صفحه اصلی / بین الملل / پیشنهاد رئیس‌جمهور کلمبیا به ترودو، زمان روی آوردن کانادا به آمریکای جنوبی فرا رسیده است

گوستاوو پترو، رئیس‌جمهوری کلمبیا

پیشنهاد رئیس‌جمهور کلمبیا به ترودو، زمان روی آوردن کانادا به آمریکای جنوبی فرا رسیده است

رئیس‌جمهور کلمبیا به نخست‌وزیر کانادا پیشنهاد همکاری تجاری داده است. این امر پس از وضع تعرفه‌های ۲۵ درصدی بر کالاهای کانادایی توسط ترامپ مطرح شده است. کلمبیا می‌تواند در حوزه‌های معدن، صنایع غذایی و نساجی از این فرصت بهره ببرد. دو کشور از ۲۰۱۱ توافق تجارت آزاد داشته‌اند.
رئیس‌جمهور کلمبیا دست دوستی به سوی کانادا در میانه تنش‌های تجاری آمریکا

سرویس خبری ایران من: در پی تحولات اخیر روابط تجاری در قاره آمریکا و تنش‌های به وجود آمده میان آمریکا و کانادا، فرصت‌های جدیدی برای کشورهای آمریکای لاتین ایجاد شده است. رئیس‌جمهور کلمبیا با ارزیابی هوشمندانه این وضعیت، دست دوستی به سوی کانادا دراز کرده تا شاید بتواند از این فرصت برای تقویت روابط اقتصادی دو کشور و بهبود تراز تجاری کلمبیا استفاده کند. این گزارش به بررسی ابعاد مختلف این پیشنهاد و زمینه‌های همکاری بین دو کشور می‌پردازد.

 

چشم‌انداز روابط تجاری جدید در قاره آمریکا

 

به گزارش ایران من از بخش اسپانیولی تارنمای آرتی، «گوستاوو پترو» رئیس‌جمهوری کلمبیا در پیامی از طریق شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: زمان آن رسیده است که کانادا به آمریکای جنوبی روی آورد.

 

پترو خطاب به «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا گفت «با کمال میل» می‌توان، «کسب‌وکارهای از دست رفته را دوباره راه‌اندازی کرد و به مشاغل جدید دست یافت».

 

 

تنش‌های تجاری بین آمریکا و کانادا

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا پس از تعلیقی یک ماهه، تعرفه‌های ۲۵ درصدی برای کالاهای کانادایی و ۱۰ درصدی بر محصولات انرژی از این کشور اعمال کرده است. ترودو این اقدام دولت ترامپ را به عنوان «جنگ تجاری» ارزیابی کرده است.

 

برخی از تحلیلگران به مزایایی اشاره کرده‌اند که کلمبیا می‌تواند در این تقابل تعرفه‌ای در حوزه فعالیت‌های استراتژیک مانند معدن، صنایع غذایی و صنعت نساجی به دست آورد. بنابراین، این کشور آمریکای جنوبی می‌تواند از اعمال تعرفه‌ها و ایجاد فرصت‌های تجاری جدید با کانادا استفاده کند، زیرا هر دو کشور به اقیانوس آرام دسترسی دارند.

 

روابط دیپلماتیک و چالش‌های دوران ترامپ

 

هر دو کشور کانادا و کلمبیا از لحاظ تاریخی به عنوان نزدیکترین شرکای آمریکا در منطقه در نظر گرفته شده‌اند اما بازگشت ترامپ به کاخ سفید و تهدیدها مبنی بر تعرفه‌گذاری باعث تزلزل و اختلال در این روابط شده است.

 

دولت پترو نیز طعم تهدیدهای تعرفه‌ای ترامپ را چشیده است؛ این کشور آمریکای جنوبی در ژانویه گذشته و پس از هشدار ترامپ مبنی بر اینکه در صورت اجتناب از پذیرش مهاجران اخراج‌شده، علیه کلمبیا نیز تعرفه وضع خواهد کرد، دچار بن‌بست دیپلماتیک با واشنگتن شد.

 

سابقه روابط تجاری و آمار مبادلات کلمبیا و کانادا

 

کلمبیا و کانادا از سال ۱۹۵۳ روابط دوجانبه داشته‌اند. دو کشور همچنین یک توافقنامه تجارت آزاد (FTA) دارند که در ۱۵ اوت ۲۰۱۱ (۲۴ مرداد ۱۳۹۰) اجرایی شد.

 

طبق گزارش «مرکز مطالعات کار» (Cedetrabajo)، اگرچه هر دو کشور توافق تجارت آزاد را برای بیش از یک دهه حفظ کرده‌اند، بر اساس گزارش دپارتمان ملی آمار (DANE)، در سال ۲۰۲۳ صادرات به کانادا ۱.۴ درصد از کل صادرات بود، در حالی که واردات از این کشور آمریکای شمالی به ۱.۷ درصد از کل واردات کلمبیا رسید و تراز تجاری برای کلمبیا منفی بوده است.

 

بنابراین به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری کلمبیا به دنبال احیای بازاری است که مبتنی بر مبادله محصولات کشاورزی مانند گندم، کانادا و قهوه کلمبیایی است.

 

کانادا در آمریکای لاتین، با پرو و ‌شیلی، پاناما، کاستاریکا و هندوراس نیز توافق تجارت آزاد دارد.

خبرهای دیگر

ترامپ و ایران در بزنگاه مذاکرات هسته‌ای

ٔدونالدترامپ، رئیس جمهور آمریکا

شهروند ایرانی-آمریکایی محکوم به جاسوسی برای ایران

ابوذر رحمتی شهروند آمریکایی، ایرانی

دیدار رافائل گروسی و محمد اسلامی در تهران و گفتگو درباره نقش آژانس در توافق هسته‌ای

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دیدار دیپلماتیک ایران و روسیه در کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان