این مطب را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید
سرویس خبری ایران من: روابط میان روسیه و آمریکا با چالشهای جدیدی روبرو شده است. این تنشها در پی اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره رئیسجمهور روسیه و موضوع اوکراین به وجود آمده و با واکنشهای متقابل همراه بوده است. با این حال، مذاکرات دیپلماتیک میان دو کشور همچنان ادامه دارد.
تنش جدید در روابط ترامپ و پوتین
به گزارش ایران من از رویترز، دونالد ترامپ روز گذشته به شبکه انبیسی نیوز گفت که از ولادیمیر پوتین به خاطر زیر سوال بردن اعتبار ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین بسیار عصبانی است و اعلام کرد که احتمالا تعرفههای ثانویه ۲۵ تا ۵۰ درصدی را بر خریداران نفت روسیه وضع خواهد کرد.
ترامپ بعداً در جمع خبرنگاران تکرار کرد که از پوتین ناامید شده است اما افزود: فکر می کنم ما به تدریج در حال پیشرفت هستیم.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ترامپ گفت که مسکو به همکاری با واشنگتن ادامه می دهد و پوتین از ارتباط با ترامپ حمایت می کند.
پسکوف گفت: ما به همکاری با طرف آمریکایی ادامه می دهیم، اول از همه برای ایجاد روابط دوجانبه که در دولت قبلی (آمریکا) به شدت آسیب دید. ما همچنین در حال کار بر روی اجرای برخی ایده های مربوط به راه حل جنگ اوکراین هستیم. این کار در حال انجام است. این فرآیند به دلیل پیچیدگی آن زمان بر است.
توافق دریای سیاه و تضمین ایمنی دریانوردی
به گزارش ایران من، در پی نشست بیش از ۱۲ ساعته چهارم فروردین ۱۴۰۴ گروه های کارشناسی روسیه و آمریکا در ریاض، بیانیه ای در سایت کرملین منتشر شد. در این بیانیه آمده است که بر اساس توافق بین روسای جمهور روسیه و ایالات متحده، طرفهای روسی و آمریکایی توافق کردند که اجرای طرح دریای سیاه را تضمین کنند که شامل تضمین ایمنی دریانوردی در دریای سیاه، عدم استفاده از زور و جلوگیری از استفاده از کشتیهای تجاری برای مقاصد نظامی و سازماندهی اقدامات کنترلی مناسب با بازرسی از این شناورها است، اما این توافقها پس از رفع تحریمها علیه بانک کشاورزی روسیه و دیگر مؤسسات مالی مشارکت کننده در تسویه حساب مبادلات تجاری غلات اجرایی خواهد شد.
سابقه مذاکرات روسیه و آمریکا در ماههای اخیر
هیأتهای روسیه و آمریکا پس از تماس تلفنی ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ، تاکنون دو دور مذاکره در ریاض و یک دور مذاکره در استانبول داشتهاند.
مذاکرات نخست مسکو و واشنگتن در ریاض ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ به ریاست وزیران امور خارجه و مذاکرات دوم در پایتخت عربستان سعودی در قالب مذاکرات فنی و کارشناسی با دستور کار احیای ابتکار دریای سیاه موسوم به توافق غلات و ایجاد سازوکارهای تحقق پیشنهاد توقف آتشبس ۳۰ روزه در حمله به تأسیسات انرژی در مناقشه اوکراین انجام شد.
مذاکرات استانبول نیز بیش از ۶ ساعت با دستور کار رفع موانع فراروی فعالیت سفارتخانههای روسیه و آمریکا در پایتختها انجام شد.