صفحه اصلی / بین الملل / خرازی: ایران آماده مذاکره غیرمستقیم برای ارزیابی طرف آمریکایی است

سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی

خرازی: ایران آماده مذاکره غیرمستقیم برای ارزیابی طرف آمریکایی است

سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، مواضع اخیر ترامپ را با هدف ایجاد خوش‌بینی خیالی و دوقطبی‌سازی در کشور دانست. او راهبرد آمریکا را دعوت به مذاکره تحت فشار تحریم‌ها خواند و تأکید کرد ایرانیان به دلیل سابقه تمدنی کهن، تحقیر را نمی‌پذیرند و اصول برابری و احترام متقابل در مذاکره ضروری است.
مقاومت ایران در برابر فشارهای آمریکا
 این خبر را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید

 

 

سرویس خبری ایران من: در شرایط پیچیده سیاست بین‌الملل و روابط تنش‌آلود ایران و آمریکا، اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره ایران توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. این متن به بررسی دیدگاه‌های دکتر سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، درباره راهبرد واقعی آمریکا، اهداف پنهان مواضع ترامپ و الزامات هرگونه مذاکره احتمالی میان دو کشور می‌پردازد.

 

هدف واقعی مواضع اخیر آمریکا

 

به گزارش ایران من، سید کمال خرازی تصریح کرد: مواضع اخیر ترامپ و اشارات مبهم برخی از مسئولین آمریکایی به نامه وی و انتشار گسترده آن در رسانه های غربی و منطقه با هدف ایجاد نوعی خوش‌بینی خیالی، سردرگمی و نیز ایجاد فضای دو قطبی در کشور است.

 

وی افزود: به طوری که عده‌ای در داخل کشور فکر می‌کنند دریچه‌ای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.

 

راهبرد واقعی آمریکا در قبال ایران

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره‌، در سایه تشدید تحریم‌های اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکره‌ای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، می‌تواند به وعده‌ها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.

 

آنچه ترامپ از روحیه ایرانیان نمی‌داند

 

خرازی گفت: اگر ترامپ ایران و روحیه ایرانی را می‌شناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا می‌بود نوع دیگری عمل می‌کرد:

 

۱- روحیه ایرانیان را می‌شناخت که به دلیل سابقه تمدنی هزاران ساله، ابدا تحقیر را نمی‌پذیرند و در برابر تهدید و فشار بیگانگان تسلیم نمی‌شوند، همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرت‌ها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.

 

۲- می‌دانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمی‌دهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار می‌کنند.

 

۳- می‌پذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریم‌های اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، پایه‌های امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه می‌رسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.

 

۴- به جای تکرار اشتباه‌های قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را می‌پذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب می‌کرد که خواستار مذاکره‌ای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.

 

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ولی واقعیت آن است که مسئولین جدید و تازه کار آمریکایی فاقد حافظه تاریخی از ناکامی روش‌های گذشته هستند و بر تکرار مواضع قلدرمابانه خود ادامه می‌دهند. آنها فکر می‌کنند می‌توانند ما را به مذاکره‌ای بکشانند که از قبل نتیجه آن مشخص شده است.

 

خرازی گفت: البته، جمهوری اسلامی ایران همه راه‌ها را نبسته است، بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است.

خبرهای دیگر

وزرای دفاع آمریکا و ژاپن در گفتگو درباره تقویت همکاری‌های نظامی علیه چین

پیت هگسث، وزرای دفاع آمریکا

مذاکرات کنترل تسلیحات بین روسیه، چین و آمریکا

آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه

تبادل دیپلماتیک ایران و آمریکا با میانجیگری عمان

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت

پیام تبریک وزیر امور خارجه ایران به مناسبت عید سعید فطر و دعوت به وحدت اسلامی

سید عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان