صفحه اصلی / بین الملل / لاوروف: طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی، تحریک کی‌یف برای جنگ با روسیه است

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه

لاوروف: طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی، تحریک کی‌یف برای جنگ با روسیه است

لاوروف در مصاحبه‌ای طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین را تحریک کی‌یف به جنگ با روسیه خواند. او به تغییر موضع زلنسکی اشاره کرد و گفت اروپایی‌ها توافقات مینسک را نقض کردند. لاوروف از مذاکرات اخیر با آمریکا در ریاض استقبال کرد و بر ضرورت پرهیز از تبدیل اختلافات به تقابل نظامی تأکید نمود.
سرگئی لاوروف در مصاحبه درباره روابط روسیه و آمریکا و بحران اوکراین

سرویس خبری ایران من: تنش‌های دیپلماتیک میان روسیه و غرب پیرامون بحران اوکراین همچنان ادامه دارد. در این میان، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای تفصیلی با رسانه کراسنادا زوزدا، مواضع مسکو درباره طرح استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین، روابط با دولت جدید آمریکا، و آینده مذاکرات دیپلماتیک را تشریح کرده است. سخنان لاوروف در شرایطی مطرح می‌شود که پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، روابط مسکو-واشنگتن وارد فاز جدیدی شده است.

 

 

تنش‌های دیپلماتیک و مواضع روسیه

 

به گزارش ایران من، سرگئی لاوروف در مصاحبه‌ای با مجموعه رسانه‌ای کراسنادا زوزدا افزود: همانطور که اروپایی‌ها، حکومت فعلی در کی‌یف را با سرنیزه به قدرت رساندند و او را به جلو حرکت دادند، اکنون نیز می‌خواهند او را با سرنیزه‌های خود در قالب واحدهای حافظ صلح حمایت کنند. اما این بدان معناست که علل اصلی (مناقشه) از بین نخواهند رفت. وی ادامه داد: بحث در اروپا در مورد نیروهای حافظ صلح برای اوکراین در راستای ادامه تحریک کی‌یف برای جنگ با روسیه است. وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت: امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه مانند استارمر نخست‌وزیر انگلیس با ایده‌هایی از سر غرور می‌گویند که هزاران نیروی حافظ صلح در حال آموزش هستند و به آنها پوشش (ضد) هوایی خواهند داد اما در واقع این طرح، ادامه تحریم کی‌یف به جنگ با مسکو است. وی افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همه چیز را درک می کند؛ او گفت که هنوز خیلی زود است که بگوییم توافق در چه زمانی انجام می شود.

 

به نوشته خبرگزاری تاس، این اظهارات پس از آن مطرح شد که روزنامه فایننشال تایمز به نقل از منابع خود گزارش داد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در جریان سفر به واشنگتن در ۲۴ فوریه، نتوانست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را متقاعد کند که پس از حل مناقشه، از هرگونه استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین حمایت کند. ترامپ پیش از آن اعلام کرده بود که از اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین بدش نمی آید. در همان زمان، دولت آمریکا اعلام کرد که مشارکت نیروهای آمریکایی در این طرح منتفی است.

 

دیدگاه لاوروف درباره مواضع آمریکا و ترامپ

 

امیدوارم عقل سلیم پیروز شود وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به مواضع دولت ایالات متحده گفت: بیهوده نیست که دونالد ترامپ اکنون دائماً در مورد هر درگیری، موضع آمریکا مبنی بر اینکه باید عقل سلیم وجود داشته باشد را بیان می‌کند و عقل سلیم واشنگتن حکم می کند که از مناقشه اوکراین کنار برود. وی با بیان اینکه امیدوارم عقل سلیم بالاخره پیروز شود، گفت: در طول سال‌های گذشته، نه تنها برنامه‌هایی برای مشارکت مالی اوکراین در ناتو پیگیری می‌شد، بلکه برنامه‌هایی نیز برای ایجاد پایگاه‌های ناتو در کریمه و دریای آزوف در دستور کار قرار داشت. علاوه بر این طرح ژئوپلیتیکی، غرور نیز نقش بزرگی داشت. لاوروف در ادامه به دیدار ژانویه ۲۰۲۲ خود با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه سابق آمریکا اشاره کرد و گفت:‌ بلینکن گفت که (توسعه) ناتو کار ما نیست و آمریکایی‌ها فقط می توانند قول بدهند که تعداد موشک‌های میان بردی که در اوکراین مستقر خواهند کرد با روش خاصی محدود خواهد شد، همین. این (رویکرد دولت قبلی آمریکا مبتنی بر) نفاق و یکجانبه‌گرایی بود.

 

انتقادات لاوروف از اوکراین و غرب

 

زلنسکی، ۱۸۰ درجه تغییر کرد وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به مواضع رئیس‌جمهور اوکراین گفت: ولودیمیر زلنسکی ۱۸۰ درجه از مردی که با شعارهای صلح به قدرت رسید، تغییر کرد. وی افزود: زلنسکی با شعارهای «زبان روسی، زبان مشترک ما است، فرهنگ مشترک ماست» روی کار آمد اما در مدت ۶ ماه تبدیل به یک «نازی خالص» شد و همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به درستی گفت، «زلنسکی خائن به قوم یهود است.»

 

اعتراف اروپا لاورف در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: اروپایی ها توافقات مینسک را نقض کردند؛ آنها اخیراً به این رویکرد خود اعتراف کردند. همسایگان غربی ما (در اروپا) قصد نداشتند از آنها (توافقات مینسک) تبعیت کنند و با انتشار سلاح، ابتدا پوروشنکو و سپس ولودیمیر زلنسکی را با سرنیزه های خود به قدرت رساندند. آنها بودند که او را تشویق کردند که ۱۸۰ درجه بچرخد (مواضع خود را تغییر دهد) و شاید به گفته وزیر امور خارجه آلمان که چرخش مواضع او را ۳۶۰ درجه‌ای توصیف کرد.

 

مذاکرات روسیه و آمریکا: تلاش برای تعامل سازنده

 

دیدگاه مشترک مسکو و واشنگتن درباره جلوگیری از جنگ وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه با اشاره به مذاکرات ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هیأت روسی به ریاست وی با هیأت آمریکایی در ریاض گفت: در این مذاکرات، مسکو و واشنگتن اذعان کردند که نمی توانند در مورد همه موضوعات در دستور کار جهانی به طور یکسان فکر کنند، اما هر دو طرف خود را متعهد دانستند که از جنگ (با یکدیگر) جلوگیری کنند. وی افزود: ما هرگز در مورد هر موضوعی از سیاست جهانی یکسان فکر نخواهیم کرد. ما این را در ریاض به رسمیت شناختیم و آمریکایی ها نیز این دیدگاه را داشتند، آنها در واقع خودشان این را گفتند. لاوروف خاطرنشان کرد: روسیه و آمریکا از یک سو می توانند منافع متقابل پیدا کنند و اقدامات متقابل بسیار سودمند انجام دهند و از سوی دیگر موظف هستند در صورت تضاد منافع به جنگ منجر نشوند. وزیر امور خارجه روسیه تصریح کرد: در جایی که ما شاهد همگرایی منافع هستیم، عقل سلیم نشان می دهد که استفاده نکردن از این فرصت برای تبدیل آن به برخی گام‌های عملی و به دست آوردن نتایج سودمند، احمقانه است. وی ادامه داد: در جایی که منافع (روسیه و آمریکا) منطبق نیست، مسئولیت این است که از سوق دادن این اختلاف به تقابل جلوگیری کنند. لاوروف افزود: این دقیقاً همان قالبی است که روابط بین ایالات متحده و چین در آن چارچوب ایجاد می شود. وی با اشاره به مناسبات آمریکا و چین گفت:‌ آنها اختلافات زیادی دارند. با تمام این اوصاف، گفت‌وگوی پکن و واشنگتن هرگز قطع نشده است. من معتقدم این دقیقا همان مدلی است که باید در روابط بین هر دو کشور وجود داشته باشد. به خصوص بین روسیه و آمریکا. وزیر امور خارجه روسیه گفت: گفت‌وگویی کاملاً عادی بین دو هیأت (روسیه و آمریکا) در ریاض انجام شد. نکته شگفت انگیز این است که در دوران جو بایدن (رئیس جمهور سابق آمریکا)، شرکای غربی ما افکار عمومی جهان را به جایی رساندند که یک گفت وگوی عادی را موضوعی غیرعادی تصور کنند.

 

به گزارش ایرنا، کشورهای روسیه و آمریکا پس از تماس تلفنی ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رؤسای جمهور دو کشور و توافق آنها برای حل و فصل مسائل و دیدار حضوری، تاکنون دو دور مذاکرات رسمی حضوری را انجام داده‌اند. نخستین دور مذاکرات ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ حدود چهار ساعت و نیم به میزبانی ریاض پایتخت عربستان و به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور انجام شد، مذاکراتی که هم پوتین و هم ترامپ، نتایج آن را مثبت توصیف کردند. پس از آن، مذاکرات دیپلمات‌های روسیه و آمریکا در استانبول نهم اسفندماه ۱۴۰۳ به مدت ۶ ساعت و نیم با دستور کار عادی سازی روند فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور انجام شد. بنا بر اعلام وزارت امور خارجه روسیه، طرفین در این مذاکرات بر سر گام‌های مشترک برای تامین مالی بلامانع فعالیت نمایندگی های دیپلماتیک به توافق رسیدند.

خبرهای دیگر

تقابل دیوان کیفری بین‌المللی و نتانیاهو بر سر اتهامات جنایات جنگی در غزه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مایک پنس در حال هشدار درباره جدیت تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

مایک پنس، معاون اول دولت اول ترامپ

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه اوکراین در بروکسل

مارک روته، دبیرکل ناتو

فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار درباره محاصره غزه

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان