سرویس خبری ایران من: تنش مرزی میان افغانستان و پاکستان به دنبال مسدود شدن گذرگاه استراتژیک تورخم، ابعاد اقتصادی و سیاسی گستردهای پیدا کرده است. این بحران که از ۱۲ اسفند (۲۱ فوریه) با تصمیم یکجانبه پاکستان آغاز شد، واکنش مقامات افغانستان را در پی داشته و خسارات قابل توجهی به تجار هر دو کشور وارد کرده است. مقامات افغان این اقدام را نقض قوانین بینالمللی تجارت میدانند و نگران پیامدهای بلندمدت آن هستند.
واکنش مقامات افغانستان به بسته شدن مرز
به گزارش ایران من، جواد عبدالسلام آخوندزاده سخنگوی وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان، این اقدام اسلامآباد را مغایر با قوانین بینالمللی تجارت ارزیابی و تاکید کرد که مسدود شدن گذرگاه تورخم نه تنها به تاجران و مردم افغانستان، بلکه به تاجران و مردم پاکستان نیز آسیب میرساند.
دلایل و زمینههای بحران مرزی
پاکستان در تاریخ ۱۲ اسفند (۲۱ فوریه) گذرگاه مرزی تورخم را در واکنش به آنچه ساختوسازهای نیروهای طالبان در نزدیکی خط مرزی «دیورند» اعلام داشت، مسدود کرد و این امر موجب ایجاد تنش در روابط تجاری و سیاسی میان کابل و اسلام آباد شد.
پیشتر نیز اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان اعلام کرده بود که بسته شدن این گذرگاه مرزی روزانه ۵۰۰ هزار دلار به بخش خصوصی افغانستان خسارت وارد میکند.
پیامدهای اقتصادی و دورنمای روابط دو کشور
تحلیلگران معتقدند که این وضعیت باعث نگرانیهای جدی در مورد آینده روابط تجاری و دیپلماتیک بین اسلام آباد و کابل شده است و بسته ماندن گذرگاه تورخم که یکی از مهمترین مسیرهای تجاری بین افغانستان و پاکستان محسوب میشود، میتواند تاثیرات منفی بلندمدتی بر اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.