سرویس خبری ایران من: اختلافات سیاسی درباره آینده نوار غزه وارد مرحله جدیدی شده است. در حالی که تصمیمگیری درباره نحوه اداره این منطقه بحرانزده همچنان محل مناقشه است، طرح جدید یائیر لاپید، رهبر مخالفان اسرائیل، برای واگذاری مدیریت غزه به مصر در ازای مزایای اقتصادی با واکنش منفی قاهره روبرو شده است. این طرح که شامل پیشنهاد لغو بدهیهای خارجی مصر در ازای اداره ۱۵ ساله غزه میشود، اختلاف دیدگاههای اساسی درباره راهحلهای پایدار برای منطقه را آشکار ساخته است.
واکنش رسمی مصر به پیشنهادهای اداره غزه
به گزارش ایران من، قاهره تاکید کرد که این پیشنهادها رد شده و غیرقابل قبول هستند، زیرا آنها راه حلهای اساسی نیستند و به جای آنکه مساله را برای همیشه حل کند، به تکرار حلقه درگیری کمک میکنند.
«تمیم خلاف» سخنگوی وزارت امور خارجه مصر در پاسخ به پرسشهای مطبوعاتی درباره پیشنهادهای ارائه شده در مورد حکمرانی در مرحله بعدی نوار غزه که آخرین آن پیشنهاد مصر برای در اختیار گرفتن اداره نوار کوتاه مدت غزه است، گفت که هر گونه پیشنهاد یا استدلالی که مواضع ثابت مصر و کشورهای عربی و ریشههای اساسی برای حل و فصل اصل مناقشه که مربوط به خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغالی فلسطین و تشکیل کشور مستقل فلسطینی باشد را از بین ببرد، رد شده و غیر قابل قبول است و به جای اینکه یک بار برای همیشه آن را حل و فصل کند، تکرار چرخه درگیری را تسهیل میکند.
طرح جنجالی یائیر لاپید برای اداره غزه توسط مصر
«یائیر لاپید» رهبر مخالفان اسرائیل روز سه شنبه گفته بود که طرحی را به واشنگتن ارائه کرده است که بر اساس آن مصر در ازای لغو تمام بدهیهای خارجی ۱۵۵ میلیارد دلاری خود مسئولیت غزه را به مدت ۱۵ سال برعهده بگیرد.
لاپید در پستی در شبکه اجتماعی ایکس افزود: جهان به راه حل جدیدی برای غزه نیاز دارد، اسرائیل نمیتواند بپذیرد حماس در قدرت بماند و تشکیلات خودگردان فلسطین قادر به مدیریت غزه نیست، اشغالگری اسرائیل در آنجا شایسته نیست و ادامه وضعیت هرج و مرج تهدیدی جدی برای اسرائیل است.
استدلالهای اقتصادی لاپید و ادعای سابقه تاریخی طرح
وی نوشت: اقتصاد مصر در آستانه فروپاشی است و ثبات مصر و کل خاورمیانه را تهدید میکند. از سویی، بدهی خارجی ۱۵۵ میلیارد دلاری اجازه نمیدهد مصر اقتصاد خود را بازسازی و ارتش خود را تقویت کند.
رهبر مخالفان اسرائیل افزود: برای این دو مشکل یک راه حل پیشنهاد میکنیم و آن این است که مصر ۱۵ سال مسئولیت مدیریت نوار غزه را بر عهده بگیرد و جامعه جهانی و متحدان منطقهای آن بدهیهای خارجی [ قاهره ] را بر عهده بگیرند و در این مدت، بازسازی غزه انجام خواهد شد و شرایط برای خودمختاری فراهم میشود و مصر بازیگر اصلی خواهد بود و بر بازسازی نظارت خواهد کرد و این امر باعث تقویت بیشتر اقتصاد آن خواهد شد.
لاپید با این ادعا که این راه حل، سابقه تاریخی دارد، اشاره کرد که مصر در گذشته با حمایت اتحادیه عرب کنترل غزه را به دست گرفت، با توجه به اینکه این یک وضعیت موقتی است و همان چیزی است که امروز باید دوباره اتفاق بیفتد.