صفحه اصلی / بین الملل / اسرائیل قصد دارد بخش‌های گسترده غزه را به منطقه امنیتی خود ملحق کند

بنیامین نتانیاهو، رئیس جمهور اسرائیل

اسرائیل قصد دارد بخش‌های گسترده غزه را به منطقه امنیتی خود ملحق کند

اسرائیل اعلام کرده بخش‌های گسترده‌ای از غزه را تصرف کرده و این مناطق به منطقه امنیتی خود ملحق خواهد کرد. همزمان، بحران انسانی تشدید شده، با گزارش یونیسف از کشته شدن ۳۲۲ کودک در ده روز اخیر. نانوایی‌های سازمان ملل تعطیل شده و کمک‌های بشردوستانه محدود شده است. مذاکرات آتش‌بس نیز به بن‌بست رسیده است.
نتانیاهو در حال سخنرانی درباره مخالفت با تشکیل دولت فلسطینی

سرویس خبری ایران من: تنش‌های اخیر در منطقه غزه به نقطه حساسی رسیده است. با اعلام تصرف بخش‌های گسترده‌ای از نوار غزه توسط اسرائیل و دستور تخلیه ساکنان، وضعیت انسانی در این منطقه رو به وخامت گذاشته است. در ادامه، جزئیات بیشتری از این تحولات و پیامدهای آن بررسی می‌شود.

 

اعلام تصرف بخش‌های گسترده غزه توسط اسرائیل

 

وزیر دفاع اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور «بخش‌های گسترده‌ای» از نوار غزه را به تصرف خود درآورده‌اند و این مناطق به منطقه امنیتی اسرائیل ملحق خواهند شد. این اعلام هم‌زمان با صدور دستور تخلیه گسترده برای ساکنان غزه صورت گرفته است.

 

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع، در بیانیه‌ای اظهار داشت: «عملیات قدرت و شمشیر در غزه در حال گسترش است». او همچنین از ساکنان غزه خواست با همکاری در «نابودی حماس»، زمینه بازگشت گروگان‌های باقی‌مانده در دست این گروه را فراهم کنند.

 

اگرچه کاتز جزئیاتی درباره وسعت مناطقی که اسرائیل قصد تصرف آن‌ها را دارد ارائه نکرد، اما ارتش این کشور طی هفته‌های اخیر با پیشروی در مناطق جنوبی غزه و ایجاد منطقه‌ای امنیتی در محور نتصاریم – که نوار غزه را به دو بخش تقسیم می‌کند – بار دیگر عملیات نظامی خود را تشدید کرده است.

 

اظهارات کاتز در حالی مطرح شد که مسئولان بیمارستان ناصر در خان‌یونس واقع در جنوب غزه، روز چهارشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کردند در جریان حملات هوایی شبانه اسرائیل، دست‌کم ۱۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

 

تخلیه گسترده ساکنان و واکنش خانواده‌های گروگان‌ها

 

نیروهای دفاعی اسرائیل روز دوشنبه نیز دستور تخلیه گسترده‌ای برای ساکنان شهر رفح صادر کرده و به آن‌ها اعلام کرده‌اند به سمت شمال و اردوگاه چادری المواسی حرکت کنند. این اردوگاه پیش‌تر از سوی ارتش اسرائیل منطقه امن اعلام شده بود، با این حال چندین بار هدف حمله قرار گرفته است.

 

در واکنش به سخنان وزیر دفاع اسرائیل، ستاد مرکزی خانواده‌های گروگان‌ها – نهادی که نمایندگی بیشتر خانواده‌های اسیران در دست حماس را بر عهده دارد – روز چهارشنبه اعلام کرد از این اظهارات «وحشت‌زده» شده است. این گروه در بیانیه‌ای تصریح کرد: «دولت اسرائیل موظف است تمام ۵۹ گروگان باقی‌مانده را از اسارت حماس آزاد کند و باید از هر مسیر ممکن برای دستیابی به توافق جهت آزادی آنان استفاده کند». همچنین در این بیانیه از دولت ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای میانجی خواسته شده است تا به اعمال فشار بر حماس ادامه دهند.

 

از زمان پایان یافتن مرحله نخست توافق آتش‌بس سه‌مرحله‌ای با حماس در اول مارس، اسرائیل عملیات نظامی خود در غزه را شدت بخشیده است. طی ۴۲ روز پس از آن، حماس در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ زندانی و بازداشتی فلسطینی، ۲۵ گروگان زنده و پیکر ۸ نفر را تحویل داده است.

 

مذاکرات درباره مرحله دوم توافق که با هدف دستیابی به یک آتش‌بس دائمی طراحی شده بود، از آن زمان به بن‌بست رسیده است. اسرائیل نیز در پی توقف این مذاکرات، ورود کمک‌های بشردوستانه و کالاها به غزه را مسدود کرده و در کنار ادامه عملیات نظامی، این منطقه را به‌طور مستمر هدف بمباران قرار داده است.

 

بحران انسانی و کمبود کمک‌های بشردوستانه

 

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارش مورخ ۳۱ مارس اعلام کرد که در ده روز منتهی به روز دوشنبه، دست‌کم ۳۲۲ کودک در غزه جان خود را از دست داده‌اند و ۶۰۹ کودک دیگر نیز زخمی شده‌اند.

 

این آمار به شمار تلفات پیشین افزوده می‌شود؛ به گفته مقامات بهداشتی منطقه تحت کنترل حماس، از آغاز کارزار نظامی اسرائیل در غزه پس از حمله حماس در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، شمار کشته‌شدگان از ۵۰ هزار نفر فراتر رفته است. اسرائیل اعلام کرده است که در آن حمله حدود ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۰ نفر دیگر به گروگان گرفته شدند.

 

هم‌زمان، محاصره کمک‌های بشردوستانه توسط اسرائیل که از دوم مارس آغاز شده، به طولانی‌ترین دوره محاصره از زمان آغاز جنگ تبدیل شده است.

 

سازمان امدادی پزشکان بدون مرز روز چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از اسرائیل خواست تا به این «محاصره غیرانسانی» پایان دهد. این سازمان اعلام کرده است که تیم‌هایش ناچارند زخم‌ها را بدون استفاده از داروی بی‌حسی پانسمان کنند و بیماری‌های پوستی را تنها با لوسیون درمان نمایند.

 

در همین حال، برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل (WFP) روز سه‌شنبه اعلام کرد که به دلیل کمبود سوخت و آرد، تمامی ۲۵ نانوایی این نهاد در غزه تعطیل شده‌اند.

 

این سازمان در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «توزیع غذای گرم همچنان ادامه دارد، اما ذخایر موجود تنها برای دو هفته کفایت می‌کند» و افزود طی دو روز آینده، آخرین بسته‌های غذایی خود را توزیع خواهد کرد.

 

در واکنش به این ادعا، آژانس نظامی اسرائیل موسوم به COGAT روز سه‌شنبه در ایکس نوشت که حدود ۲۵ هزار و ۲۰۰ کامیون طی دوره آتش‌بس وارد غزه شده‌اند و «در صورتی که حماس اجازه دهد مردم به غذا دسترسی پیدا کنند، منابع غذایی برای مدت طولانی کفایت می‌کند».

 

اما استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، این ادعا را «مضحک» توصیف کرد و گفت: «برنامه جهانی غذا نانوایی‌های خود را برای سرگرمی تعطیل نمی‌کند.»

 

او افزود: «زمانی که آرد نباشد و گاز برای پخت وجود نداشته باشد، نانوایی‌ها نمی‌توانند فعالیتی داشته باشند.»

 

خبرهای دیگر

اوباما در حال سخنرانی در کالج همیلتون در دفاع از آزادی بیان و استقلال دانشگاه‌ها

باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا

مارکو روبیو در نشست وزرای ناتو در بروکسل درباره مذاکرات صلح اوکراین

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایران

زلنسکی در نشست خبری پس از دیدار با رؤسای ارتش انگلیس و فرانسه در کی‌یف

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین

برکناری معاون پارلمانی دولت به دلیل سفر تفریحی به قطب جنوب

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان