سرویس خبری ایران من: در میان تنشهای فزاینده خاورمیانه و بحران انسانی در غزه، تلاشهای دیپلماتیک برای یافتن راهحلی پایدار ادامه دارد. دیدار اخیر مقامات مصری و آمریکایی در واشنگتن، نشاندهنده اهمیت این مذاکرات و چالشهای پیش رو برای دستیابی به صلح در منطقه است.
دیدار دیپلماتیک مصر و آمریکا
به گزارش ایران من از خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای در همین زمینه اعلام کرد که عبدالعاطی در دیدار با روبیو در واشنگتن بر اهمیت تسریع بازسازی غزه همزمان با حضور فلسطینیها در آنجا تاکید کرد.
مواضع طرفین درباره آینده غزه
از سوی دیگر، وزارت امورخارجه آمریکا پس از این دیدار در بیانیهای که به طور مشخص به طرح ترامپ اشاره نشده، آورده است: «روبیو بر اهمیت همکاری نزدیک برای پیشبرد برنامه ریزی پس از جنگ برای اداره و امنیت غزه تاکید و اعلام کرد که حماس هرگز نمیتواند اداره این باریکه را برعهده گیرد و تهدیدی دوباره برای اسرائیل باشد».
در بیانیه وزارت امورخارجه مصر نیز آمده است که عبدالعاطی هم مشتاق همکاری با دولت جدید آمریکا برای دستیابی به «صلح و ثبات جامع و عادلانه» در منطقه است. وی همچنین در نشستی جداگانه با استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه دیدار و بر موضع قاهره در خصوص مردم فلسطین و غزه تاکید کرده است.
واکنشها به پیشنهاد ترامپ و تحولات اخیر
رویترز خاطرنشان کرده است که هرگونه پیشنهاد مبنی بر خروج فلسطینیها از سوی رهبران کشورهای عرب مردود بوده و هیچ یک از رهبران این کشورها آن را نمیپذیرند.
ترامپ نخستین بار در تاریخ ۲۵ ژانویه (۶ بهمن) پیشنهاد کرد که مصر و اردن باید مردم غزه را بپذیرند. وی سپس پیشنهاد تسلط آمریکا بر غزه و جابجایی دائمی فلسطینیها از این منطقه را بدون حق بازگشت داد؛ اظهاراتی که بازتاب بسیاری از سوی کشورهای گوناگون و فعالان حقوق بشر داشته است.
رویترز در پایان با اشاره به بیش از ۴۷ هزار شهیدی که در پی حملات ۱۵ ماهه اسرائیل به غزه برجای گذاشته است، به اتهامات نسلکشی و جنایات علیه بشریت اسرائیل اشاره کرده است؛ وضعیتی که در پی آن دیوان بین المللی کیفری حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ پیشین آن را صادر کرد.