صفحه اصلی / بین الملل / دولت آفریقای جنوبی: برنامه‌ای برای تلافی تعرفه‌های تجاری آمریکا نداریم

دولت آفریقای جنوبی

دولت آفریقای جنوبی: برنامه‌ای برای تلافی تعرفه‌های تجاری آمریکا نداریم

دولت آمریکا تعرفه ۳۱ درصدی بر واردات از آفریقای جنوبی اعمال کرده که بر صادرات خودرو، فلزات و محصولات کشاورزی این کشور تأثیر منفی خواهد داشت. مقامات آفریقای جنوبی اعلام کردند به جای اقدام متقابل، راه گفتگو را انتخاب کرده و به دنبال متنوع‌سازی بازارهای صادراتی خود با توجه به بازارهای آسیا و خاورمیانه هستند.
دیپلماسی تجاری آفریقای جنوبی در مقابل تعرفه‌های آمریکا

سرویس خبری ایران من: روابط تجاری بین آمریکا و آفریقای جنوبی با چالش جدی مواجه شده است. دولت آمریکا با اعمال تعرفه‌های جدید، صادرات آفریقای جنوبی را هدف قرار داده و این کشور آفریقایی را در موقعیت دشواری قرار داده است. با این حال، دولت آفریقای جنوبی رویکردی محتاطانه و دیپلماتیک در پیش گرفته است.

 

تعرفه‌های جدید آمریکا علیه واردات از آفریقای جنوبی

 

به گزارش ایران من، دولت آمریکا روز چهارشنبه گذشته ۱۳ فروردین ماه تعرفه پایه ۱۰ درصدی را بر تمام واردات و همچنین تعرفه‌های بالاتری بر واردات برخی کالاها از کشورهای مختلف اعمال کرد. دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا تعرفه‌های ۳۱ درصدی بر واردات کالا از آفریقای جنوبی اعمال کرد که انتظار می‌رود این تعرفه‌ها تاثیری منفی بر صادرات مختلف آفریقای جنوبی از قبیل خودرو، فلزات گرانبها، ماشین‌آلات و مرکبات داشته باشند.

 

با این حال «پارکس تائو» وزیر بازرگانی و «رونالد لامولا» وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی روز جمعه در یک نشست خبری مشترک در «ژوهانسبورگ» اعلام کردند دولت پرتوریا در حال حاضر اقدام به وضع تعرفه‌های متقابل بر واردات از آمریکا نمی‌کند.

 

رویکرد محتاطانه آفریقای جنوبی در برابر اقدامات آمریکا

 

وزیر بازرگانی آفریقای جنوبی گفت: اینکه بگوییم ما هم تعرفه‌های متقابل اعمال می‌کنیم بدون اینکه در ابتدا درک کنیم آمریکا چگونه به رقم ۳۱ درصد رسیده است، غیرسازنده خواهد بود. وی خاطرنشان کرد که نرخ میانگین تعرفه‌های آفریقای جنوبی بر واردات ۷.۶ درصد است.

 

به نوشته روزنامه «دیلی ماوِریک» آفریقای جنوبی، در حالی که کارشناسان هشدار داده‌اند تعرفه‌های آمریکا موجب افزایش تورم و بیکاری در آفریقای جنوبی خواهند شد و بر مردم عادی این کشور تاثیر می‌گذارند، دولت پرتوریا بر این عقیده است که بهترین کار تعامل و گفت‌وگو با دولت آمریکا است. تائو وزیر بازرگانی گفت: به گمانم اینکه صرفا تصمیم به اعمال تعرفه‌های متقابل بگیریم کار پر مخاطره‌ای است. برنامه ما تعامل برای یافتن راه‌حل‌هایی به منظور حل مشکلات است.

 

وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی نیز گفت که تعرفه‌های جدید دولت آمریکا در عمل مزایای ناشی از «قانون رشد و فرصت آفریقا» (AGOA) را بی‌اثر خواهد کرد. قانون یاد شده که امکان دسترسی ترجیحی و معارف از عوارض گمرکی به بازار آمریکا را برای کشورهای آفریقایی حائز شرایط مورد نظر فراهم می‌کند، در ماه سپتامبر (شهریور) منقضی می‌شود و اکنون با اعلام تعرفه‌های گسترده آمریکا به نظر می‌رسد که تمدید این قانون تجاری مصوب سال ۲۰۰۰ میلادی بسیار نامحتمل است.

 

استراتژی های آفریقای جنوبی برای مقابله با چالش های تجاری

 

آمریکا پس از کشور چین دومین شریک تجاری بزرگ آفریقای جنوبی است. آفریقای جنوبی صنعتی‌ترین کشور قاره آفریقا است و در گذشته اعلام کرده که خواهان دستیابی به یک توافق تجاری دوجانبه با دولت ترامپ است هر چند با روند افزایش تنش‌ در روابط دو کشور در چند ماه گذشته پس از روی کار آمدن دولت ترامپ و همچنین با توجه به سیاست‌های تجاری آمریکا، مشخص نیست که پرتوریا بتواند به هدف توافق تجاری با آمریکا دست یابد.

 

وزیران بازرگانی و امور خارجه آفریقای جنوبی در عین حال تاکید کردند سیاست‌ها و اقدامات آمریکا تاکیدی بر لزوم تسریع تلاش‌ها برای متنوع‌سازی بازارهای صادراتی آفریقای جنوبی است. آنان از بازارهای آسیا و خاورمیانه به عنوان فرصت‌هایی بالقوه برای متنوع‌سازی مقصدهای صادرات آفریقای جنوبی یاد کردند. این مقامات آنان در عین حال گفتند که دولت آفریقای جنوبی در این مدت تلاش خواهد کرد تا صنایعی را که بیشترین تاثیر را از تعرفه‌های آمریکا متحمل خواهند شد از جمله خودروسازی، کشاورزی، غذاهای فراوری شده و فلزات، مورد حمایت قرار دهد.

 

تازه‌ترین تعرفه‌های تجاری ترامپ افزون بر تعرفه ۲۵ درصدی اعمال شده بر تمام خودروها و قطعات یدکی خودرو وارداتی به بازار آمریکا است. این مساله بطور خاص تهدیدی برای اقتصاد آفریقای جنوبی به شمار می‌رود که سالانه بیش از ۲ میلیارد دلار صادرات خودرو و قطعات یدکی به آمریکا دارد.

 

این وزیران دولت آفریقای جنوبی مشخص نکردند که «سیریل رامافوسا» رئیس جمهوری این کشور چه زمانی هیاتی را برای مذاکره با دولت آمریکا اعزام خواهد کرد و تنها گفتند این کار «در زمان مناسب» انجام خواهد شد. این درحالی است که روابط آفریقای جنوبی با آمریکا در ماه‌های گذشته بر سر مسائلی مانند اختلاف بر سر قانون مصادره زمین در آفریقای جنوبی و همچنین اقدامات حقوقی پرتوریا علیه جنایات اسرائیل دچار تیرگی شده است. آمریکا ماه گذشته «ابراهیم رسول» سفیر آفریقای جنوبی را عنصر نامطلوب قلمداد و اخراج کرد.

خبرهای دیگر

مایک پمپئو در حال سخنرانی درباره توافق هسته‌ای ایران

مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق ایالات متحده

دیدار دیپلماتیک عباس عراقچی و آری ویتکاف؛ نقطه عطف مذاکرات ایران و آمریکا

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با نظارت کمیسیون امنیت ملی

ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان