سرویس خبری ایران من: در پی تنشهای مستمر میان روسیه و جامعه جهانی و ادامه درگیریهای نظامی در اوکراین، اتحادیه اروپا تصمیم به اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه مسکو گرفته است. این تحریمها که در آستانه سومین سالگرد آغاز جنگ اوکراین اعلام شده، شامل محدودیتهای گستردهای در حوزههای مختلف اقتصادی، مالی و تجاری است. در گزارش زیر به جزئیات این بسته تحریمی خواهیم پرداخت.
توافق جدید تحریمی اتحادیه اروپا
به گزارش ایران من، به نقل از شبکه یورونیوز، توافق بین سفیران کشورهای اتحادیه اروپا چند روز قبل از سومین سالگرد حمله روسیه به اوکراین صورت گرفت. این شانزدهمین بسته تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه از زمان حمله آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ است.
محدودیتهای جدید در واردات آلومینیوم
تحریم های جدید شامل ممنوعیت واردات آلومینیوم خام از روسیه است که قبلا درباره آن مذاکره شده بود اما به دلیل سکوت برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا ناشی از نگرانی از تاثیرات اقتصادی آن، هرگز تصویب نشد. آلومینیوم خام روسیه ۶ درصد از واردات آلومینیوم اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد که در سالهای گذشته با فاصله گرفتن تولید کنندگان اروپایی از تامین کنندگان روسی این محصول، کاهش یافته است. اتحادیه اروپا پیشتر برخی محصولات آلومینیومی تولید شده در روسیه مانند سیم، تیوب و لوله را ممنوع کرده بود و اکنون این محدودیت ها به واردات آلومینیوم خام روسیه گسترش یافته که سهم بزرگی از ارزش وارداتی این اتحادیه را تشکیل می دهد.
مقابله با ناوگان سایه و محدودیتهای بانکی
علاوه بر فلزات خام، تحریم های جدید اتحادیه اروپا فهرست سیاه تانکرهای نفتی متعلق به ناوگان به اصطلاح «سایه» را گسترش می دهد. ادعا می شود کرملین از این ناوگان برای دور زدن تحریم ها و حفظ منابع مالی جنگ اوکراین استفاده می کند. یورونیوز نوشت: این ناوگان فرسوده، نامطمئن و مظنون به اقدامات فریبکارانه ای از جمله انتقال داده های غلط، خاموش کردن ترانسپورتر ها برای غیر قابل رویت شدن و انتقال های چندگانه کشتی به کشتی برای مخفی کردن منشا بشکه های نفتی خود است. شرایط ضعیف این کشتی ها بروکسل را نگران نشت نفت و ایجاد فاجعه محیط زیستی در نزدیکی قلمرو این اتحادیه کرده است. به دنبال وقوع چندین حادثه در دریای بالتیک که در آن «ناوگان سایه» متهم به خرابکاری در کابل های زیردریایی است، فشارهای سیاسی افزایش بی سابقه ای داشته است. یورونیوز مدعی شد، ناوگان سایه تقریبا ۶۰۰ کشتی دارد اما به دلیل محرمانه نگه داشتن اطلاعات آن از سوی کرملین، آمار رسمی در این زمینه وجود ندارد. این تارنمای اروپایی خاطرنشان کرد: چین و هند، امروز اصلی ترین خریداران نفت روسی هستند که اغلب این محصول را درکشورهای خود پالایش می کنند وتحت عنوان متفاوت در بازار اتحادیه اروپا به فروش می رسانند. به گفته دیپلمات ها، فهرست جدید تحریم ها شامل ۷۳ کشتی است که مظنون به قرار داشتن در ناوگان سایه هستند. با افزایش این تحریم ها شمار کشتی های تحریم شده به بیش از ۱۵۰ کشتی می رسد. همه آنها از دسترسی به بنادر و خدمات اتحادیه اروپا محروم هستند. درتحریم های جدید همچنین ۱۳ بانک روسیه از سیستم الکترونیکی سوئیفت اخراج می شوند و مجوز پخش هشت رسانه روسی به حالت تعلیق در می آید. انتظار می رود این تحریم ها دوشنبه هفته آینده در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل رسما تصویب شوند.