صفحه اصلی / اخبار داخلی / “حادثه یا حادثه‌سازی؟ تحلیل روزنامه جمهوری اسلامی بر پیامدهای قتل دانشجو در دانشگاه تهران

دانشگاه تهران

“حادثه یا حادثه‌سازی؟ تحلیل روزنامه جمهوری اسلامی بر پیامدهای قتل دانشجو در دانشگاه تهران

بررسی حادثه دانشگاه تهران و تأثیر آن بر روند رسیدگی به مسائل اصلی کشور، با تأکید بر لزوم توجه به چالش‌های اقتصادی و منطقه‌ای. تحلیل نقش جریان‌های فرصت‌طلب در ایجاد انحراف از مسیر پیشرفت کشور و ضرورت هوشیاری در برابر آن‌ها.
تجمع دانشجویان در مقابل دانشگاه تهران در پی حوادث اخیر

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، حادثه تلخ قتل یک دانشجو در نزدیکی کوی دانشگاه تهران، فضای رسانه‌ای و اجتماعی کشور را تحت تأثیر قرار داده است. این یادداشت ضمن بررسی ابعاد مختلف این حادثه، به تحلیل تأثیر چنین رویدادهایی بر روند رسیدگی به مسائل اساسی کشور می‌پردازد و هشدار می‌دهد که نباید اجازه داد چنین حوادثی، توجه و تمرکز مسئولان و افکار عمومی را از چالش‌های اصلی کشور منحرف سازد.

 

نگاهی به حادثه دانشگاه تهران

 

«حادثه، یا حادثه سازی؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه جمهوری اسلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:

 

به گزارش ایران من، اینکه درست در زمانی که کشور بیشترین نیاز را به آرامش برای رصد کردن حوادث و تحرکات مهم منطقه‌ای دارد و از طرف دیگر باید مسئولان برای سروسامان دادن به وضعیت اقتصادی و حل مشکلات کمبودها تلاش مضاعف کنند، به یکباره حوادثی رقم زده می‌شوند که تمام حواس‌ها، نیروها و امکانات را به خود جلب نمایند تا فرصتی برای توجه کردن به امور اصلی باقی نماند، نمی‌تواند امری طبیعی باشد.

 

تحلیل حادثه و پیامدهای آن

 

به قتل رسیدن یک دانشجوی دانشگاه تهران در نزدیکی کوی دانشگاه در عین حال که بظاهر یک حادثه غیرسیاسی است ولی حتی اگر با انگیزه ایجاد التهابات سیاسی به وجود نیامده باشد، با حواشی غلیظی که پیدا کرد به یک جریان سیاسی تبدیل شد. آیا می‌توان باور کرد در این قبیل حوادث، دست‌های پنهانی برای به فراموشی سپردن مسائل اصلی و عمده کردن مسائل فرعی مشغول فعالیت نیستند؟ آیا این حادثه‌سازی ادامه نخواهد داشت؟

 

قطعاً به قصورهای مسئولین مربوطه که برای تامین امنیت کوی دانشگاه تهران اقدامات لازم را به عمل نیاورده بودند باید رسیدگی شود. قطعاً نیروی انتظامی باید با جدیت بیشتر به وظایف خود برای حفاظت از جان و مال مردم و تامین امنیت شهروندان عمل کند. قطعاً جان تک تک انسان‌ها مهم است و نباید ذره‌ای کوتاهی در زمینه حفاظت از آحاد مردم صورت بگیرد. قطعاً لازم است قوانین محکم‌تری در اختیار قضات دادگستری قرار بگیرد که دست آنها را برای برخورد قاطعانه با متجاوزین به جان و مال و امنیت مردم باز کند. قطعاً دستگاه قضائی باید عزم و اراده بیشتری برای انجام دقیق دو وظیفه ذاتی خود که در قانون اساسی برای این قوه مشخص شده یعنی جلوگیری از وقوع جرم و برخورد با مجرمین، نشان بدهد تا اولاً کسی به هوس ارتکاب جرم نیفتد و ثانیاً عناصر مجرم چنان مجازات شوند که برای دیگران مایه عبرت شوند.

 

در این امور هیچ تردیدی نباید کرد ولی در کنار این انتظارات درست، نباید از این نکته نیز غافل شد که عده‌ای برای بهره‌برداری ار هرج و مرج‌ها، تهدیدهای ساختگی، حوادث پیش‌بینی نشده و یا ایجاد عامدانه بعضی حوادث، کیسه دوخته‌اند. این کیسه، هم می‌تواند مالی باشد، هم سیاسی و هم انتقام‌جویانه. به یاد بیاوریم ماجرای آن خان را که چون نمی‌توانست رقیب خود را در دهستان محل زندگیش تحمل کند به نوکر خود گفت مرا به قتل برسان و بعد از مرگم این قتل را به گردن آن رقیب بینداز تا او بی‌حیثیت شود!

 

چالش‌های اقتصادی و ضرورت توجه به مسائل اصلی

 

ایران، امروز علاوه بر نیاز شدیدی که به سروسامان دادن به وضعیت معیشتی مردم، مقابله با سقوط سرسام‌آور ارزش پول ملی، کمبودهای برق و گاز و سایر نارسائی‌ها دارد، باید به تحولات پرشتابی که در منطقه جریان دارد نیز توجه دقیق داشته باشد و مانع سرازیر شدن سیلاب‌های ویرانگر این تحولات به کشورمان شود. مهم‌تر از اینها عقب‌ماندگی شدید ما از پیشرفت‌های اقتصادی کشورهای منطقه به ویژه همسایگان ایران است که ما از هر جهت برخوردارتر از آنها هستیم ولی آنها گام‌های بلندی در زمینه رشد و پیشرفت برداشته‌اند و با شتاب زیادی در حال گسترش رفاه عمومی و تقویت پایه‌های اقتصادی خود هستند ولی وزارت جهاد کشاورزی ما برای تعدیل قیمت سیب‌زمینی به دریافت موافقت از سران سه قوه نیاز دارد و وزارت تعاون ما افتخار می‌کند که برای کمک به اقشار محروم بار دیگر به توزیع کالابرگ یا همان «کوپن» زمان جنگ برگشته است!

 

لزوم مقابله با فرصت‌سوزی‌های سیاسی

 

دولت چهاردهم آنگونه که از سخنان و رفتار رئیس این دولت پیداست مایل است فارغ از دعواهای سیاسی و بازی‌های جناحی، با مشکلات اقتصادی و کمبودهای مختلف، مقابله‌ای جدی کند و ایران را به جایگاهی که در خور شان آنست برساند. حوادث این روزها نشان می‌دهند عده‌ای نمی‌خواهند چنین توفیقی نصیب این دولت شود. اینان همان کسانی هستند که برای یک دستمال حاضرند قیصریه‌ای را به آتش بکشند. تا چه وقت باید به این فرصت‌سوزان، فرصت داده شود؟

خبرهای دیگر

شهروند ایرانی-آمریکایی محکوم به جاسوسی برای ایران

ابوذر رحمتی شهروند آمریکایی، ایرانی

دیدار رافائل گروسی و محمد اسلامی در تهران و گفتگو درباره نقش آژانس در توافق هسته‌ای

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دیدار دیپلماتیک ایران و روسیه در کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه

بازدید رافائل گروسی از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته‌ای ایران

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان