سرویس خبری ایران من: در سالهای اخیر، موضوع شناسایی بینالمللی طالبان به عنوان حاکمان افغانستان به یکی از چالشهای مهم دیپلماتیک تبدیل شده است. نمایندگی این گروه در سازمان ملل متحد یکی از مسائل کلیدی است که همچنان بدون نتیجه مانده است. در ادامه به بررسی آخرین تحولات مربوط به این موضوع میپردازیم.
درخواست طالبان برای کسب کرسی نمایندگی سازمان ملل
به گزارش ایران من، سهیل شاهین با بیان این مطلب افزود: «امارت اسلامی» نماینده مردم افغانستان است و واگذاری این کرسی به نماینده حکومت سرپرست را خواستار هستیم.
این درخواست درحالی مطرح می شود که از زمان سقوط کابل در اوت ۲۰۲۱ و اداره این کشور توسط حکومت سرپرست افغانستان، علی رغم درخواست های مکرر طالبان برای گرفتن این کرسی، سازمان ملل متحد این درخواست ها را هرچند نه به شکل صریح، اما رد کرده است.
تلاشهای دیپلماتیک طالبان پس از تسلط بر افغانستان
پس از آنکه طالبان موفق شدند کنترل افغانستان را به طور کامل در سال ۲۰۲۱ به دست بگیرند، جریانی از تلاش های دیپلماتیک برای شناسایی بین المللی این گروه به عنوان حاکمان جدید افغانستان صورت گرفت.
وضعیت کنونی کرسی افغانستان در سازمان ملل
در این بین، کسب کرسی نمایندگی سازمان ملل متحد یکی از مواردی بود که حکومت سرپرست افغانستان تلاش کرده آن را به دست بیاورد؛ روندی که تاکنون نتیجه بخش نبوده است.