این مطب را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید
سرویس خبری ایران من: تنشهای دیپلماتیک میان ایالات متحده آمریکا و گرینلند به دنبال اظهارات اخیر رئیسجمهور ترامپ مبنی بر تصاحب این جزیره افزایش یافته است. این اظهارات واکنشهای تندی را از سوی مقامات گرینلند و دانمارک به همراه داشته و به موضوع داغ رسانههای بینالمللی تبدیل شده است.
واکنش قاطع نخستوزیر گرینلند به ادعای ترامپ
به گزارش ایران من به نقل از رویترز، نخستوزیر گرینلند در پیامی در حساب کاربری خود در ایکس (توئیتر سابق) نوشت: ترامپ میگوید که ایالات متحده در حال گرفتن گرینلند است اما اجازه دهید به صراحت اعلام کنم که ایالات متحده به این جزیره دست نخواهد یافت.
وی در ادامه با تاکید بر استقلال گرینلند افزود: ما به هیچ کس دیگری تعلق نداریم و آیندهمان را خودمان تعیین میکنیم.
اظهارات جنجالی ترامپ درباره تصاحب گرینلند
به گزارش ایران من، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از اطمینان ۱۰۰ در صدی به ضمیمه شدن گرینلند به ایالات متحده سخن گفت و احتمال اقدام نظامی برای انجام آن را رد نکرد.
ترامپ در مصاحبهای با شبکه انبیسی نیوز که بامداد یکشنبه (۳۰ مارس ۲۰۲۵ / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پخش شد، اظهار کرد: ما ۱۰۰ در صد گرینلند را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه «امکان زیادی وجود دارد که گرینلند را بدون استفاده از نیروی نظامی داشته باشیم» افزود: اما هیچ اقدامی را در راستای تصاحب این جزیره رد نکرده و «هیچ چیزی را از روی میز بر نمیدارم.»
ترامپ در پاسخ به این پرسش که تصاحب گرینلند چه پیامی به روسیه و سایر کشورها مخابره خواهد کرد، گفت: من به این مساله فکر نمیکنم و اهمیتی نمیدهم. گرینلند مسالهای جداگانه و مربوط به قدرت، صلح و امنیت بینالمللی است.
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: کشتیهایی از روسیه، چین و سایر کشورها در اطراف گرینلند حرکت میکنند ما اجازه نخواهیم داد اتفاقی رخ دهد که به زیان دنیا یا آمریکاست.
اهمیت استراتژیک گرینلند و واکنشهای بینالمللی
این اظهارات در حالی است که جیدی ونس معاون رئیس جمهور آمریکا جمعه در سفری جنجالبرانگیز به گرینلند رفت.
گرینلند موقعیت جغرافیایی راهبردی و منابع معدنی غنی دارد این جزیره کوتاهترین مسیر میان اروپا و شمال قاره آمریکاست و برای سامانه هشدار موشکهای بالستیک ایالات متحده حائز اهمیت است.
دولت ترامپ بارها بر تصاحب این جزیره که تحت مالکیت دانمارک قرار دارد، تاکید کرده است. اما مقامهای دانمارک و گرینلند همواره تاکید کردهاند که این جزیره «فروشی نیست» و «آمریکایی نخواهد شد.»