سرویس خبری ایران من: بحران غزه و وضعیت بحرانی آوارگان فلسطینی به یکی از چالشهای اصلی منطقه خاورمیانه تبدیل شده است. در این میان، طرح جنجالی دونالد ترامپ برای انتقال اجباری ساکنان غزه به کشورهای همسایه، موجی از واکنشهای منفی را در میان کشورهای عربی و رسانههای منطقه برانگیخته است. بررسی این واکنشها و پیامدهای احتمالی این طرح، موضوع گزارش پیش رو است.
هشدار هاآرتص درباره پیامدهای طرح ترامپ
به گزارش ایران من، این رسانه اسرائیلی در این گزارش افزود: خطر نهفته در طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مورد غزه آن است که این طرح میتواند توافقهای عادی سازی روابط با (رژیم) اسرائیل به ویژه توافقها میان اسرائیل با مصر و اردن را به نابودی بکشاند.
هاآرتص ادامه داد: نابودی توافقهای عادیسازی روابط با مصر و اردن میتواند به نابودی توافقهای ابراهیم منجر شده و پروژه عادی سازی روابط با عربستان سعودی را با بن بست مواجه کند.
این روزنامه اسرائیلی در ادامه و در انتقاد از فهم ترامپ از مسائل مربوط به اخراج ساکنان غزه، افزود: برعکس ترامپ در (رژیم) اسرائیل این اعتقاد حاکم است که انتقال ساکنان نوار غزه به مصر میتواند به درگیریهای منطقهای در امتداد مرزها منتهی شود، علاوه بر آنکه در اسرائیل برعکس ترامپ این اعتقاد مشترک وجود دارد که انتقال آوارگان فلسطینی نوار غزه به اردن میتواند به تضعیف قدرت حاکم در این کشور منجر شود.
هاآرتص در ادامه پیام ارسالی به مصر را مورد اشاره قرار داده که مفاد آن شامل تهدیدات ترامپ علیه این کشور بوده اما قاهره هرگونه همکاری با طرح اخراج فلسطینیان از نوار غزه را رد کرده و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور این کشور نیز در اعتراض به این اقدام آمریکا سفر خود به واشنگتن را ملغی کرد.
واکنش کشورهای عربی به طرح ترامپ
به گزارش ایران من، پنج کشور عربی و مسئول ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین پیش تر در نامه مشترکی به دولت آمریکا با طرح ترامپ برای انتقال ساکنان غزه به مصر و اردن مخالفت کردند.
به گزارش العربی الجدید، وزیران خارجه عربستان، امارات، قطر، مصر و اردن و «حسین الشیخ» مشاور رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین این نامه را آنگونه که «آکسیوس» خبر را اعلام کرده، ارسال کردهاند. این وزیران خارجه در قاهره در اویل هفته (دوشنبه) جمع شدند.
وزیران خارجه کشور عربی به همراه مسئول ارشد فلسطینی نامه مشترکی به «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا ارسال کرده و در آن مخالفت خود را با طرح کوچاندن فلسطینیان از غزه که از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مطرح شده، اعلام کردند.
مخالفت با کوچ اجباری فلسطینیان
در نامه مشترک وزیران خارجه این کشورها و مسئول ارشد فلسطینی آمده است: بازسازی غزه باید از طریق مشارکت مستقیم مردم غزه انجام شود و فلسطینیان در اراضی خود زندگی خواهند کرد و به بازسای آن کمک میکنند. نباید آنها از اراضی خود هنگام بازسازی بیرون رانده شوند و باید در روند بازسازی با حمایت جامعه جهانی مشارکت فعالی داشته باشند.
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شد.
وی با اشاره به فقدان شرایط زندگی در غزه به دلیل ویرانیهای گسترده، از کشورهای مصر و اردن خواست تا مردم غزه را پذیرش و اسکان و مشکلات این منطقه را از طریق جابهجایی ساکنان کاهش دهند.
ترامپ همچنین با لحنی دستوری از رهبران مصر و اردن خواسته بود تا همکاری لازم را برای اجرای این طرح انجام دهند.
این پیشنهاد اما با مخالفت شدید کشورهای همسایه روبه رو شد.
مقامهای این کشورها تاکید کردند که با آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آنها به خارج از سرزمین خود مخالف هستند.