صفحه اصلی / بین الملل / آخوندی: سیاست خارجی ایران نیازمند تغییر استراتژی است

عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی

آخوندی: سیاست خارجی ایران نیازمند تغییر استراتژی است

عباس آخوندی با اشاره به تحولات سیاست خارجی، بر لزوم تغییر استراتژی کلان به جای تمرکز صرف بر مذاکره تأکید کرد. وی با تشریح تغییر روش‌های استعمار از تصاحب کالاهای ارزشمند به کنترل زنجیره ارزش جهانی، به رقابت قدرت‌های بزرگ و ظهور پدیده فراانسان به عنوان چالش‌های جدید اشاره کرد.
عباس آخوندی در حال تحلیل روندهای جدید سیاست خارجی و نظم جهانی

سرویس خبری ایران من: درک تحولات سیاست خارجی در دنیای امروز نیازمند نگاهی عمیق به روندهای جهانی است. در این میان، عباس آخوندی با نگاهی تحلیلی به چالش‌های پیش روی ایران در عرصه بین‌المللی می‌پردازد و بر ضرورت تجدیدنظر در استراتژی‌های کلان سیاست خارجی کشور تاکید می‌کند. پیچیدگی‌های مذاکره با آمریکا و تغییر پارادایم‌های قدرت جهانی، موضوعاتی است که در این تحلیل به آنها پرداخته شده است.

 

تحلیلی بر چالش‌های سیاست خارجی ایران در عصر جدید

 

به گزارش ایران من، «عباس آخوندی» امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ به بیان دیدگاه‌های خود در حوزه سیاست خارجی پرداخت و گفت: در ارتباط با تحولات سیاست خارجی دو موضوع شخصیت ترامپ و مذاکره با آمریکا مهم است؛ ترامپ به عنوان یک سیاستمدار که رفتاری غیر قابل پیش بینی دارد در تحولات سایه افکنده است و موضوع مذاکره با آمریکا هم برای سیاست خارجی کشور مهم است.

 

وی تصریح کرد: فارغ از اینکه ترامپ چه شخصیتی دارد باید فهم مشترکی از روند جدید جهانی داشته باشیم که فراتر از پدیده ترامپ است.

 

ضرورت تغییر استراتژی و تجدید نظر در سیاست خارجی

 

وزیر راه و شهرسازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه مذاکره یک تاکتیک است اما کل قصه نیست، بیان داشت: باید بپذیریم که در ۴۶ سال گذشته سیاست‌های در کشور داشتیم که نتوانسته ما را به سر مقصود برساند اما آنچه امروز مهم است تغییر استراتژی و تجدید نظر در اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی است.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: بنابراین آنچه مهم است تغییر استراتژی است نه اینکه مذاکره کنیم یا نکنیم بحث سیاست خارجی به اینکه مذاکره کنیم یا نکنیم یه رویکرد تحلیلگرایانه است و مهم تجدید نظر کلی در اصول سیاست خارجی کشور است.

 

وی بیان داشت: با توجه به مجموعه تحولات تکنولوژیک در دنیا و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بروز و ظهور قدرت‌های جدید به سمت یک نوع جریان سیاسی در دنیا می‌رویم.

 

تحولات تاریخی استعمار و رقابت قدرت‌های جهانی

 

آخوندی تصریح کرد:در قرن نوزدهم غالب قدرت‌های غربی بیشتر دنبال این بودند که ثروت جهان را از طریق تصاحب کالاهای با ارزش مانند طلا، نقره تصاحب کنند اما امروز شیوه استعمار به گونه دیگر است.

 

این فعال سیاسی اصلاح طلب اضافه کرد: مشخصات مهم آن دوره پیش از جنگ جهانی، نرخ بالای تعرفه بود و از منظر اقتصادی یکی از دلایل وقوع جنگ جهانی دوم بالا بودن نرخ بالای تعرفه بود.

 

آخوندی اضافه کرد: با تغییرات جدید قدرت‌ها به دنبال این هستند که کل زنجیره ارزش جهانی را در کنترل خودشان قرار دهند و در زنجیره تولید از بازار گرفته تا مواد معدنی مهم مانند لیتیوم و بقیه معادن بزرگ آبراه ها و کریدور های مهم تسلط یابند.

 

چالش‌های نوین نظام جهانی و ظهور فرا انسان

 

وی همچنین با اشاره به تاریخچه استعمار و تأثیرات آن بر سیاست‌های جهانی به مفهوم زنجیره ارزش جهانی و تسلط توسط قدرت‌های بزرگ پرداخت و گفت: امروز رقابت‌های اقتصادی و سیاسی میان ایالات متحده، چین و اتحادیه اروپا وجود دارد و همه در تلاش هستند تا زنجیره‌های تولید و ارزش را تحت کنترل خود درآورند.

 

وی در ادامه با اشاره به نظریه‌ای به نام “فرا انسان” تصریح کرد: برخی از شخصیت‌های برجسته مانند ایلان ماسک ادعای برتری و قدرت فراتر از انسان را دارند. این ادعاها بر رفتار و سیاست‌گذاری‌های آنها تأثیرگذار است و به نوعی نژادپرستی جدیدی را به تصویر می‌کشد که در آن برتری نژادی به برتری‌های تکنولوژیک تبدیل شده است.

خبرهای دیگر

تقابل دیوان کیفری بین‌المللی و نتانیاهو بر سر اتهامات جنایات جنگی در غزه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مایک پنس در حال هشدار درباره جدیت تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

مایک پنس، معاون اول دولت اول ترامپ

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه اوکراین در بروکسل

مارک روته، دبیرکل ناتو

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان