صفحه اصلی / بین الملل / موضع صریح اردن در دیدار با ترامپ: آوارگی فلسطینیان را نمی‌پذیریم

ایمن الصفدی، وزیر خارجه و امور مهاجران اردن

موضع صریح اردن در دیدار با ترامپ: آوارگی فلسطینیان را نمی‌پذیریم

وزیر خارجه اردن پس از دیدار پادشاه این کشور با ترامپ، بر مخالفت با آواره‌سازی فلسطینیان تأکید کرد. اردن خواستار بازسازی غزه بدون جابجایی ساکنان شده و کشورهای عربی در حال تدوین طرحی جایگزین هستند. طرح‌های ترامپ با واکنش منفی مواجه شده است.
برای این متن بک مقدمه کوتاه و مربوط به متن بنویس

سرویس خبری ایران من: در بحبوحه تحولات منطقه خاورمیانه و تنش‌های فزاینده در غزه، دیدار مهمی میان عبدالله دوم، پادشاه اردن، و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در واشنگتن برگزار شد. این دیدار که در پی طرح‌های جنجالی آمریکا درباره سرنوشت غزه صورت گرفت، به محلی برای تبادل نظر و ارائه دیدگاه‌های متفاوت دو کشور در خصوص آینده منطقه و سرنوشت مردم فلسطین تبدیل شد. در این گزارش، جزئیات این دیدار و مواضع مقامات اردنی در قبال طرح‌های پیشنهادی آمریکا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

دیدار مقامات اردن و آمریکا

 

به گزارش ایران من، «ایمن الصفدی» پس از دیدار «عبدالله دوم» شاه اردن با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا که در واشنگتن برگزار شد، در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر افزود: موضع خود را به ترامپ ارائه کردیم تا برای صلح عادلانه و همه جانبه تلاش کنیم و فلسطینی‌ها را آواره نکنیم.

 

موضع اردن در قبال بحران غزه

 

وی اظهار داشت: ما دیدگاه خود را داریم و ترامپ نیز دیدگاه خود را دارد و به امکان بازسازی غزه بدون جابجایی مردم آن معتقدیم.

 

وزیر امور خارجه اردن با بیان اینکه «در حال تدوین یک طرح عربی مبتنی بر بازسازی غزه بدون آواره کردن مردم آن هستیم»، افزود:

 

صلح همه جانبه بدون اجرای راه حل دو دولتی محقق نمی‌شود.

 

الصفدی ادامه داد: اولویت ما حفاظت از اردن و اردنی‌ها است و این اصولی است که گفت وگوی خود را با ترامپ از آن آغاز کردیم.

 

وی گفت: ما برای توانمندسازی مردم غزه با ارائه کمک‌ها و ارائه فرصت‌های درمانی در اردن تلاش می‌کنیم.

 

طرح‌های جنجالی ترامپ و واکنش‌های بین‌المللی

 

وزیر خارجه اردن افزود: هماهنگی کشورهای عربی با یکدیگر می‌تواند طرحی جایگزینِ طرح ترامپ ارائه کند و به فاجعه انسانی غزه پایان دهد.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، روز سه شنبه (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) به وقت محلی برابر با ۱۱ فوریه ۲۰۲۵ از عبدالله دوم، شاه و «حسین بن عبدالله» ولی عهد اردن در کاخ سفید استقبال کرد.

 

رئیس جمهوری آمریکا ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۴۰۳) طرح انتقال ساکنان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن را مطرح کرد که با واکنش منفی هر دو کشور و سایر کشورهای عربی و سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی مواجه شد و مدتی بعد نیز، طرح تصاحب غزه از سوی آمریکا را مطرح کرد.

 

رئیس جمهوری آمریکا اولین بار در کنفرانس خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به عنوان نخستین میهمان خارجی خود، طرح جنجالی غزه را فاش کرد که خشم فلسطینیان را برانگیخت. او بر این موضوع تاکید کرد که فلسطینی‌ها از غزه خارج شده و مصر و اردن آن‌ها را بپذیرند.

 

اظهارات بی‌سابقه، تاریخی و غیرمنتظره ترامپ در چهارم فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) درباره غزه مبنی بر اینکه آمریکا باید غزه ویران شده از جنگ را تصرف، کنترل، توسعه و حفظ کند و در آن «مالکیت طولانی مدت» داشته باشد، واکنش‌های جهانی را به همراه داشته است.

خبرهای دیگر

فشار آمریکا بر اسرائیل برای توافق با حماس

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

تحریم‌های گسترده انگلیس علیه ناوگان نفتی روسیه در راستای فشار اقتصادی بر مسکو

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس

بیل گیتس هشدار می‌دهد: کاهش کمک‌های خارجی آمریکا به ضرر فقیرترین مردم جهان

بیل گیتس، میلیاردر آمریکایی و هم‌بنیانگذار شرکت مایکروسافت

سرنگونی جنگنده رافال هند توسط پدافند هوایی پاکستان

جنگنده رافال هند

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان