سرویس خبری ایران من: حمله هوایی اسرائیل به شهر صیدا در جنوب لبنان بار دیگر موجی از واکنشهای دیپلماتیک را به دنبال داشته است. این حمله که در بامداد روز جمعه رخ داد، منجر به شهادت چند تن از جمله یکی از رهبران حماس شده و نقض آشکار آتشبس اعلام شده میان طرفین است. در ادامه، جزئیات این حمله و واکنشهای مقامات لبنانی به آن را بررسی میکنیم.
واکنش نخستوزیر لبنان به حمله اسرائیل به صیدا
به گزارش ایران من به نقل از پایگاه خبری العهد، «نواف سلام» نخستوزیر لبنان در واکنش به حمله بامداد امروز جمعه اسرائیل به شهر صیدا با انتشار بیانیهای تأکید کرد: هدف قرار دادن هر منطقهای از خاک لبنان، تجاوزی آشکار به حاکمیت ملی و نقض صریح قطعنامه ۱۷۰۱ و توافقات مربوط به ترتیبات امنیتی برای توقف اقدامات خصمانه است.
در بیانیهای که از سوی دفتر رسانهای رئیس دولت لبنان منتشر شده، آمده است: «بار دیگر، رژیم اشغالگر در دل شب، امنیت شهروندان را هدف قرار داده است. هدف قرار دادن صیدا یا هر منطقه لبنانی دیگر، نقض فاحش قوانین بینالمللی و قطعنامههای مصوب شورای امنیت محسوب میشود.
نواف سلام همچنین خواستار آن شد که جامعه بینالمللی، بهویژه سازمان ملل متحد، بیشترین سطح فشار را بر اسرائیل اعمال کند تا به تجاوزات مکرر و حملات بهویژه به مناطق غیرنظامی پایان دهد.
وی بار دیگر بر لزوم توقف کامل عملیات نظامی در لبنان تأکید کرد و آن را ضرورتی فوری برای حفظ ثبات منطقه خواند.
جزئیات حمله هوایی به صیدا و شهادت رهبر حماس
این اظهارات پس از آن بیان شد که شبکه المیادین بامداد امروز اعلام کرد: اسرائیل با انجام حمله هوایی، یک آپارتمان مسکونی در صیدا در جنوب لبنان را هدف قرار داد که منجر به شهادت حسن فرحات از رهبران حماس و ۲ نفر دیگر شد.
شبکه المیادین با اشاره به اینکه هدف حمله هوایی اسرائیل به صیدا، حسن فرحات از رهبران جنبش حماس بود، افزود: فرحات در آپارتمانی واقع در خیابان دلاعه در وسط شهر صیدا بود که بامداد جمعه توسط پهپاد اسرائیلی بمباران شد.
پیشتر رسانهها از شهادت سه نفر در پی حمله هوایی بامداد جمعه رژیم اسرائیل به یک آپارتمان مسکونی در شهر صیدا در جنوب لبنان خبر داده بودند.
تاریخچه تجاوزات اخیر اسرائیل به لبنان
به گزارش ایران من، اسرائیل در تاریخ یکم اکتبر ۲۰۲۴ (۱۰ مهر ۱۴۰۳)، تجاوزات خود را به لبنان شروع کرد و بعد از دو ماه با میانجیگری آمریکا در روز چهارشنبه هفتم آذر آتشبس را امضا کرد.
بر این اساس نظامیان اسرائیل باید در طی ۶۰ روز از جنوب لبنان خارج میشدند ولی اسرائیل برخلاف قوانین بین المللی نیروهای خود را در پنج موقعیت راهبردی در جنوب لبنان نگه داشت و این منطقه را ترک نکرد و از زمان امضای توافق آتش بس تاکنون اسرائیل بارها این آتش بس را نقض کرده است.