صفحه اصلی / بین الملل / مخالفت ۶۹ درصدی آمریکایی‌ها با سیاست تعرفه‌ای جدید، ترامپ همچنان مصمم است

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا

مخالفت ۶۹ درصدی آمریکایی‌ها با سیاست تعرفه‌ای جدید، ترامپ همچنان مصمم است

گزارش واشنگتن‌پست از تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک نشان می‌دهد ۶۹ درصد آمریکایی‌ها معتقدند این تصمیم باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود. پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی آمریکا به منفی ۲.۸ درصد رسیده و بازار سهام با افت مواجه شده است.
تصمیم جنجالی ترامپ برای وضع تعرفه‌های گمرکی علیه کانادا و مکزیک

سرویس خبری ایران من: تصمیم اخیر دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک، موجی از نگرانی‌ها را در میان کارشناسان اقتصادی و افکار عمومی ایجاد کرده است. این تصمیم که با هدف مقابله با مهاجرت غیرقانونی اتخاذ شده، می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای اقتصاد آمریکا و روابط این کشور با همسایگانش داشته باشد. گزارش پیش رو، به بررسی ابعاد مختلف این تصمیم و واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به آن می‌پردازد.

 

جزئیات تصمیم ترامپ و واکنش‌های اولیه

 

به گزارش ایران من، از این روزنامه پرشمارگان آمریکایی، تعرفه‌های ۲۵ درصدی مورد نظر ترامپ قرار است از امروز بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک اعمال شود، اما نتایج نظرسنجی‌های انجام گرفته حاکی از بروز خطرات سیاسی و تاثیر آنها بر اقتصاد ایالات متحده و دو کشور دوست و همسایه است.

 

ترامپ در روزهای اخیر گفته بود که تعرفه ها به طور قطع وضع می‌شوند و در پاسخ به این سوال که آیا کاهش شدید عبور غیرقانونی از گذرگاه‌های مرزی دلیلی برای تجدید نظر او در مورد وضع تعرفه است، پاسخ منفی داد و بر آغاز عملی شدن این تصمیم از امروز سه شنبه تاکید کرد.

 

این روزنامه خاطرنشان کرده است که اما احتمالا پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا برای وضع تعرفه ها بر کانادا و مکزیک تغییر می کند. هاوارد لاتنیک وزیر بازرگانی روز یکشنبه و دوشنبه این وضعیت را «سیال» خواند و از پیشرفت کانادا و مکزیک در کاهش عبور غیرقانونی از گذرگاه‌های مرزی تعریف کرد. وی روز دوشنبه نیز در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی سی ان ان اضافه کرد که ترامپ «امروز بعدازظهر تصمیم می گیرد و فردا آن تعرفه ها را لغو می کنیم».

 

چالش‌های سیاسی و اقتصادی پیش روی تصمیم ترامپ

 

نویسنده این مطلب سپس با طرح این سوال که چه چیزی قرار است رخ دهد، آورده است: ترامپ پیش از این از اعمال تعرفه به عنوان ابزاری برای چانه زنی استفاده کرده و به کانادا و مکزیک مهلت یک ماهه داده بود. اما در این مهلت یک ماهه چیزی که بیش از همه مهمتر به نظر می رسد آن است که سیاست و اقتصاد علیه این تصمیم قرار دارند؛ به این صورت که چنانچه ترامپ تصمیم خود را عملی سازد، ریسکی که وی می پذیرد به طرز چشمگیری افزایش می یابد.

 

به اعتقاد نویسنده، مشکل اصلی اعمال تعرفه تبعات اقتصادی آن است. درواقع به رغم روی کار آمدن ترامپ همراه با امیدهای اقتصادی بسیار، به نظر می رسد همه این تصورات در حال افول است.

 

واشنگتن پست سپس با اشاره به این خبر که «بانک فدرال رزرو آتلانتا» دیروز دوشنبه پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی (GDP) خود را به منفی ۲.۸ درصد برای سه ماهه اول کاهش داد؛ آن هم در شرایطی که همین چند روز پیش، رشد ۲.۳ درصدی را پیش بینی کرده بود، آن را قابل تامل دانسته است.

 

جدای از این خبر، بازار سهام نیز دیروز دوشنبه پس از پیشنهاد ترامپ مبنی بر وضع تعرفه ها، صدها واحد کاهش یافت.

 

نظرسنجی‌ها و واکنش افکار عمومی به اعمال تعرفه‌ها

 

در این میان، شاخص احساسات مصرف کنندگان دانشگاه میشیگان (نوعی شاخص که بر دلار و سهام اثرگذار است) حاکی از کاهش ۱۰ درصدی مصرف در ماه فوریه (بهمن و اسفند) است که به پایین ترین حد خود از سال ۲۰۲۳ تاکنون رسیده است. کارشناسان یکی از دلایل اصلی این کاهش چشمگیر را وضع تعرفه دانسته اند.

 

نظرسنجی واشنگتن پست-ایپسوس که در اواسط ماه فوریه (بهمن) انجام گرفته نیز نشان می دهد که ۶۹ درصد آمریکایی‌ها احساس می‌کنند که تعرفه‌ها باعث افزایش قیمت ها می شود و نکته قابل توجه آن است که ۵۳ درصد از این افراد جمهوری‌خواه بودند.

 

واشنگتن پست با ارائه این ارقام در ادامه یادآور شده است که خطر تعرفه ها تنها آن نیست که نامحبوب هستند و می توانند تبعاتی بر اقتصاد داشته باشند، بلکه می‌توانند در صورت تداوم چالش های اقتصادی، مقصری مناسب برای آمریکایی‌ها ایجاد کنند.

 

نظرسنجی‌های انجام گرفته از سوی شبکه خبری «سی بی اس» و موسسه نظرسنجی «یوگاو» نشان می دهد که ۶۸ درصد آمریکایی ها معتقدند ترامپ اعمال تعرفه را در اولویت قرار داده و تنها ۳۶ درصد اعلام کردند که رئیس جمهوری کشورشان اقتصاد و ۲۹ درصد هم گفتند که وی تورم را در اولویت برنامه های خود قرار داده است. نویسنده از همین رو نتجیه گیری کرده است که بنابر همین شواهد، آمریکایی ها پذیرفته اند که ترامپ پرداختن به معضل تورم را فراموش کرده است.

 

واشنگتن پست در پایان با اعلام آنکه امروز سه شنبه روز بزرگی برای آینده ریاست جمهوری ترامپ خواهد بود، آورده است که وضع تعرفه می تواند به عنوان اولین حرکت بزرگ اقتصادی دولت جدید باشد که آمریکایی‎ها به طور قطع آن را نمی خواهند. زیرا چنین تصمیمی می تواند قیمت ها را در بحبوحه ترس از تورم فزاینده افزایش دهد.

خبرهای دیگر

مذاکرات صلح روسیه و اوکراین: درخواست آتش‌بس و تلاش‌های دیپلماتیک

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین

دیدار ترامپ با رهبران خاورمیانه برای مذاکرات صلح

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

دیدار عراقچی و بدر البوسعیدی در مسقط برای مذاکرات ایران-آمریکا 

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

دیدار پوتین و محمود عباس در کرملین مسکو درباره بحران غزه

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان