صفحه اصلی / بین الملل / آمریکا شبکه تأمین صنعت پهپادی ایران را هدف تحریم‌های جدید قرار داد

وزارت خزانه داری آمریکا

آمریکا شبکه تأمین صنعت پهپادی ایران را هدف تحریم‌های جدید قرار داد

آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه افراد و نهادهایی در ایران، امارات و چین اعمال کرد که به گفته مقامات آمریکایی در تأمین قطعات پهپادهای ایرانی نقش داشته‌اند. این اقدام بخشی از سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران است که با هدف مقابله با برنامه هسته‌ای و نظامی ایران انجام می‌شود. ترامپ همچنین ایران را تهدید به حمله نظامی کرده است.
تحریم‌های جدید آمریکا علیه شبکه تأمین پهپادهای ایران
 این خبر را میتوانید بصورت صوتی گوش دهید

 

 

سرویس خبری ایران من: تنش میان ایالات متحده آمریکا و جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. دولت ترامپ با بازگشت به کاخ سفید، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را از سر گرفته و اقدامات تحریمی جدیدی را علیه این کشور اعمال کرده است. این تحریم‌ها بخشی از راهبرد کلان آمریکا برای مقابله با برنامه‌های نظامی و هسته‌ای ایران محسوب می‌شود.

 

اعمال تحریم‌های جدید علیه شبکه تأمین تسلیحات ایران

 

ایالات متحده روز سه‌شنبه تحریم‌هایی را علیه شماری از نهادها و افراد در ایران، امارات متحده عربی و چین اعمال کرد که به گفته مقامات آمریکایی، بخشی از شبکه تأمین تسلیحات ایران محسوب می‌شوند. این اقدام در ادامه سیاست‌های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه تهران انجام شده است.

 

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، با همکاری وزارت دادگستری این کشور، شش نهاد و دو فرد را در فهرست تحریم‌ها قرار داد و اعلام کرد این افراد و نهادها در تأمین قطعات لازم برای یکی از شرکت‌های اصلی تولید پهپاد در ایران مشارکت داشته‌اند.

 

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای اظهار داشت: «گسترش پهپادها و موشک‌های ایران – چه به گروه‌های نیابتی آن در منطقه و چه به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین – همچنان امنیت غیرنظامیان، نیروهای آمریکایی و متحدان ما را تهدید می‌کند.»

 

او افزود: «وزارت خزانه‌داری همچنان به مقابله با گسترش برنامه نظامی ایران، به‌ویژه در زمینه تولید پهپاد، موشک و تسلیحات متعارف ادامه خواهد داد؛ تسلیحاتی که اغلب به دست بازیگران بی‌ثبات‌کننده، از جمله گروه‌های نیابتی تروریستی، می‌افتند.»

 

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، به درخواست خبرگزاری رویترز برای اظهار نظر در این‌باره پاسخی ارائه نکرده است.

 

جزئیات تحریم‌ها و راهبرد فشار حداکثری

 

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، تحریم‌های اعمال‌شده در روز سه‌شنبه یک نهاد ایرانی، دو فرد مستقر در ایران، یک نهاد چینی و چهار نهاد فعال در امارات متحده عربی را شامل می‌شود.

 

این تحریم‌ها دومین مرحله از اقدامات ایالات متحده در چارچوب سیاست «فشار حداکثری» دونالد ترامپ علیه ایران محسوب می‌شوند؛ کارزاری که هدف آن، قطع کامل صادرات نفت ایران و جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای عنوان شده است.

 

در یادداشتی که ترامپ در ماه فوریه منتشر کرد، از اسکات بسنت خواسته شده بود تا این سیاست را اجرا کرده و تحریم‌ها و سازوکارهای اجرایی لازم برای مقابله با ناقضان این تحریم‌ها را در دستور کار قرار دهد.

 

ترامپ همچنین روز یکشنبه هشدار داد که اگر ایران با واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای‌اش به توافق نرسد، این کشور را هدف حمله نظامی قرار خواهد داد و تعرفه‌های ثانویه را نیز علیه آن اعمال خواهد کرد.

 

پیشینه تنش‌ها و اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران

 

رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش (۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱) آمریکا را از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی خارج کرد؛ توافقی که در ازای لغو تحریم‌ها، محدودیت‌های سخت‌گیرانه‌ای را بر برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران تحمیل می‌کرد. ترامپ همچنین تحریم‌های گسترده‌ آمریکا علیه ایران را مجدداً به اجرا گذاشت.

 

از آن زمان تاکنون، ایران سطح غنی‌سازی اورانیوم خود را از محدودیت‌های تعیین‌شده در آن توافق فراتر برده است. قدرت‌های غربی ادعا می‌کنند که ایران با غنی‌سازی اورانیوم تا سطحی که برای ساخت سلاح هسته‌ای مناسب تلقی می‌شود، در حال پیگیری برنامه‌ای پنهانی برای دستیابی به توانمندی تسلیحات هسته‌ای است؛ اقدامی که به گفته آنها با اهداف یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی قابل توجیه نیست.

 

با این حال، تهران همواره تأکید کرده است که برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً با اهداف صلح‌آمیز و برای تولید انرژی غیرنظامی دنبال می‌شود.

 

خبرهای دیگر

اوباما در حال سخنرانی در کالج همیلتون در دفاع از آزادی بیان و استقلال دانشگاه‌ها

باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا

مارکو روبیو در نشست وزرای ناتو در بروکسل درباره مذاکرات صلح اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایران

زلنسکی در نشست خبری پس از دیدار با رؤسای ارتش انگلیس و فرانسه در کی‌یف

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین

برکناری معاون پارلمانی دولت به دلیل سفر تفریحی به قطب جنوب

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان