صفحه اصلی / بین الملل / مایک پنس: ترامپ در تهدید نظامی علیه ایران کاملاً جدی است

مایک پنس، معاون اول دولت اول ترامپ

مایک پنس: ترامپ در تهدید نظامی علیه ایران کاملاً جدی است

با گذشت یک ماه از ضرب‌الاجل دو ماهه ترامپ برای ایران جهت مذاکره درباره برنامه هسته‌ای، مایک پنس تأکید کرده تهدید اقدام نظامی کاملاً جدی است. پنس با یادآوری اقدامات دولت قبلی ترامپ در سوریه و کشتن سلیمانی، معتقد است ایران در موضع ضعف قرار دارد و آمریکا با همراهی اسرائیل هر اقدام لازم را انجام خواهد داد.
مایک پنس در حال هشدار درباره جدیت تهدید نظامی ترامپ علیه ایران

سرویس خبری ایران من: تنش‌های میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر به نقطه بحرانی رسیده است. دولت جدید دونالد ترامپ با اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه، ضرب‌الاجلی برای مذاکرات هسته‌ای تعیین کرده و تهدید به اقدام نظامی در صورت عدم همکاری ایران نموده است. این وضعیت، توجه جامعه بین‌المللی را به خود جلب کرده و نگرانی‌هایی را درباره احتمال درگیری نظامی در منطقه خاورمیانه ایجاد کرده است.

 

ضرب‌الاجل ترامپ و تهدید به اقدام نظامی

 

زمان برای ایران در حال سپری شدن است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به حکومت تهران دو ماه فرصت داده تا بر سر میز مذاکره حاضر شود و برای دستیابی به توافقی جدید در زمینه برنامه هسته‌ای گفت‌وگو کند. او به‌صراحت اعلام کرده اگر این تلاش به نتیجه نرسد، در اقدام نظامی هیچ تردیدی نخواهد داشت. به گفته خودش، این «بمبارانی خواهد بود که تاکنون نظیرش را ندیده‌اید.» اما با تنها یک ماه باقی‌مانده، این پرسش مطرح است که آیا ترامپ در تهدید خود جدی است؟ به گفته مایک پنس، معاون سابق او، پاسخ روشن است: کاملاً جدی است.

 

دیدگاه پنس درباره قاطعیت ترامپ

 

پنس در گفت‌وگویی با برنامه «گزارش روزنبرگ» در شبکه TBN شرکت کرد. جوئل روزنبرگ، سردبیر «آل‌اسرائیل‌نیوز»، از او پرسید که آیا باور دارد ترامپ، در صورت نبود راه‌حلی دیگر، واقعاً آماده است از نیروی نظامی استفاده کند. روزنبرگ گفت: «به نظر می‌رسد داریم به نقطه‌ای بحرانی نزدیک می‌شویم.» پاسخ پنس همان چیزی بود که بسیاری در اسرائیل و سراسر خاورمیانه مشتاق شنیدنش بودند: «به‌نظرم رئیس‌جمهور ترامپ به‌خوبی می‌داند که صلح از مسیر قدرت حاصل می‌شود.

 

گرچه او رئیس‌جمهوری است که خواهان پایان دادن به جنگ‌ها و کاهش تعهدات نظامی آمریکا در سراسر جهان است، مردم آمریکا می‌توانند مطمئن باشند – و دشمنان ما نیز باید بدانند – که رئیس‌جمهور ترامپ در صورت لزوم، برای دفاع از متحدانش، از هیچ اقدامی دریغ نخواهد کرد.» پنس این سخنان را نه از روی حدس، بلکه بر اساس تجربه‌ی خود در دولت پیشین ترامپ بیان می‌کند؛ دولتی که او در آن نقش محوری داشت و در تصمیم‌گیری‌های کلیدی حضور مستقیم داشت. او یادآور شد: «وقتی سوریه از سلاح شیمیایی علیه غیرنظامیان بی‌گناه استفاده کرد، ما ۵۸ موشک کروز شلیک کردیم – و آن هم نه یک‌بار، بلکه دوبار. همچنین به نیروهای ما اجازه داده شد تا ۳۰۰ مزدور روس را در سوریه هدف قرار دهند، زمانی که به‌سمت مواضع ما پیشروی کرده بودند.» این نمایش قدرت همچنین شامل کشتن سردار قاسم سلیمانی و همکاری‌های قاطع با شرکای منطقه‌ای برای از میان بردن داعش بود.

 

استراتژی ترامپ: دیپلماسی یا آماده‌سازی برای حمله؟

 

روزنبرگ پرسید: «آیا ترامپ واقعاً به‌دنبال توافق است؟ یا صرفاً فرصتی به ایرانی‌ها می‌دهد تا بگویند “ما راه دیپلماسی را نمی‌پذیریم”، و در نتیجه، زمینه برای اقدام نظامی فراهم شود؟» پنس پاسخ داد: «فکر می‌کنم رئیس‌جمهور را به‌اندازه کافی می‌شناسم.

 

او در دوران ریاست‌جمهوری‌اش هیچ‌گاه از به‌کارگیری قدرت نظامی دریغ نکرد، اما همیشه آن را آخرین راه‌حل می‌دانست.» او افزود: «صادقانه باور دارم اکنون زمان آن فرا رسیده که به آیت‌الله‌ها و مقامات تهران نشان دهیم ایالات متحده، اسرائیل و جهان آزاد هرگز اجازه نخواهند داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. آمادگی رئیس‌جمهور برای گفت‌وگو نباید موجب تضعیف قاطعیت آمریکا در این زمینه شود.» «ما یک دست بر غلاف زرادخانه دموکراسی داریم و آمریکا در کنار اسرائیل، هر اقدامی را که لازم بداند انجام خواهد داد.» معاون سابق رئیس‌جمهور تأکید کرد که «اکنون فرصت بی‌نظیری پیش آمده» و افزود که ایران هرگز به اندازه امروز در موضع ضعف نبوده است. او این وضعیت را نتیجه عملکرد ترامپ و تیم امنیت ملی‌اش می‌داند که توانستند این آسیب‌پذیری را شناسایی و از آن بهره‌برداری کنند.

 

او به‌عنوان نمونه، به عملیات اخیر آمریکا علیه حوثی‌ها در یمن و همچنین هشدار صریح ترامپ درباره مسئولیت ایران در قبال اقدامات نیروهای نیابتی‌اش اشاره کرد – نیروهایی که ممکن است امنیت تجارت جهانی یا کشتی‌های جنگی آمریکا را تهدید کنند. پنس همچنین از اسرائیل قدردانی کرد که با اقداماتش شرایط تضعیف ایران را فراهم کرده است. او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو و اقدامات اسرائیل علیه بازوهای نیابتی ایران، همچون حماس و حزب‌الله، تقدیر کرد. او در پایان گفت: «انزوایی که ما در دوران مسئولیت‌مان – چه اقتصادی و چه در دیگر زمینه‌ها – برای ایران ایجاد کردیم، باعث شد دولت اسد در سوریه نیز رو به زوال رود. امیدوارم دولت کنونی نیز همان مسیر را ادامه دهد.»

 

خبرهای دیگر

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی دولت روسیه

میانجیگری دیپلماتیک برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد

مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا برای توافق جدید پسابرگزیت

کیر استارمر، نخست وزیر انگلستان

تنش تجاری آمریکا-کانادا و تأثیر تعرفه‌های ترامپ بر اقتصاد

مارک کارنی، نخست وزیر کانادا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان