سرویس خبری ایران من: در حالی که ایالات متحده به دنبال تقویت زیرساختهای انرژی برای پاسخگویی به نیازهای روزافزون فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی است، انرژی هستهای بار دیگر در کانون توجه سیاستگذاران آمریکایی قرار گرفته است. وزیر دولت ترامپ اخیراً بر اهمیت این منبع انرژی تأکید کرده، اما چالشهای قدیمی مانند مدیریت زبالههای اتمی همچنان مانع بزرگی بر سر راه توسعه این صنعت به شمار میرود.
دیدگاه وزیر دولت ترامپ درباره انرژی هستهای
به گزارش ایران من از خبرگزاری آسوشیتدپرس، «کریس رایت» تاکید کرد که برای پیروزی در رقابت هوش مصنوعی، کشور به منابع برق قابل اعتماد و مقرون به صرفه و زیرساخت لازم برای انتقال آن نیاز دارد. وزیر دولت دونالد ترامپ سپس انرژی هستهای را بخشی از راه حل دانست و گفت: من یکی از معتقدان به آن هستم.
تحلیلگران انرژی می گویند که ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری برق هستهای تولید کرده است و نیروگاه های آن از سال ۱۹۹۰ نزدیک به ۲۰ درصد از کل برق سالانه کشور را تامین کرده اند و این مقدار برای تامین برق بیش از ۷۰ میلیون خانه کفایت می کند.
چالشهای سوخت هستهای و زبالههای اتمی
برای تغذیه نیروگاههای هستهای چه چیزی لازم است؟
سوخت اصلی نیروگاههای هستهای اورانیوم است که استخراج و آزادسازی آن یکی از چالش های اصلی محیطبانان است و آن دلیل اصلی آلودگی زیست محیطی در بسیاری از ایالتهای میزبان بومیهای آمریکا اعلام شده است.
به گفته وزارت انرژی ایالات متحده، پایان چرخه سوخت نیز یک مشکل اساسی دارد و آن زبالههای اتمی به جا مانده از فعالیت راکتورها است. بیشتر زبالهها در سایتهای تولیدی باقی می مانند، زیرا جایی برای قرار دادن آنها وجود ندارد.
رایت نیز با تائید چالش سوخت مصرف شده گفت: برخی ایده های خلاقانه وجود دارد که میتواند به راهحلهایی برای ذخیره سازی طولانی مدت این زباله ها در چندین سایت در سراسر کشور منجر شود».
مخالفتها با ذخیرهسازی زبالههای هستهای
گفته می شود شرکت های خصوصی قصد دارند سوخت مصرف شده را به طور موقت در نیومکزیکو و تگزاس ذخیره کنند. در مورد تگزاس، دادگاه عالی ایالات متحده در حال بررسی این موضوع است که آیا تنظیم کنندگان مقررات فدرال صلاحیت اعطای مجوز برای چنین چیزی را دارند یا خیر.
از سوی دیگر، چهره های شاخص دموکرات و جمهوری خواه در دو ایالت یاد شده، با این امر مخالفت کرده و گفته اند که نمیخواهند به محل تخلیه هستهای کشور تبدیل شوند.
آسوشیتدپرس یادآور شده است که دولت جو بایدن نیز انرژی هستهای را راهی برای برآورده کردن تقاضا بدون انتشار گازهای گلخانهای دانسته بود و دولت وی هدفی را برای دستکم سه برابر کردن انرژی هسته ای در ایالات متحده تا سال ۲۰۵۰ تعیین کرد.