صفحه اصلی / بین الملل / پسکوف: روسیه و آمریکا به توافق بی‌سابقه درباره اوکراین دست یافتند

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

پسکوف: روسیه و آمریکا به توافق بی‌سابقه درباره اوکراین دست یافتند

سخنگوی کرملین از بهبود روابط روسیه و آمریکا سخن گفت. پسکوف اعلام کرد که دو کشور به یک قطعنامه درباره اوکراین رأی مثبت دادند. او همچنین از توافق بر سر فعالیت سفارتخانه‌ها و تأیید سفیر جدید روسیه در واشنگتن خبر داد، اما تأکید کرد برای احیای کامل روابط نباید انتظار نتیجه سریع داشت.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در حال گفتگو درباره روابط روسیه و آمریکا

سرویس خبری ایران من: آخرین تحولات روابط روسیه با آمریکا و فرانسه از زبان دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، مورد بررسی قرار گرفته است. پسکوف درباره اظهارات مکرون برای از سرگیری مذاکرات با پوتین، روند عادی‌سازی روابط با آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، همکاری دو کشور در قطعنامه سازمان ملل درباره اوکراین، وضعیت خط لوله نورد استریم و نتایج مذاکرات استانبول سخن گفته است. این گزارش نشان‌دهنده تغییرات مهم در رویکرد دیپلماتیک روسیه و آمریکا در قبال یکدیگر است.

 

تحلیل روابط روسیه و فرانسه

 

به گزارش ایران من از خبرگزاری تاس،‌ دیمیتری پسکوف روز یکشنبه در تفسیری برای برنامه تلویزیونی «مسکو. کرملین. پوتین» کانال روسیا ۱ درباره اظهارنظر اخیر رئیس‌جمهور فرانسه نیز اظهار داشت: امانوئل مکرون با وجود اظهارنظرهایی مبنی بر آمادگی وی برای گفت‌وگو، هنوز هیچ اقدام واقعی برای برقراری ارتباط با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه انجام نداده است. وی تصریح کرد: مکرون از قبل اعلام کرده است که آماده ارتباط با پوتین است اما هیچ اقدام واقعی در این زمینه انجام نشده است.

 

پیش از این، مکرون رئیس‌جمهور فرانسه یکشنبه به روزنامه‌های چاپ پاریس گفته بود که احتمال از سرگیری مذاکرات با همتای روس خود را رد نمی کند.

 

چشم‌انداز روابط روسیه و آمریکا

 

نباید انتظار نتیجه سریع از مذاکرات روسیه – آمریکا داشت سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری اظهار داشت: دامنه موضوعات احتمالی برای همکاری روسیه و ایالات متحده باید در حال حاضر مشخص شود، اما نباید انتظار نتیجه سریع داشته باشیم. وی تأکید کرد: روابط روسیه و ایالات متحده متحمل آسیب فراوانی شده است و راه درازی برای احیای آن در پیش است. پسکوف ادامه داد: اگر اراده سیاسی پوتین و ترامپ حفظ شود، مسیر عادی سازی روابط بین روسیه و آمریکا می تواند به سرعت و با موفقیت طی شود

 

اول، حل و فصل مناقشه اوکراین، سپس اقتصاد سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره همکاری احتمالی مسکو و واشنگتن در زمینه فلزات خاکی کمیاب، به موضع طرف آمریکایی اشاره کرد که اعلام کرده است، اول حل و فصل مناقشه اوکراین و سپس اقتصاد. پسکوف افزود: در حال حاضر لازم است طیفی از موضوعات احتمالی برای همکاری مشخص شود، اما در حال حاضر نباید انتظار نتایج سریع در این زمینه را داشت.

 

پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه گفت که مسکو از همکاری با هر شرکای خارجی در صنعت فلزات خاکی کمیاب، از جمله شرکای آمریکایی، خوشحال خواهد شد، زیرا این پروژه نیازمند سرمایه‌گذاری زیادی است. دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا نیز از زمان آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، علاقه‌مندی خود را به ویژه به توسعه و استخراج فلزات کمیاب به عنوان عنصر کلیدی در میکروالکترونیک و فناوری پیشرفته اعلام کرده است. پیش از این،‌ منابع رسمی مسکو اعلام کردند که روسیه از نظر ذخایر فلزات کمیاب در جهان با اطمینان در رتبه دوم قرار دارد.

 

تحولات در سیاست خارجی و مسئله اوکراین

 

موضوعی که قبلا قابل تصور نبود سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ پیکربندی‌های جدید سیاست خارجی دولت ایالات متحده عمدتاً با روسیه مطابقت دارد، به طوری که دو کشور به اتفاق یکدیگر به یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد اوکراین رأی دادند، موضوعی که قبلاً قابل تصور نبود. وی افزود:‌ دولت جدید آمریکا به سرعت در حال تغییر تمام تنظیمات سیاست خارجی است. این رویکرد تا حد زیادی با دیدگاه ما مطابقت دارد. پسکوف اظهار داشت: روسیه و آمریکا به یک قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل رأی مثبت دادند که حاوی فرمول های کاملا متعادل در مورد بحران اوکراین است. تصور این موضوع پیش از این غیرممکن بود.

 

پیش از این، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیش نویس قطعنامه ای درباره درگیری در اوکراین را بررسی کرد. ۱۸ کشور از جمله فدراسیون روسیه و ایالات متحده به پیش نویس قطعنامه ضد روسیه که توسط کشورهای اروپایی و اوکراین تهیه شده بود رای منفی دادند. در رأی‌گیری بعدی در شورای امنیت سازمان ملل متحد با حمایت آمریکا و روسیه، قطعنامه بی طرفی که توسط طرف آمریکایی تهیه شده بود به تصویب رسید.

 

اطلاعی از مذاکره درباره احیای نورداستریم ندارم بنا بر گزارش دیگری، سخنگوی کرملین به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: هیچ اطلاعی در مورد مذاکره با ایالات متحده برای راه اندازی مجدد خط لوله گاز نورد استریم ۲ ندارد، چرا که در هیچ یک از مذاکرات با هیأت‌های آمریکایی حضور نداشته است. این روزنامه در همین حال به نقل از منابع خود نوشت که ماتیاس وارنیگ مدیرعامل سابق کنسرسیوم نورداستریم ۲ در حال پیگیری قراردادی برای راه اندازی مجدد این خط لوله انتقال گاز است. فایننشیال تایمز نوشت: یکی از کنسرسیوم‌های سرمایه گذار قبلاً طرحی را برای همکاری با شرکت روسی گازپروم برای دوره پس از لغو احتمالی تحریم‌ها علیه این شرکت تهیه کرده است. منابع مورد استناد این روزنامه گفتند که برخی از نمایندگان دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، این روند را مرحله ای از تلاش برای احیای روابط با فدراسیون روسیه می دانند.

 

ساخت نورد استریم ۲ در ۱۰ سپتامبر۲۰۲۱ برابر با ۱۹ شهریور ۱۴۰۰ به پایان رسید. این خط لوله در ابتدا قرار بود تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی تکمیل شود، اما به دلیل تحریم های آمریکا کار به تاخیر افتاد. خط لوله گاز از دو رشته با ظرفیت کل ۵۵ میلیارد متر مکعب در سال و با هدف انتقال گاز روسیه از مسیر دریای بالتیک به آلمان احداث شد. کنسرسیوم نورداستریم ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ برابر با پنجم مهر ۱۴۰۱، تخریب بی‌سابقه‌ای در سه رشته از خطوط لوله گاز دریایی نورد استریم و نورد استریم ۲ را گزارش داد. زلزله شناسان سوئدی دو انفجار را در مسیرهای خط لوله دریایی ثبت کردند. دفتر دادستانی کل فدراسیون روسیه پس از آسیب رساندن به خطوط لوله گاز، پرونده ای را در مورد یک اقدام تروریستی بین المللی آغاز کرد.

 

روایت مسکو از مذاکرات استانبول؛ چراغ سبز آمریکا به سفیر جدید روسیه

 

به گزارش ایران من، کشورهای روسیه و آمریکا پس از تماس تلفنی ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهور دو کشور و توافق آنها برای حل و فصل مسائل و دیدار حضوری، تاکنون دو دور مذاکرات رسمی حضوری را انجام داده‌اند. نخستین دور مذاکرات ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ حدود چهار ساعت و نیم به میزبانی ریاض پایتخت عربستان و به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور انجام شد، مذاکراتی که هم پوتین و هم ترامپ، نتایج آن را مثبت توصیف کردند. پس از آن، مذاکرات دیپلمات‌های روسیه و آمریکا در استانبول نهم اسفندماه ۱۴۰۳ به مدت ۶ ساعت و نیم با دستور کار عادی سازی روند فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور انجام شد. بنا بر اعلام وزارت امور خارجه روسیه، طرفین در این مذاکرات بر سر گام‌های مشترک برای تامین مالی بلامانع فعالیت نمایندگی های دیپلماتیک به توافق رسیدند. وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد: در مذاکرات استانبول، بر اساس دستورات وزیران امور خارجه این کشور و آمریکا، درباره راه های غلبه بر مسائل تنش‌زای متعددی که از دولت های قبلی آمریکا به ارث رسیده است، به تفصیل بحث و گفت و گو شد. مسکو همچنین اعلام کرد که در گفت و گو با طرف آمریکایی در استانبول، نیاز به نتایج عملی برای ایجاد شرایط برای بهبود روابط دوجانبه در جهت منافع مردم کشورها مورد تاکید ویژه قرار گرفت. به طور خاص، از طرف آمریکایی خواسته شد تا امکان بازگرداندن پروازهای مستقیم را در نظر بگیرد. در این بیانیه آمده است: مذاکرات روسیه و آمریکا در استانبول پرمحتوا و کاری بود و مقرر شد گفت‌وگوها از این کانال ادامه یابد. وزارت امور خارجه روسیه همچنین در بیانیه دیگری اعلام کرد: آمریکا در مذاکرات استانبول طی یادداشتی رسمی دارچیف سفیر جدید مسکو در واشنگتن را رسما تایید کرد. الکساندر دارچیف با عنوان مدیر بخش آتلانتیک شمالی وزارت خارجه روسیه در مذاکرات استانبول، ریاست هیأت روسی را برعهده داشت.

خبرهای دیگر

تقابل دیوان کیفری بین‌المللی و نتانیاهو بر سر اتهامات جنایات جنگی در غزه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مایک پنس در حال هشدار درباره جدیت تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

مایک پنس، معاون اول دولت اول ترامپ

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه اوکراین در بروکسل

مارک روته، دبیرکل ناتو

فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار درباره محاصره غزه

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان