صفحه اصلی / بین الملل / استارمر: خواهان جنگ تجاری نیستیم اما از منافع ملی دفاع خواهیم کرد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر انگلیس

استارمر: خواهان جنگ تجاری نیستیم اما از منافع ملی دفاع خواهیم کرد

استارمر اعلام کرد علی‌رغم پیشرفت در مذاکرات تجاری با آمریکا، در صورت اعمال تعرفه‌های جدید که از فردا اجرایی می‌شود، از منافع اقتصادی انگلیس دفاع خواهد کرد. تعرفه ۲۵ درصدی ترامپ بر واردات خودرو ممکن است به تمام صادرات انگلیس گسترش یابد که کاهش یک درصدی تولید ناخالص داخلی را به دنبال خواهد داشت.
تنش تجاری لندن-واشنگتن؛ استارمر در برابر تعرفه‌های ترامپ
 این مطب را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید

 

 

سرویس خبری ایران من: تنش‌های تجاری میان انگلیس و ایالات متحده آمریکا در آستانه اعمال تعرفه‌های جدید از سوی دولت ترامپ به مرحله حساسی رسیده است. این تعرفه‌ها که قرار است از فردا اجرایی شوند، می‌توانند پیامدهای اقتصادی قابل توجهی برای انگلیس به همراه داشته باشند. دولت استارمر در تلاش است تا ضمن حفظ آرامش، از منافع اقتصادی کشور دفاع کند.

 

موضع استارمر در برابر تعرفه‌های جدید آمریکا

 

به‌گزارش ایران من، کی‌یر استارمر با بیان این ادعا که مذاکرات تجاری میان لندن و واشنگتن «پیشرفت خوبی» داشته، تأکید کرد که دولت او خواهان تشدید تنش نیست، اما در صورت اعمال تعرفه‌های جدید از سوی آمریکا، ناگزیر از دفاع از منافع اقتصادی کشور خواهد بود.

 

وی در گفت‌وگو با شبکه اسکای‌نیوز اظهار داشت: «به‌احتمال زیاد، این تعرفه‌ها اعمال خواهد شد. کسی از این اقدام استقبال نمی‌کند و هیچ‌کس خواهان جنگ تجاری نیست. اما من باید در راستای منافع ملی عمل کنم و این یعنی همه گزینه‌ها باید روی میز باقی بمانند.»

 

استارمر ضمن هشدار نسبت به واکنش‌های شتاب‌زده، افزود: «ما در حال مذاکره برای یک توافق اقتصادی هستیم و طی چند هفته به پیشرفت قابل توجهی رسیده‌ایم؛ پیشرفتی که معمولاً ماه‌ها یا سال‌ها طول می‌کشد. بنابراین بهترین رویکرد، حفظ آرامش و پرهیز از واکنش‌های هیجانی است.»

 

جزئیات طرح ترامپ و «روز رهایی اقتصادی آمریکا»

 

بر اساس برنامه اعلام شده، تعرفه‌های جدید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از فردا (چهارشنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۴) اعمال می‌شود. ترامپ که این روز را «روز رهایی اقتصادی آمریکا» نامیده، قرار است جزئیات این طرح را در یک نشست خبری در کاخ سفید اعلام کند.

 

بر اساس اطلاعات اولیه، تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودرو و قطعات آن قبلاً اعلام شده بود، اما انتظار می‌رود دامنه این تعرفه‌ها به تمامی صادرات به آمریکا نیز گسترش یابد. ترامپ گفته است این اقدام برای مقابله با «چند دهه رفتار ناعادلانه تجاری علیه آمریکا» صورت می‌گیرد و به‌نفع کارگران آمریکایی خواهد بود.

 

واکنش‌های انگلیس و تأثیرات اقتصادی احتمالی

 

جاناتان رینولدز، وزیر تجارت انگلیس نیز در اظهاراتی مشابه با نخست‌وزیر، با وجود ابراز امیدواری برای جلوگیری از اعمال تعرفه‌ها، تأکید کرد که در صورت عدم حصول توافق، گزینه اقدامات متقابل نیز مطرح است. وی گفت: «تا زمانی که به راه‌حلی نرسیده‌ایم، طبیعی است که ما هم باید موضع خود را در برابر تعرفه‌ها بررسی کنیم.»

 

در همین حال، سازمان برنامه و بودجه انگلیس (OBR) هشدار داده است که اعمال تعرفه‌های آمریکا بر کالاها و خدمات صادراتی این کشور، می‌تواند موجب کاهش یک درصدی تولید ناخالص داخلی و در نتیجه افزایش مالیات‌ها در پاییز شود.

 

بازارهای جهانی نیز در آستانه اعلام تعرفه‌ها نوساناتی را تجربه کردند. شاخص «فوتسی ۱۰۰» لندن دیروز (دوشنبه) با افت ۰.۹ درصدی بسته شد و بورس‌های آسیایی هم سقوط شدیدی را تجربه کردند.

 

دولت استارمر تلاش دارد مذاکرات با واشنگتن را در مسیر آرام ادامه دهد، اما اعمال تعرفه‌های یک‌جانبه از سوی ترامپ، آزمونی جدی برای آینده روابط تجاری فراآتلانتیک خواهد بود؛ روابطی که پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، اهمیت راهبردی بیشتری برای لندن پیدا کرده است.

خبرهای دیگر

تقابل دیوان کیفری بین‌المللی و نتانیاهو بر سر اتهامات جنایات جنگی در غزه

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل

مایک پنس در حال هشدار درباره جدیت تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

مایک پنس، معاون اول دولت اول ترامپ

دبیرکل ناتو مارک روته در کنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه اوکراین در بروکسل

مارک روته، دبیرکل ناتو

فولکر تورک کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هشدار درباره محاصره غزه

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان