صفحه اصلی / بین الملل / مکرون: نمی‌توان دو میلیون فلسطینی را مجبور به ترک غزه کرد

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه

مکرون: نمی‌توان دو میلیون فلسطینی را مجبور به ترک غزه کرد

طرح ترامپ برای کوچاندن ساکنان غزه به کشورهای همسایه با مخالفت گسترده جهانی روبرو شده است. مکرون، مقامات آلمان و کشورهای عربی این طرح را رد کرده‌اند. سازمان ملل نیز درباره پاکسازی قومی هشدار داده است.
واکنش جهانی به طرح ترامپ برای آوارگی فلسطینیان غزه

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که مواضع و اظهارات دونالد ترامپ درباره آینده نوار غزه و سرنوشت ساکنان آن به موضوعی بحث‌برانگیز در سطح بین‌المللی تبدیل شده است، واکنش‌های گسترده‌ای از سوی رهبران جهان به ویژه متحدان سنتی آمریکا به این طرح مشاهده می‌شود. در این گزارش به بررسی موضع‌گیری‌های مقامات کشورهای مختلف در قبال طرح جنجالی ترامپ برای کوچاندن اجباری فلسطینیان می‌پردازیم.

 

 

واکنش فرانسه به طرح ترامپ

 

به گزارش ایران من، در بحبوحه خشم گسترده علیه طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اهالی نوار غزه و سیطره آمریکا بر این منطقه، ایمانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در مصاحبه با شبکه خبری «سی ان ان» مخالفت خود را با این طرح اعلام کرد و خواستار احترام به فلسطینی ها شد.

 

او روز سه شنبه گفت: نمی توانید به ۲ میلیون نفر بگویید جابجا شوند. رویکرد درست به این زمینه دنبال کردن یک رویکرد سیاسی است و یک رویکرد ملک و املاکی.

 

مخالفت‌های بین‌المللی با طرح آوارگی فلسطینیان

 

دولت فرانسه با طرح آوارگی فلسطینی ها مخالفت و سخنگوی آن چنین اقدامی را «بی ثبات کننده در خاورمیانه» توصیف کرده است.

 

مقامات کشورها و جامعه بین المللی طرح ترامپ علیه نوارغزه را محکوم کرده اند. دبیر کل سازمان ملل نیز به ترامپ درباره «پاکسازی قومی» در نوار غزه هشدار داده است.

 

واکنش کشورهای اروپایی و عربی

 

در بین کشورهای غرب اروپا، فقط خرت ویلدرز سیاستمدار راست افراطی هلند طرح ترامپ را تایید کرده است.

 

والتر اشتاین مایر رئیس جمهوری آلمان ایده ترامپ را «غیرقابل قبول» توصیف کرده و آنالنا بائربوک وزیرخارجه این کشور گفته است این طرح «موجب درد ورنج جدید و نفرت جدیدی خواهد شد».

 

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با همدستی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ خواستار تخلیه کامل منطقه نوار غزه و کوچاندن اهالی آن به کشورهای عربی همسایه از جمله مصر و اردن و سیطره آمریکا بر نوار غزه شد.

 

ترامپ فقدان شرایط زندگی در نوار غزه به علت ویرانی‌های گسترده ناشی از حملات ارتش اسرائیل را بهانه کرد و به سران کشورهای عربی همسایه اراضی اشغالی از جمله مصر و اردن دستور داد که از مردم غزه استقبال کرده و به آنها اسکان دهند.

 

در پی این اظهارات ترامپ، بسیاری از کشورهای جهان بویژه کشورهای اسلامی از جمله، مصر، اردن، عربستان، قطر، امارات، کویت، عمان و بحرین در بیانیه‌ای مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند.

خبرهای دیگر

مراسم تشییع پاپ فرانسیس با حضور نماینده ایران

دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

نشست اضطراری نتانیاهو درباره مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا

رئیس قوه قضائیه ایران در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در شهر هانگژو چین

محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه

مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا با میانجیگری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان