سرویس خبری ایران من: در نشست هفتمین اجلاس روسای دانشگاههای سطح یک ایران و روسیه در باغموزه نگارستان، دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، به بیان دیدگاههای مهمی درباره امنیت دانشگاهها و گسترش همکاریهای علمی بین دو کشور پرداخت. در این نشست، موضوعات کلیدی از جمله تقویت دیپلماسی علمی و توسعه روابط دانشگاهی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تاکید بر تامین امنیت دانشگاهها
حسین سیمایی صراف، امروز دوشنبه در حاشیه هفتمین اجلاس روسای دانشگاههای سطح یک ایران و روسیه که در باغموزه نگارستان در حال برگزاری است، افزود: طبق ابلاغیه روز گذشته به دانشگاهها تاکید کردیم که برای تامین امنیت با نهادهای ذیربط در تماس باشند و جلساتی برگزار کنند و هیچ دانشگاهی نباشد که مکاتبهای با مراجع نداشته باشد.
وزیر علوم گفت: من نیز روز گذشته به طور خاص برای اینکه نشان دهم چقدر این موضوع برای ما مهم است و حتی اگر دستگاهی قصوری در تامین امنیت داشته باشد، ما به سهم خود حتی سهم آن دستگاه را تا حد ممکن میپذیریم و انجام میدهیم، به همین دلیل روز گذشته از محل دانشگاه شریف و دانشگاه امیرکبیر تا محل خوابگاهها پیاده رفتم و از خوابگاهها و کوچهها و معابر عمومی از نزدیک بازدید کردم و امروز هم به دانشگاههای دیگر میروم.
وی گفت: نامهای هم به همه رؤسای دانشگاههای کشور ارسال و تاکید کردیم که مانند جلساتی که ما با مراجع ذیربط برگزار کردیم و پیگیری در صحنه و میدان داشتیم آنها هم این اقدام را انجام دهند تا دیگر شاهد تکرار حادثه غمباری مثل تکرار حادثه امیر محمد عزیز خالقی نباشیم.
گسترش همکاریهای علمی ایران و روسیه
سیمایی در ادامه همچنین درباره پیام هفتمین اجلاس روسای ایران و روسیه گفت: پیام این اجلاس این است که علم مرز ندارد، مرز علم بیانتهاست و علم را نمیتوان در یک جغرافیا و در یک سرزمین، محصور کرد و همه ما نیازمند به همکاریهای بینالمللی هستیم.
وی افزود: خوشبختانه بین ایران و روسیه سالهاست که همکاریهای علمی و پژوهشی برقرار است و این اجلاس را یک گام موثری میدانم برای اینکه روابط دیرینه ایران و روسیه تعمیق پیدا کند.
نقش دیپلماسی علمی در روابط بینالمللی
وزیر علوم درخصوص نقش دیپلماسی علمی در حل چالشهای دو کشور گفت: ممکن است حتی بین کشورها روابط سیاسی قطع باشد ولی روابط علمی ادامه داشته باشد و وجود روابط علمی خود زمینهساز ایجاد تفاهم و تعامل بین کشورها خواهد بود، بنابراین میتوان دیپلماسی علمی را بدون محدودیتهای سیاسی با همه جهان گسترش دهیم و به خصوص دنبال این هستیم که این دیپلماسی در میان ایران و کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی فعالتر باشد.
سیمایی بیان کرد: تمام اهتمام خود را بر این قرار دادیم که دیپلماسی خود را با کشورهای آسیای میانه، منطقه خلیج فارس و خاورمیانه فعال کنیم و بر این اساس، طرح مشترک با روسیه داریم پروژههای مشترک فراوانی بین ایران و روسیه در حوزههای مختلف انرژی و محیط زیست داریم، برای مثال تفاهمنامهها درباره تبادل استاد و دانشجو، پروژههای فنی و قراردادهای علمی و فناوری در حوزههای صنعت انرژی و محیط زیست داریم.
وی ادامه داد: هم اکنون خواهان این هستیم که این روابط گسترش پیدا کند، در زمینه هوش مصنوعی نیز رشته و واحد درسی تقریبا برای بیشتر رشتههای تحصیلی تعریف کردیم، تحقیقات هم در این زمینه بسیار جدی شروع شده است.
پیگیری حادثه دانشگاه و اقدامات پیشگیرانه
وزیر علوم در خصوص جلسه روز گذشته در کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس گفت: جلسه دیروز، جلسه بسیار خوب و همدلانهای بود و ما گزارشی از حادثه تلخی که برای فرزند عزیز دانشگاهی امیر محمد عزیز پیش آمده بود گزارش دادیم و در واقع اقدامات خود را برای پیشگیری از تکرار این حادثه به سمع و نظر نمایندگان عزیز رساندیم، نمایندگان هم بسیار همدلی و همکاری و همزبانی با ما داشتند و در مجموع از اقداماتی که انجام شده رضایت داشتند.