سرویس خبری ایران من: در شرایطی که بحران غزه همچنان ادامه دارد و مذاکرات آتشبس با چالشهایی روبرو شده است، چین به عنوان یکی از بازیگران مهم عرصه بینالمللی، موضع خود را درباره این بحران اعلام کرده است. وانگ یی، مقام ارشد چینی، در اظهارات اخیر خود دیدگاههای پکن را درباره راهحلهای پایان دادن به این بحران و آینده منطقه تشریح کرده است.
دیدگاه چین درباره اولویتهای جهانی و مسئله غزه
به گزارش ایران من از نشریه گلوبال تایمز، وانگ یی در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه چین در مورد تعویق مرحله دوم مذاکرات درباره مساله غزه پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک، اظهار داشت: اگرچه جامعه جهانی در حال حاضر بر مساله اوکراین تمرکز دارد، اما نگرانیهای جهانی فراتر از این مساله است و موضوعات مهم دیگری از جمله غزه، نیازمند توجه بینالمللی هستند و نباید به حاشیه رانده شوند.
تأکید بر راهحل دو کشوری و حقوق فلسطینیان
وی با بیان اینکه جنگ در غزه ریشه در مساله حلنشده فلسطین دارد، افزود: «بیش از ۷۰ سال از تصویب قطعنامه سازمان ملل متحد برای ایجاد دو کشور فلسطین و اسرائیل، میگذرد، اما تنها نیمی از راهحل دو کشوری اجرایی شده است.»
وانگ با تشریح وضعیت رژیم اسرائیل در جامعه بین المللی، تاکید کرد که «مردم فلسطین هنوز دولت مستقل خود را ندارند و بسیاری از آنها آواره و پناهنده هستند.»
درخواستهای چین برای حل بحران
با اشاره به اینکه کشورش از همه طرفها میخواهد اجرای راهحل دو کشوری را شتاب بخشند، خاطرنشان کرد که از تاسیس یک دولت مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ حمایت میکند.
این مقام چینی در نشست مطبوعاتی خود از گروههای فلسطینی خواست با اجرای بیانیه پکن به وحدت و اتکای به خود، دست یابند.
وی از کشورهای خاورمیانه نیز خواست با کنار گذشتن اختلافها میان خود، از تاسیس دولت فلسطین حمایت کنند و سازمان ملل متحد را برای پذیرش فلسطین به عنوان یک کشور عضو کامل ترغیب کنند.
اظهارات مقام ارشد چین در حالی مطرح شد که گیدئون سعار وزیر امور خارجه اسرائیل روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد که تلآویو این هفته مذاکرات مرحله دوم توافق آتشبس در غزه را آغاز خواهد کرد.
این در حالی است که بر اساس مفاد توافق آتشبس که از ۳۰ دی ماه ( ۱۹ ژانویه) اجرایی شده بود، رژیم اسرائیل قرار بود مذاکرات مرحله دوم آتشبس با حماس را از ۱۵ بهمن (سوم فوریه) آغاز کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی چین درهمین راستا تاکید کرد که غزه نباید قربانی بازیهای سیاسی بینالمللی شود و طرفهای درگیر باید اجرای توافق آتشبس را ادامه دهند و مذاکرات بعدی را با رویکردی سازنده پیش ببرند.
وی اظهار داشت: «مدیریت پس از جنگ در غزه باید بر اصل «حاکمیت فلسطینیها بر فلسطین» استوار باشد و با راهحل دو کشوری همسو شود تا همزیستی مسالمتآمیز فلسطین و (رژیم) اسرائیل و صلح پایدار در خاورمیانه تضمین شود.»