صفحه اصلی / بین الملل / نماینده پاکستان در سازمان ملل: مرکز داعش خراسان در افغانستان است

منیر اکرم، نماینده دائم پاکستان

نماینده پاکستان در سازمان ملل: مرکز داعش خراسان در افغانستان است

نماینده پاکستان در سازمان ملل مدعی استقرار مرکز داعش خراسان در افغانستان شد. طالبان این ادعا را رد کرده و پاکستان را منشأ داعش خراسان دانست. تحلیلگران این موضع‌گیری را در راستای تلاش پاکستان برای جلب حمایت آمریکا می‌دانند.
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تهدیدات داعش خراسان

سرویس خبری ایران من: تنش‌های اخیر میان پاکستان و افغانستان با اظهارات جدید نماینده پاکستان در سازمان ملل وارد مرحله تازه‌ای شده است. در حالی که پاکستان به تازگی عضویت غیردائم شورای امنیت را به دست آورده، ادعای این کشور درباره استقرار مرکز داعش خراسان در افغانستان، چالش‌های جدیدی را در روابط دو کشور ایجاد کرده است. این گزارش به بررسی ابعاد مختلف این موضوع و پیامدهای آن برای منطقه می‌پردازد.

 

ادعای پاکستان درباره مرکزیت داعش خراسان

 

نماینده پاکستان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت مدعی شد مرکز اصلی داعش خراسان در افغانستان مستقر است.

 

جزئیات اظهارات نماینده پاکستان

 

به گزارش ایران من، «منیر اکرم» نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل در نشست شورای امنیت این سازمان درباره «تهدیدات علیه صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از اقدامات تروریستی» مدعی شد مرکز اصلی داعش خوراسان در افغانستان مستقر است.

 

وی در واکنش به اظهارات سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل افزود: طبق گزارش تیم نظارت، افغانستان مرکز اصلی جذب نیرو و تسهیل فعالیت‌های داعش خوراسان است. ما هرگونه اتهام درباره فعالیت‌های جذب نیرو در پاکستان را رد می‌کنیم.

 

موضع پاکستان و تحولات منطقه‌ای

 

اکرم ادامه داد: پاکستان در حال مبارزه با داعش، تحریک طالبان پاکستان و «گردان مجید» است و با عزم راسخ به این مبارزه ادامه خواهد داد. این تهدیدات نه‌تنها متوجه افغانستان و پاکستان است، بلکه خطری برای کل منطقه و فراتر از آن محسوب می‌شود.

 

گفتنی است پاکستان اواسط دی ماه دوره عضویت غیردائم خود را در شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرد.

 

کارشناسان در واکنش به این تحول گفته بودند، با توجه به تشدید تنش‌ها بین پاکستان و طالبان، عضویت پاکستان در شورای امنیت ممکن است برای کابل خبری خوش نباشد و پاکستان به‌عنوان عضو شورای امنیت، می‌تواند از موقعیت خود برای فشار به طالبان یا تقویت سیاست‌های خود در قبال افغانستان استفاده کند.

 

واکنش‌ها و تحلیل‌های بین‌المللی

 

طالبان: ریشه «داعش خوراسان» به پاکستان بازمی‌گردد

 

کارشناسان تأکید کرده بودند، در این شرایط، عضویت پاکستان در شورای امنیت می‌تواند به‌عنوان ابزاری برای اعمال فشار و محدود کردن موقعیت طالبان در مجامع بین‌المللی عمل کند.

 

از سوی دیگر، اخیراً نیز رسانه آمریکایی «دراپ سایت نیوز» در گزارشی به نقل از منابع در ارتش پاکستان نوشته بود راولپندی در حال بررسی یک عملیات نظامی گسترده علیه گروه‌های مرتبط با داعش در افغانستان است تا حمایت آمریکا را جلب کرده و روابط امنیتی نزدیک‌تری با واشنگتن برقرار کند.

 

بر اساس این گزارش، مقامات نظامی این کشور تلاش دارند داعش شاخه خوراسان را به‌عنوان یک تهدید منطقه‌ای و حتی برای آمریکا معرفی کنند، به امید اینکه حمایت واشنگتن را جلب کنند.

خبرهای دیگر

تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه تأمین پهپادهای ایران

وزارت خزانه داری آمریکا

تنش در روابط ترامپ و پوتین بر سر موضوع اوکراین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

تجاوز نظامی اسرائیل به مناطق مسکونی جنوب بیروت

جوزف عون، رئیس جمهوری لبنان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان