صفحه اصلی / بین الملل / فارن افرز: راه حل نظامی علیه ایران نتیجه معکوس خواهد داد

فارن افرز: راه حل نظامی علیه ایران نتیجه معکوس خواهد داد

فارن افرز در تحلیلی به بررسی روابط ایران و روسیه و تاثیر آن بر مذاکرات هسته‌ای می‌پردازد. این گزارش با اشاره به همکاری‌های نظامی دو کشور، راهکارهای دیپلماتیک برای مواجهه با چالش‌های موجود را پیشنهاد می‌کند.
روابط راهبردی ایران و روسیه در سایه مذاکرات هسته‌ای

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که روابط بین‌المللی با پیچیدگی‌های فزاینده‌ای روبرو است، مناسبات ایران، روسیه و غرب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است. تازه‌ترین تحلیل نشریه فارن افرز، به بررسی ابعاد مختلف این روابط و چالش‌های پیش روی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران می‌پردازد. در این تحلیل، موضوعاتی همچون پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران، همکاری‌های نظامی-دفاعی ایران و روسیه، و راهکارهای دیپلماتیک مورد بررسی قرار گرفته است.

 

چالش‌های نظامی و دیپلماتیک

 

گرچه کارزار فشار حداکثری مورد نظر دولت ترامپ ممکن است حمایت از اقدام نظامی حین تشدید فشار اقتصادی علیه تهران را افزایش دهد، کارزار مشترک نظامی اسرائیل و آمریکا یا اقدام یکجانبه اسرائیل می ‌تواند عزم هسته ‌ای ایران را جزم کرده و به افزایش حمایت روسیه بینجامد. با توجه به قطعی نبودن موفقیت عملیات نظامی، یک رویکرد دیپلماتیک آمیخته از فشار و تعامل، گزینه موفق‌تری به نظر می رسد.

 

در ادامه این نوشتار آمده است: سیاستگذاران آمریکا باید به نحوی فشار بر مسکو و تهران را تنظیم کنند که شراکت موجود میان این ۲ افزایش نیابد. فقدان ترتیبات دفاعی متقابل در توافقنامه مشارکت راهبردی، محدودیت های همکاری های فعلی ۲ کشور را نشان می دهد. علاوه بر این، نیازهای نظامی روسیه در اوکراین، صادرات اقلام نظامی به ایران را محدود می کند. این بدان معناست که آمریکا هنوز امکان مانور برای محدود کردن کمک های هسته ای روسیه به ایران را دارد.

 

موضع‌گیری درباره برجام و تحریم‌ها

 

فارن افرز با ذکر آنکه “توافقی بهتر از برجام امکان پذیر نیست”، ادامه داد: برنامه هسته‌ای ایران نسبت به سال ۲۰۱۵ پیشرفته‌تر شده که این امر علیرغم تضعیف موقعیت ژئوپلیتیک آن، اهرم‌های بیشتری را در مذاکرات هسته ‌ای در اختیار ایران قرار می‌ دهد. مشارکت تهران و مسکو نیز به محافظت از تهران در برابر شدیدترین تحریم ها کمک خواهد کرد. از سوی دیگر تصمیم دولت نخست ترامپ برای خروج آمریکا از برجام ممکن است منطقاً تهران را توجیه کند که آمریکا هیچ تحریمی را برنخواهد داشت.

 

در عوض، واشنگتن باید یک رویکرد گام به گام را اتخاذ کرده و ضمن همکاری با فرانسه، آلمان و انگلیس مکانیسم ماشه و تجدید تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را فعال و یا تهدید به فعالسازی کند. اگرچه ترامپ در سال ۲۰۱۸ آمریکا را به طور یکجانبه از برجام خارج کرد، با این حال مقام های دولت از جمله مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، به حمایت او از تجدید تحریم های سازمان ملل اشاره کرده‌اند. چنین امری می تواند نقش مهمی در کشاندن ایران به پای میز مذاکره ایفا کند.

 

راهکارهای پیشنهادی و چشم‌انداز آینده

 

انقضای مکانیسم ماشه در اکتبر ۲۰۲۵، یک بازه زمانی در اختیار آمریکا قرار می دهد تا در چارچوب آن تعامل دیپلماتیک را تقویت کرده و احتمالاً شروط توافق را تمدید و یا در آن تجدید نظر کند. واشنگتن علیرغم اینکه دیگر عضو توافق هسته‌ای نیست، باید یک کارزار فشار چندجانبه زنجیره ای را هماهنگ کرده و از توانایی فرانسه، آلمان و انگلیس برای اعمال مجدد و خودکار تحریم ها بهره برداری کند. این فرآیندی است که نه روسیه و نه چین قادر به وتوی آن نیستند.

 

آمریکا اکنون که روسیه در سوریه اهرم فشاری ندارد باید فعالانه اسرائیل را تشویق کند تا حمایتش را از اوکراین افزایش دهد. در گذشته، اسرائیل در کمک به اوکراین جانب احتیاط را در پیش گرفته و از بیم انتقام‌جویی علیه یهودیان روسیه و توقف مجاری رفع مناقشه با روسیه در سوریه تنها به ارسال رادارهای هشدار اولیه و کمک‌های بشردوستانه بسنده کرده بود. اما پس از برکناری اسد و خروج بخش قابل توجهی از نیروی نظامی روسیه از سوریه، اسرائیل ممکن است در این امر تجدید نظر کند. ارائه فناوری های کلیدی مانند رادارهای متحرک و مهمات دوران شوروی توقیف شده از انبارهای لبنان و سوریه می تواند بخشی از این کمک ها باشد.

 

تا زمانی که جنگ در اوکراین و روابط پرتنش ایران و غرب ادامه دارد، ایجاد شکاف بین روسیه و ایران یک چالش بزرگ خواهد بود. واشنگتن باید مراقب تلاش‌های احتمالی این ۲ کشور برای تجدید نفوذ در سوریه که مشارکت روسیه و ایران برای نخستین بار در آن به ثمر نشست، باشد.

خبرهای دیگر

استیو ویتکوف در حال مذاکرات دیپلماتیک

استیو ویتکوف، نماینده ویژه ترامپ

نشست تحلیل آینده افغانستان و سناریوهای پیش روی طالبان

رسول موسوی، دیپلومات پیشین جمهوری اسلامی

انتقال مدیریت نوار غزه از حماس به تشکیلات خودگردان فلسطین

حسین الشیخ، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی‌

اسما اسد، همسر رئیس جمهور سابق سوریه، در حال شکستن سکوت سیاسی

اسما اسد، همسر بشار اسد

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00