صفحه اصلی / بین الملل / گوترش: هیچ چیز نمی‌تواند مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین را توجیه کند

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل

گوترش: هیچ چیز نمی‌تواند مجازات دسته‌جمعی مردم فلسطین را توجیه کند

دبیرکل سازمان ملل از تشدید درگیری‌ها در غزه ابراز نگرانی کرده و کشته شدن بیش از هزار نفر پس از نقض آتش‌بس را محکوم کرد. وی از حمله به کادر پزشکی شوکه شده و خواستار تحقیق مستقل شد. گوترش برقراری فوری آتش‌بس، آزادی گروگان‌ها و دسترسی به کمک‌های بشردوستانه را درخواست کرد. آمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.
نگرانی گوترش از تشدید درگیری‌ها و تلفات غیرنظامیان در غزه

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، تنش‌ها و درگیری‌ها در منطقه غزه به طرز چشمگیری افزایش یافته است. سازمان ملل متحد و مقامات بین‌المللی نسبت به پیامدهای انسانی این درگیری‌ها و تأثیر آن بر غیرنظامیان، به ویژه زنان و کودکان، ابراز نگرانی کرده‌اند. این گزارش به بررسی آخرین تحولات و واکنش‌های جهانی به وضعیت بحرانی در غزه می‌پردازد.

 

واکنش دبیرکل سازمان ملل به تشدید درگیری‌ها

 

به گزارش ایران من، دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد: از تلفات انسانی تشدید درگیری ها در غزه به شدت نگران است و کشته شدن بیش از هزار نفر از جمله زنان و کودکان را از زمان فروپاشی آتش بس محکوم می کند.

 

گوترش گفت: بمباران‌های گسترده اسرائیل و عملیات زمینی تنها در دو روز گذشته منجر به ویرانی گسترده و آواره شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی از رفح شده است که اکثر آنها چندین بار و با وسایل کم آواره شده‌اند.

 

حمله به کادر پزشکی و امدادی

 

دبیرکل سازمان ملل افزود: از حمله ارتش اسرائیل به کاروان پزشکی و اورژانس در ۲۳ مارس که منجر به کشته شدن ۱۵ نفر از کادر پزشکی و کارمندان امدادی در غزه شد، شوکه شده است.

 

گوترش اضافه کرد: بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه، کادر پزشکی و کارکنان اورژانس و امدادی باید همیشه توسط همه طرف های درگیری محافظت شوند. از اکتبر ۲۰۲۳، دستکم ۴۰۸ امدادگر در غزه کشته شده اند که ۲۸۰ نفر از آنها کارکنان سازمان ملل بودند.

 

دبیر کل سازمان ملل متحد از تمام کارکنان امدادی که در این درگیری کشته شده اند، تجلیل کرد و خواستار تحقیق کامل، کامل و مستقل در مورد این حوادث شد و گفت: همه طرف‌ها باید همواره قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. غیرنظامیان باید مورد احترام و محافظت قرار گیرند و منع کمک‌های نجات‌بخش باید پایان یابد.

 

درخواست آتش‌بس و کمک‌های بشردوستانه

 

گوترش بار دیگر عملیات ۷ اکتبر را محکوم کرد و گفت: هیچ چیز نمی تواند حملات ۷ اکتبر و نیز مجازات دسته جمعی مردم فلسطین را توجیه کند.

 

دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: «بار دیگر درخواست خود را برای بازگرداندن فوری آتش بس، آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگان ها و دسترسی بلامانع به کمک های بشردوستانه در سراسر غزه را تکرار می کنم.»

 

اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت که خرابی‌های گسترده‌ای و تلفات انسانی زیادی بر جا گذاشت اما به اهداف اعلام شده خود یعنی نابود کردن جنبش حماس و آزادی اسرای خود دست نیافت.

 

در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) براساس توافقی میان حماس و اسرائیل، در نوارغزه آتش بس برقرار شد. ارتش اسرائیل از بامداد سه‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ با نقض مفاد آتش بس تجاوزهای نظامی خود به نوار غزه را از سر گرفت.

 

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، شمار شهدای جنگ غزه از هفتم اکتبر۲۰۲۳ ( ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ ) تاکنون به ۵۰ هزار و ۳۹۹ نفر و شمار مجروحان به ۱۱۴هزار و ۵۸۳ نفر رسیده است.

خبرهای دیگر

مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا با میانجی‌گری عمان در مسقط

سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

تناقض دیپلماتیک: مذاکرات ایران و آمریکا بین میانجی‌گری و گفت‌وگوی مستقیم

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا

تأثیر سیاست‌های اقتصادی ترامپ بر اقتصاد جهانی

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

دیدار دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در کاخ سفید

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان