سرویس خبری ایران من: در راستای تشدید سیاستهای مقابلهای با ایران، دونالد ترامپ طرح جامع فشار حداکثری را علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا گذاشت. این طرح که از طریق دستورالعمل امنیت ملی ابلاغ شد، مجموعهای از اقدامات اقتصادی، سیاسی و امنیتی را در بر میگیرد که هدف اصلی آن محدودسازی برنامه هستهای، توان نظامی و نفوذ منطقهای ایران است. در این دستورالعمل، نهادهای مختلف دولت آمریکا از جمله وزارت خزانهداری، وزارت امور خارجه و دادستانی کل موظف به اجرای بخشهای مختلف این راهبرد جامع شدهاند.
معرفی طرح فشار حداکثری
طرح دونالد ترامپ برای اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران: در اقدامی جدید، دونالد ترامپ با امضای دستورالعمل امنیت ملی، سیاست فشار همهجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار قرار داد. این سیاست با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای و مقابله با گسترش نفوذ این کشور در منطقه طراحی شده است. محورهای اصلی این دستورالعمل عبارتند از:
ممانعت از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای و موشکهای دوربرد قارهپیما
مقابله با شبکههای حامی تروریسم
محدودسازی برنامه موشکی و توان نظامی متعارف و نامتعارف ایران
اقدامات اقتصادی و تحریمی
بر اساس این دستورالعمل، وزارت خزانهداری موظف است فشارهای اقتصادی بر دولت ایران را به بالاترین حد ممکن افزایش دهد. این فشارها شامل تحریم و اقدامات تنبیهی علیه تمامی اشخاص و نهادهایی است که از تحریمهای کنونی تخطی میکنند. وزارت خزانهداری همچنین موظف است هشدارهای لازم را به تمامی بخشهای اقتصادی مرتبط با ایران – از جمله شرکتهای کشتیرانی، مؤسسات بیمه و متصدیان امور بندری – صادر کند. این هشدارها در مورد پیامدهای نقض عامدانه تحریمهای آمریکا علیه ایران و گروههای همسو با آن خواهد بود. در همین راستا، وزارت امور خارجه نیز موظف است ضمن بازنگری و لغو معافیتهای تحریمی فعلی، با همکاری وزارت خزانهداری، برنامهای جامع برای توقف کامل صادرات نفت ایران تدوین و اجرا کند. نماینده آمریکا در سازمان ملل مأموریت یافته است تا با همکاری متحدان راهبردی، زمینه بازگشت کامل تحریمها و محدودیتهای بینالمللی علیه ایران را فراهم کند.
مقابله با تهدیدات امنیتی
حفاظت از منافع آمریکا در برابر ایران: دوران مماشات با تهدیدهای ایران علیه منافع و شهروندان آمریکایی که در دولت پیشین وجود داشت، به پایان رسیده است. دادستانی کل آمریکا موظف است با استفاده از تمامی ظرفیتهای قانونی، به شناسایی، انهدام و پیگرد قضایی شبکههای مالی و پشتیبانی، عوامل نفوذی و تشکلهای پوششی مرتبط با ایران یا گروههای همسو با آن در خاک آمریکا بپردازد. دادستانی کل آمریکا همچنین سران و اعضای گروههای مورد حمایت مالی ایران را که در آدمربایی، ضرب و جرح یا قتل شهروندان آمریکایی دست داشتهاند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد و خواستار بازداشت و تحویل آنها به مقامات قضایی آمریکا خواهد شد.
رویکرد در قبال برنامه هستهای
مقابله قاطع با برنامه هستهای ایران: ترامپ اعلام کرده است که به هیچ وجه توسعه توانمندیهای هستهای ایران و حمایت مستمر این کشور از تروریسم، به ویژه اقدامات ضد منافع آمریکا را برنخواهد تابید. وی در سال ۲۰۲۰ با صراحت اعلام کرد: “تا زمانی که من رئیس جمهور آمریکا هستم، به هیچ عنوان اجازه نخواهم داد ایران به سلاح هستهای دست یابد.” این دستورالعمل در راستای تحقق وعده سال ۲۰۲۰ رئیس جمهور برای رویارویی با اقدامات بیثباتکننده ایران در سطح جهانی صادر شده است: “جامعه جهانی از سال ۱۹۷۹ تاکنون، مدتهای مدیدی رفتارهای مخرب و بیثباتکننده ایران در منطقه خاورمیانه و فراتر از آن را تحمل کرده است. اما این دوران به سر آمده است. ایران که همواره پشتیبان اصلی تروریسم بوده، اکنون با تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهای، امنیت جهانی را به مخاطره انداخته است. ما قاطعانه در برابر این تهدید خواهیم ایستاد.”