صفحه اصلی / بین الملل / شروط روسیه برای آتش‌بس مشابه خواسته‌های پیشین این کشور است

آتش بس روسیه و اوکراین

شروط روسیه برای آتش‌بس مشابه خواسته‌های پیشین این کشور است

روسیه شروطی را برای پذیرش آتش‌بس ۳۰ روزه در اوکراین مطرح کرده که شامل عدم پیوستن اوکراین به ناتو و به رسمیت شناختن الحاق کریمه و چهار استان اوکراین است. ترامپ منتظر پاسخ پوتین است، در حالی که کارشناسان معتقدند روسیه قصد ندارد امتیازی بدهد و ممکن است از این فرصت برای ایجاد تفرقه میان متحدان غربی استفاده کند.
مذاکرات آتش‌بس میان روسیه و اوکراین

سرویس خبری ایران من: در تازه‌ترین تحولات بحران اوکراین، روسیه شروطی را برای پذیرش آتش‌بس اعلام کرده است. براساس گزارش‌ها، این شروط مشابه خواسته‌های پیشین مسکو است که با واکنش‌های متفاوتی از سوی مقامات آمریکایی و کارشناسان روبرو شده است.

 

 

شروط روسیه برای پذیرش آتش‌بس

 

به گزارش ایران من از این خبرگزاری انگلیسی، این دو منبع آگاه به طور کامل مشخص نکردند که مسکو دقیقا چه مواردی را در فهرست آورده است، اما شرایط روسیه را گسترده و مشابه خواسته‌های پیشین این کشور از اوکراین و آمریکا دانستند.

 

رویترز یادآوری کرد، روسیه پیش از این بارها گفته بود که شرط نپیوستن اوکراین به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، عدم استقرار نیروهای خارجی در اوکراین و به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه و چهار استان اوکراین به روسیه، از جمله خواسته‌های اصلی کرملین برای توافق پایان جنگ است.

 

روسیه در سال‌های اخیر نیز بارها با طرح دغدغه های امنیتی خود، خطاب به آمریکا و ناتو خواسته است تا به دلایل ریشه‌ای آغاز جنگ در اوکراین بپردازند.

 

موضع دولت ترامپ و اوکراین

 

طرح خواسته‌های روسیه در حالی مطرح می شود که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا منتظر اعلام نظر ولادیمیر پوتین همتای روس برای موافقت با آتش‌بس ۳۰ روزه‌ای است که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به عنوان نخستین گام برای برقراری صلح در کشورش آن را پذیرفته است.

 

برخی مقامات، قانونگذاران و کارشناسان آمریکایی نگران هستند تا پوتین به گفته آنها از آتش بس برای تشدید تفرقه میان آمریکا، اوکراین و اروپا بهره ببرد.

 

دیدگاه کارشناسان درباره مذاکرات صلح

 

کارشناسان معتقدند که خواسته‌های روسیه برای قبول آتش بس نه تنها با هدف شکل دادن به توافق نهایی با اوکراین، که بر مبنای توافق با حامیان غربی آن است.

 

آنجلا استنت کارشناس ارشد اندیشکده آمریکایی بروکینگز گفت: «هیچ نشانه‌ای مبنی بر تمایل روس‌ها برای دادن امتیازی وجود ندارد. مطالبات روس ها به هیچ وجه تغییر نکرده است. من فکر می کنم که آنها واقعا علاقه ای به صلح یا آتش بس معنادار ندارند».

 

مطابق اسناد دولت آمریکا، مقامات ارشد دولت جو بایدن با هدف جلوگیری از تهاجم قریب الوقوع روسیه در اوکراین، پیش از آغاز جنگ با همتایان روس خود در مورد سه مورد از خواسته های کرملین مذاکراتی داشتند.

 

بر اساس این اسناد، روس ها خواستار ممنوعیت مانورهای نظامی آمریکا و سایر نیروهای ناتو در قلمرو کشورهای جدید العضو و ممنوعیت استقرار موشک های میان برد آمریکایی در اروپا یا سایر نقاط در محدوده قلمرو روسیه شده بودند.

 

کوری شیک از مقامات سابق پنتاگون واضای ارشد اندیشکده امریکن اینترپرایز گفت: «اینها همان خواسته های روسیه است که از سال ۱۹۴۵ تاکنون مطرح شده است. با رفتار دولت ترامپ در هفته‌های اخیر، اروپایی‌ها نه تنها می‌ترسند که ما آنها را رها کنیم، بلکه می‌ترسند ما به دشمن بپیوندیم.

خبرهای دیگر

مشاور ارشد کاخ سفید در مصاحبه درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خارومیانه

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان

سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

طرح جدید آمریکا برای آتش‌بس و کمک‌های انسانی در غزه

گدعون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل

دیدار ترامپ با سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در ریاض

سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان