صفحه اصلی / اخبار داخلی / شینا انصاری: پیوند عمیق بین زنان و طبیعت در سراسر جهان مشهود است

شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست

شینا انصاری: پیوند عمیق بین زنان و طبیعت در سراسر جهان مشهود است

شینا انصاری در مراسم بزرگداشت الن ووسالو در بنیاد حریری بابل، وی را کنشگر اصیل محیط زیستی دانست و بر ارتباط با جوامع محلی تأکید کرد. انصاری به نقش برجسته بانوان در حفاظت از محیط زیست اشاره و بر ضرورت رویکرد علمی برای حل ابرچالش‌های محیط زیستی تأکید کرد.
رئیس سازمان محیط زیست در مراسم بزرگداشت الن ووسالو مادر درناهای سیبری

سرویس خبری ایران من: مراسم بزرگداشت الن ووسالو، محقق برجسته و کنشگر محیط زیستی که به “مادر درناهای سیبری” شهرت داشت، با حضور شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بنیاد حریری بابل برگزار شد. در این مراسم، بر اهمیت فعالیت‌های زیست محیطی، نقش بانوان در این عرصه و ضرورت توجه به جوامع محلی در حفاظت از محیط زیست تأکید شد. این گزارش به سخنرانی انصاری و دیدگاه‌های وی درباره چالش‌های محیط زیستی و راهکارهای علمی برای مقابله با آنها می‌پردازد.

 

بزرگداشت الن ووسالو، مادر درناهای سیبری

 

به گزارش ایران من، شینا انصاری امروز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت زنده‌یاد «الن ووسالو» مادر درناهای سیبری که در بنیاد حریری بابل برگزار شد، اظهار کرد: افرادی مانند زنده‌یاد ووسالو سرمایه‌ای برای کشور محسوب می شوند و ایشان علاوه بر این‌که در زمینه حیات وحش و محیط زیست فعالیت پژوهشی داشت، در حوزه ارتباط با جوامع محلی نگاه ژرفی داشتند و این نقطه مهمی است که حلقه مفقوده ما در حوزه محیط زیست محسوب می‌شود.

 

وی گفت: وقتی تصمیم هایی در حوزه محیط زیست اتخاذ می شود به طور حتمی باید به موضوع جوامع محلی و معیشت بومیان توجه ویژه داشته باشیم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بانو الن ووسالو را یک کنشگر اصیل زیست محیطی توصیف کرد که بیش از نیم قرن در این راستا تلاشی مستمر داشت، ادامه داد: امروز باید قدر شناس بنیاد علمی حریری بابل باشیم که بانی این برنامه موثر برای محیط زیست شدند.

 

معاون رئیس جمهور ادامه داد: زنده‌یاد ووسالو می‌تواند الگویی برای ما در زمینه فعالیت‌های محیط زیستی باشد و می‌توانیم از نگاه مفید و موثر ایشان بهره ببریم.

 

نقش پررنگ بانوان در حفاظت از محیط زیست

 

انصاری با بیان این‌که محیط زیست بخش مهمی از کنشگرانش را در بین بانوان دارد، خاطرنشان کرد: ما در کنار بانو ووسالو، بانوان مه‌لقا ملاح، هایده شیرزادی و بانوان زیادی که دلسوز و دغدغه‌مند حوزه محیط زیست هستند را در کشور دارایم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حضور بانوان و اثرگذاری‌شان به این نکته برمی‌گردد که پیوندی عمیق بین زنان و محیط زیست وجود دارد و در سراسر جهان می‌بینیم که زنان نگهداری از طبیعت را با جدیت پیگیری می‌کنند.

 

انصاری با اشاره به فعالیت‌های علمی و پژوهشی بنیاد حریری بابل یاد مهندس حریری بنیان‌گذار این مجموعه را گرامی داشت و گفت: این بنیاد گام‌های علمی و پژوهشی زیادی در این شهرستان برداشته است.

 

وی گفت: مراکز علمی و موسساتی همانند بنیاد حریری می‌توانند کمک کنند که رویکرد علمی و تخصصی در حوزه محیط زیست داشته باشیم.

 

ضرورت رویکرد علمی و پژوهشی به چالش‌های محیط زیستی

 

انصاری اظهار کرد: ما در کل کشور با مسائل عدیده ای در محیط زیست روبه‌رو هستیم که به ابرچالش‌های محیط زیستی بدل شده‌اند و دلیل شرایط کنونی هم آن است که طی سال‌های اخیر به این مسائل توجه نکردیم و به مرور پیچیده شدند که سبب شده راهکارهای پیچیده‌ای برای حل آن‌ها نیاز باشد.

 

وی با تاکید بر این‌که راهکارها در حوزه محیط زیست باید مساله‌محور باشند، گفت: نگاه ما به پژوهش‌ها باید کاربردی باشد تا بتوانیم از راهکارهای علمی که در دانشگاه‌ها و مراکز و مراجع علمی مطرح می‌شود برای حل مسائل‌مان استفاده کنیم.

 

معاون رئیس‌جمهور افزود: امیدوارم این همکاری بین دستگاه‌های اجرایی و سازمان محیط زیست و بدنه علمی کشور اتفاق بیفتد و از بنیاد حریری هم می‌خواهیم برای حل چالش های متعدد محیط زیست، در کنار ما باشند.

 

این مقام مسوول زیست محیطی تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست این آمادگی را دارد تا برای موضوع های پژوهشی کاربردی حوزه محیط زیست با مراکزی مانند بنیاد حریری همکاری کند تا با کمک این قبیل مراکز بار مسائل محیط زیستی در کشور کمتر شود.

 

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست از بخش های مختلف بنیاد علمی حریری بابل بازدید کرد. کنشگری بانوان برای محیط زیست ایران دارویی شفا بخش است

 

برنامه‌های سفر رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مازندران

 

بازدید از پاسگاه محیط‌بانی بندپی بابل، شرکت در برنامه درختکاری شهر گلوگاه بابل، حضور در مراسم یادبود زنده‌یاد «آلن ووسالو» (مادر درناهای سیبری) در بنیاد حریری بابل، افتتاح کشتارگاه طیور واحد گوشتی شرکت کاله در آمل و حضور در برنامه انجمن خیریه آرین شهرستان آمل برنامه‌های رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این سفر به مازندران است.

 

در بخش پایانی سفر نیز مراسم رونمایی کتاب «گتِ مریضی» نوشته شینا انصاری که درباره مبارزه خودش با سرطان است در سالن اکسین آمل برگزار می‌شود.

 

این دومین سفر شینا انصاری به مازندران از زمان تصدی مسئولیت ریاست سازمان حفاظت محیط زیست است. انصاری آبان امسال نیز در سفری ۲ روزه عازم مازندران شده بود.

خبرهای دیگر

ترامپ و ایران در بزنگاه مذاکرات هسته‌ای

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

ترامپ و ایران در بزنگاه مذاکرات هسته‌ای

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

افزایش نیروهای ارتش آلمان (بوندس‌ور) برای مقابله با تهدیدات احتمالی روسیه

کارستن برویر، بازرس کل ارتش آلمان

مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا در حال سخنرانی درباره سیاست‌های سختگیرانه روادید

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه دولت دونالد ترامپ

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان