صفحه اصلی / بین الملل / بازگشت انصارالله به فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا

دوروتی شی، معاون نمایندگی آمریکا

بازگشت انصارالله به فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا

معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل از تصمیم دولت برای قرار دادن انصارالله در فهرست تروریستی دفاع کرد. نماینده انگلیس نیز خواستار توقف حملات دریایی شد. این تصمیم در تضاد با سیاست قبلی دولت بایدن است.
نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات یمن و دریای سرخ

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که تنش‌های منطقه‌ای در خاورمیانه به ویژه در دریای سرخ افزایش یافته است، مقامات آمریکایی و انگلیسی در نشست شورای امنیت سازمان ملل به بیان مواضع خود پرداختند. این گزارش نگاهی دارد به اظهارات مقامات غربی درباره انصارالله یمن و تصمیم جدید دولت آمریکا برای قرار دادن مجدد این گروه در فهرست سازمان‌های تروریستی.

 

 

اظهارات معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل

 

به گزارش ایران من، خانم دوروتی شی معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل که پیش از آغاز به کار دولت دونالد ترامپ ، کار خود را آغاز کرده و به جای لیندا توماس گرینفیلد سفیر دولت جو بایدن در سازمان ملل و رابرت وود معاون نمایندگی آمریکا در دولت قبلی، در نشست های شورای امنیت حضور می یابد، روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه با موضوع یمن در ادامه ادعاهایش افزود: «حوثی ها از سال ۲۰۲۳ ده‌ها بار به سمت کشتی‌های جنگی نیروی دریایی آمریکا شلیک کرده‌اند و کشتی‌های تجاری را مورد حمله قرار داده‌اند.علاوه بر این، آنها همچنان به بازداشت کارمندان سازمان ملل، دیپلماتیک و سازمان های غیردولتی، از جمله ده ها کارمند محلی فعلی و سابق آمریکا، ادامه می دهند.»

 

این دیپلمات آمریکایی در ادامه ادعاهایش اضافه کرد: «ایالات متحده آمریکا، مرگ یکی از کارکنان برنامه جهانی غذا را محکوم می کند که هنگام بازداشت حوثی ها جان باخت و ما به خانواده و همکاران وی تسلیت می گوییم.مرگ این همکار، بر تهدید ایرانیان و حوثی ها علیه صلح و امنیت و تهدید مستمر خشونت علیه تمامی زندانیان در اختیارحوثی ها، از جمله کارکنان محلی آمریکا تاکید می کند.»

 

این مقام آمریکایی مدعی شد: «تدارک مستمر و بی‌سابقه تجهیزات تسلیحاتی، حمایت مالی و آموزش و کمک‌های فنی ایران به حوثی‌ها در بیش از یک دهه، ناقض تحریم تسلیحاتی است که شورای امنیت بر این گروه تحمیل کرده است. پاسخگویی به نقض آشکار قطعنامه های ایران و تسلیح گروه های تروریستی بر عهده این نهاد است.»

 

معاون نمایندگی آمریکا همچنین گفت: «هر یک از اعضای این شورا و به ویژه آنهایی که ارتباط مستقیمی با ایران دارند، باید رهبران تهران را تحت فشار قرار دهند تا تسلیح، تأمین مالی و آموزش حوثی‌ها را متوقف کنند. این گروه بدون ایران نمی‌توانند حملاتی را انجام دهند که حقوق و آزادی‌های کشتیرانی را مختل می‌کند و غیرنظامیان بی‌گناه را در معرض آسیب قرار می‌دهد. ایران باید هزینه های ایجاد این حملات بی پروا و فاحش را درداخت کند.»

 

موضع انگلستان در قبال تحولات یمن

 

جیمز کاریوکی معاون نمایندگی انگلیس در سازمان ملل نیز در این نشست شورای امنیت، گفت که انگلیس مرگ غم انگیز یکی از کارکنان برنامه جهانی غذا«هنگام بازداشت حوثی ها» را به شدت محکوم می کند و به خانواده و همکاران آنها تسلیت می گوید.

 

نماینده انگلیس در سازمان ملل گفت: ما همچنین بازداشت‌های بیشتر امدادگران توسط حوثی‌ها را محکوم می‌کنیم و درخواست صریح خود را برای آزادی فوری و بدون قید و شرط همه بازداشت‌شدگان تکرار می‌کنیم. این بازداشت‌ها در شرایطی که ما همچنان شاهد وخامت اوضاع بشردوستانه در یمن هستیم، محیط عملیات بشردوستانه را کوچک می‌کنند.

 

تغییر سیاست‌های آمریکا در قبال انصارالله

 

کاخ سفید سوم بهمن ماه جاری اعلام کرد که به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا انصارالله یمن دوباره در فهرست سازمان های تروریستی خارجی قرار گرفته است. این دستور فرایندی را آغاز می‌کند که طبق آن انصارالله، که به عنوان حوثی‌ها شناخته می‌شود، به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته می شود.

 

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، در یکی از اولین اقدامات سیاست خارجی خود، انصارالله را از فهرست سازمان های تروریستی که در روزهای پایانی دولت ترامپ برای حوثی ها اعمال شد، لغو کرد. اما بایدن سال گذشته، دستور داد تا «حوثی‌ها» به‌عنوان یک نهاد ویژه تروریستی جهانی (SDGT) شناسایی شوند ولی از ثبت مجدد آنها به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) خودداری کرد.

 

دولت بایدن ۶ استدلال بیان کرد که این نام‌گذاری‌ها می‌تواند ارسال کمک‌های بشردوستانه به یمن را که با یکی از بدترین بحران‌های بشردوستانه در جهان مواجه است، مختل کند.

 

پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به ایالات متحده هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

 

دولت «جو بایدن»در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

خبرهای دیگر

فرستاده ویژه آمریکا در حال افشای جزئیات نامه ترامپ به ایران

استیون ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا به خاورمیانه

نفتکش روسی اونتین در سواحل آلمان

وزارت خارجه آلمان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00