول جوامع پرداختند. ایشان با تأکید بر نقش عقل و ایمان، مقاومت اسلامی را ثمره بعثت دانسته و به موفقیت‌های غزه و حزب‌الله اشاره کردند.
سخنرانی آیت الله خامنه ای در دیدار مسئولان نظام به مناسبت عید مبعث

سرویس خبری ایران من: آیت الله خامنه ای در آستانه عید مبعث در دیداری با مسئولان نظام و نمایندگان کشورهای اسلامی، به تبیین جایگاه بعثت پیامبر اکرم(ص) در عصر حاضر پرداختند. ایشان با تشریح نقش محوری عقل و ایمان در تحول جوامع، و با اشاره به پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت، تصویری روشن از کاربرد آموزه‌های بعثت در مواجهه با چالش‌های معاصر جهان اسلام ارائه کردند. این سخنرانی، پیوند عمیق میان آموزه‌های بعثت و مسیر مقاومت اسلامی را نمایان می‌سازد.

 

اهمیت و جایگاه بعثت در تاریخ بشریت

 

به گزارش ایران من، همزمان با خجسته عید مبعث پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلّی‌الله‌علیه‌و آله‌وسلّم، صبح امروز (سه‌شنبه) جمعی از مسئولان نظام، نمایندگان و سفرای کشورهای اسلامی با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای  دیدار کردند.

 

چشم‌هایمان را باز کنیم و حواسمان باشد که با چه کسی مواجه‌ایم، معامله می‌کنیم و حرف می‌زنیم.

 

دستگاه‌های قدرت زورمند شیطانی عالم به منابع طبیعی کشورها و ملت‌ها، به فرهنگ اصیل آنها و به هویت ملی و اسلامی آنها چشم دارند و درصدد تخریب و تصرف اینها هستند.همه یک جور نیستند و در راس آنها آمریکاست.

 

امروز توصیف کامل استعمار و استکبار آمریکاست و آمریکا زیر نفوذ قدرتمندان مالی درجه اول دنیاست.

 

جریان مقاومت یک رشحه‌ای از بعثت است.

 

 آیت الله خامنه ای صبح امروز در دیدار مسئولان نظام، نمایندگان کشورهای اسلامی فرمودند: تبریک عرض می‌کنم عید سعید مبعث را به شما حضار محترم، به همه ملت ایران، به همه امت بزرگ اسلامی و به همه آزادی‌خواهان و آزادگان عالم. مبعث پیغمبر اکرم برای آزادگان عالم هم حقیقتاً عید است.

 

امسال عید مبعث با بهمنِ پیروز همزمان شده امیدواریم که جریان بهمن، جریان انقلاب اسلامی، حرکتی که ما داریم می‌کنیم و نیت بنیانگذار این حرکت تبعیت از پیغمبر و بعثت بوده است، ان‌شاءالله در همین طریق ادامه پیدا کند و راه خودش را پیش ببرد.

 

جریان بعثت یک جریان مستمر و همیشگی است و در همه دوره‌ها می‌شود از برکات بعثت استفاده کرد اگر عقل و ایمان را کار بیندازیم، در واقعیت زندگی و در ذهن ما، بعثت و تحرک و تحول به وجود می‌آید.

 

نقش عقل و ایمان در تحول جوامع

 

یعنی همان تحولی که در اول بعثت به وجود آمد و خود نبی مکرم اسلام سینه سپر کرد و آمد وسط میدان و کارها را با آن تلاش غیرقابل توصیف، خودش انجام داد، این در همه زمان‌ها به تناسب- تناسب انسان‌ها، با تفاوت ما با آن قله عظیم- ممکن است منتها شرطش چیست؟ شرطش این است که آن دو عاملی را که آن بزرگوار در اختیار گرفت و به کار برد، به کار ببریم: یعنی عقل و ایمان.

 

اگر عقل و ایمان را ما به کار بیندازیم بعثت به وجود می‌آید، تحرک به وجود می‌اید، تحول به وجود می‌آید. تحول در ذهن، تحول در واقعیتِ زندگی را به وجود می‌آورد، مشکلات برطرف می‌شود، اصلاح می‌شود. درسی که باید از بعثت بگیریم این است.

 

بعثت یکی از مبارک‌ترین و بزرگترین رخدادهای عالم وجود و تاریخ بشریت است یعنی یک حادثه معمولی نیست، جزو برترین حوادث تاریخ بشریت است. حوادث بزرگ کارکردهای زیادی دارند در زمینه‌های مختلف، فردی، اجتماعی، لکن یکی از مهمترین و شاید بشود گفت مهمترین کارکردهای رخدادهای بزرگ عبارتست از ایجاد تحول فکری و ادراکی در مخاطب.

 

آن وقتی یک تحول عظیم، یک حادثه بزرگ خواهد توانست در واقعیت زندگی مردم اثر بگذارد و ماندگار بشود که قادر باشد تحول فکری در مخاطب خود به وجود بیاورد؛ فکر که درست شد، عمل هم درست خواهد شد؛ عمده این است.

 

نظام زندگی بر اساس آن اندیشه‌ای است، فکری است که در اداره کنندگان زندگی وجود دارد. اگر تحول فکری و ادراکی و فهم عالم وجود در انسان‌ها، در جوامع به وجود آمد، آن وقت نظام‌های سیاسی، اقتصادی، نظام‌های اخلاقی، نظام‌های اجتماعی براساس آن به وجود خواهد آمد و تشکیل خواهد شد.

 

بعثت پیغمبر اکرم از این جهت برجسته است. حالا جهات برجستگی بعثت از همه حوادث گوناگون دیگر متعدد است که خب محل بحث ما نیست اما در همین خصوصیت هم بعثت نبی اکرم فوق‌العاده است تحولی که به وجود آورد، چه کسانی را، چه افکاری را، چه رفتاری را، چه جامعه‌ای را، با آنها مواجه شد و تبدیلشان کرد به چه انسان‌هایی، به چه جامعه‌ای، به چه مردمی؛ چه در زمان خود و چه در طول زمان.

 

استعمار نوین و چالش‌های جهان اسلام

 

ما امروز دچار هر سه مرحله استعمار هستیم. امروز هم دستگاه‌های قدرتِ زورمندِ شیطانی عالم، هم به منابع طبیعی کشورها و ملت‌ها چشم دارند، نظر سوء دارند، هم به فرهنگ آنها، فرهنگ اصیل آنها، هم به هویت ملی و اسلامی آنها نظر دارند و درصدد تخریب و تصرف اینها هستند. البته همه یک‌جور نیستند، در راس این‌ها آمریکاست.

 

امروز آن توصیفی که ما برای استعمار و استکبار می‌کنیم، مصداق اتمّ آن دولت آمریکاست که زیر نفوذ قدرتمندان مالی دنیاست یعنی امروز قدرتمندان درجه‌یک مالی دنیا بر تعدادی از حکومت‌های غربی- از جمله آنها، شاید بیشترین آنها دولت آمریکا[باشد]- مسلط‌اند. این -به تعبیر رایج خودشان- کارتل‌ها و تراست‌ها و امثال اینها مسلط‌اند. این‌ها هستند که دارند نقشه هر سه مرحله استعمار را می‌کشند.

 

پیروزی‌های جبهه مقاومت

 

این جریان مقاومت، این حرکت مقاومت، یک رشحه‌ای از همان بعثت است. مقاومت که از ایران اسلامی آغاز شد، بیدار کرد ملت‌های مسلمان را. بعضی از ملت‌های مسلمان را به صحنه آورد، ملت‌های مسلمان را عموماً بیدار کرد و بسیاری از غیر مسلمانها را هم وجدان‌هایشان را بیدار کرد. نظام سلطه شناخته شد، شناسانده شد. نظام سلطه را نمی‌شناختند، بسیاری از ملت‌ها نمی‌شناختند.

 

شما نگاه کنید به غزه. غزه‌ی منطقه‌ی محدودِ کوچک،  اسرائیل تا دندان مسلح و دارای پشتیبانی کامل آمریکا را به زانو درآورد، غزه  اسرائیل را به زانو درآورد، این شوخی است؟ این همان رشحه‌ای از مقاومت است. این همان ایمان و عقل است. این همان تلاوت آیات قرآن است. این دل بستن به خداست. این همان اعتقاد به «و ان العزه لله جمیعا» است.

 

حزب الله سرافراز خسارتی در حد فقدان شخصیتی مثل سید حسن نصرالله می‌بیند، این شوخی نیست. ما چند تا انسان بزرگ در دنیا در قد و قواره‌ی سید حسن نصرالله رضوان الله تعالی علیه، این شهید بزرگوار، مگر داریم؟ یک چنین شخصیتی از بین حزب الله رفت. دشمن و دوست خیال می‌کردند حزب‌الله تمام شد. حزب‌الله نشان داد که نه فقط تمام نشده، در یک مواردی انگیزه‌اش بیشتر هم شده و توانست در مقابل رژیم صهیونیستی بایستد.

 

امروز مخاطب این حرف خود ماها هستیم همه‌مان، دولت‌های مسلمان، ملت‌های مسلمان، خود ما همه‌مان مخاطب هستیم. باید بدانیم اگر در دنیا چیزی مطالبه می‌کنیم یا امید به لطف الهی در آخرت بسته‌ایم باید به مفهوم بعثت و مقتضای بعثت و حرکت بعثت متشبث بشویم «مَن کانَ یُریدُ العِزَّهَ فَلِلَّهِ العِزَّهُ جَمیعًا»؛ عزت آنجاست.

 

عزت یعنی کسی دارای حالتی باشد که هیچ عامل بیگانه‌ای نتواند بر روی او اثر سوء بگذارد، این عزت است. «إِنَّ الْعِزَّهَ لِلَّهِ جَمِیعاً»؛ نه دشمن، نه عوامل گوناگون فکری، روحی، خارجی، جسمانی، روحانی، همه جور، نمی‌توانند اثر بگذارند وقتی که عزت وجود داشته باشد. یا در آیه شریفه «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ» اگر ایمان باشد شما برترین هستید، بالاترین هستید.

خبرهای دیگر

تنش تجاری میان آمریکا و شرکای اقتصادی در پی اعمال تعرفه‌های جدید

اتحادیه اروپا

تظاهرات مخالفان دولت در تفلیس و دستگیری رهبران اپوزیسیون

نیکا ملیا، رهبر بزرگترین حزب مخالف دولت گرجستان

منطقه استراتژیک مکران: دروازه توسعه دریامحور ایران

علی عبدالعلی‌زاده، نماینده رئیس‌جمهور

دکتر لاریجانی در حال تحلیل هویت ایرانی-اسلامی و چالش‌های معاصر

دکتر علی لاریجانی، مشاور سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00