سرویس خبری ایران من: تحولات جدید در بحران اوکراین حاکی از بروز اختلاف نظرهای جدی در دولت آمریکا است. در حالی که مقامات این کشور از مواضع متفاوتی درباره نحوه تعامل با روسیه سخن میگویند، سرنوشت مذاکرات صلح و آینده روابط دو کشور در هالهای از ابهام قرار گرفته است.
اختلاف نظر در دولت آمریکا درباره بحران اوکراین
به گزارش ایران من، در حالی که رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ مدعی است که به دنبال برقراری صلح میان روسیه و اوکراین است، معاون رئیسجمهور آمریکا جمعه هشدار داد که اگر رئیسجمهور روسیه توافق صلح با اوکراین را نپذیرد ایالات متحده میتواند علیه مسکو اقدام نظامی انجام دهد.
هشدار معاون رئیسجمهور آمریکا به روسیه
معاون رئیسجمهور آمریکا جیدی ونس در مصاحبه با وال استریت ژورنال اظهار داشت که در صورت عدم پذیرش توافق صلح، ایالات متحده ممکن است روسیه را تحریم کند و یا علیه آن اقدام نظامی انجام دهد.به گزارش خبرگزاری رویترز، وی در این مصاحبه گفت که ایالات متحده میتواند علیه رئیسجمهور روسیه ولادیمیر پوتین از «اهرمهای اقتصادی» و همچنین «اهرمهای نظامی» استفاده کند.
تلاشهای دیپلماتیک برای پایان جنگ
ونس ضمن تأکید بر استقلال اوکراین در این باره افزود در صورتی که مسکو حاضر به حضور در مذاکرات صلح با حسننیت نباشد، گزینه اعزام نیروهای آمریکایی به اوکراین همچنان روی میز است.این در حالی است که رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ بارها درباره لزوم پایان درگیریها در اوکراین و برقراری آتشبس اظهارنظر کرده و به نظر میرسد معاون ترامپ مواضع تندتری را نسبت به او اتخاذ نموده است.دونالد ترامپ چهارشنبه در تماسهایی جداگانه با پوتین و همچنین رئیسجمهور اوکراین ولودومیر زلنسکی درباره جنگ اوکراین گفتوگو کرده و به مقامات آمریکایی گفت که مذاکرات برای پایان دادن به جنگ سه ساله اوکراین را آغاز کنند.
جنگ اوکراین در پی تلاشهای کییف برای عضویت در ائتلاف نظامی ناتو آغاز شد و اکنون که زمزمههای آغاز مذاکرات آتشبس شنیده میشود، این کشور نهتنها به عضویت ناتو در نیامده، بلکه بالغ بر ۲۰ درصد از سرزمینهای خود را از دست داده است و به دلیل دست برتر روسیه در جبهههای جنگ، این مناطق ممکن است در مذاکرات صلح به روسیه واگذار شود.