سرویس خبری ایران من: در ادامه تنشهای منطقه غزه، حملات به نیروهای امدادی و پزشکی موجب واکنشهای بینالمللی شده است. سازمان همکاری اسلامی و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر با محکوم کردن این اقدامات، خواستار پایان دادن به حملات علیه کارکنان بشردوستانه و تشکیل کمیتههای تحقیقاتی مستقل شدهاند. گزارشها حاکی از کشته و ربوده شدن امدادگران در غزه است که نگرانیهای جدی در مورد نقض قوانین بینالمللی ایجاد کرده است.
محکومیت حملات توسط سازمان همکاری اسلامی
به گزارش ایران من، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه ای جنایت اسرائیل در هدف قرار دادن نیروهای امدادگر در غزه از جمله نیروهای هلال احمر و دفاع شهری که درحال انجام ماموریت های انسانی خود بودند را به شدت محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: حملات برنامه ریزی شده و عامدانه اسرائیل علیه نیروهای موسسه های پزشکی، انسانی و بین المللی و غیرنظامیان فلسطینی، نقض آشکار قوانین بین المللی انسانی و توافقات ژنو است.
درخواستهای سازمان همکاری اسلامی برای اقدامات بینالمللی
سازمان همکاری اسلامی در بیانیه خود خواستار تشکیل کمیته تحقیقاتی بین المللی مستقل تحت نظارت شورای امنیت سازمان ملل برای تحقیق درخصوص این جنایت و تمام جنایت هایی شد که رژیم اشغالگر علیه ملت فلسطین مرتکب شد.
سازمان همکاری اسلامی همچنین خواستار مجازات تمام مسئولین و عاملان این جنایت ها شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است که تمام کشورها باید اقدامات سیاسی، اقتصادی و حقوقی علیه رژیم اشغالگر اسرائیل اتخاذ کنند و این رژیم را مجبور به آتش بس فوری و فراگیر کنند و کمک های انسانی فورا وارد نوار غزه شود.
سازمان همکاری اسلامی در ادامه از تمام کشورها خواست که دستورات و احکام دیوان بین المللی دادگستری و دیوان کیفری را اجرایی کنند تا روند تحقیقات در خصوص جنایت های جنگی و نسل کشی علیه ملت فلسطین تسریع یابد و مکانیزم های دادگستری بین المللی برای تضمین مجازات عاملان جنایت ها و پایان دادن به فرار از مجازات فعال شود.
واکنش فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر
پیشتر دبیرکل فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر با اشاره به جنایات اسرائیل علیه نیروهای امدادی گفت که نباید اجازه داد این حملات اسرائیل به امری عادی تبدیل شود.
«جاگان چاپاگین»، افزود: نیروهای امدادی به طور وحشیانه کشته و در مقبره ای در نوار غزه انداخته شده اند. خودروهای امدادی در رفح نیز تخریب و در شن ها دفن شده اند و در نزدیکی آن ها هم تعداد زیادی از اجساد این نیروها مدفون شده است.
وی تاکید کرد: نیروهای امدادگر گمان می کردند خودروهای آنان که علائم و شعارهای هلال احمر بر روی آن ها نصب است، بیانگر اهدافشان است. آنها با اعتماد به قوانین بین المللی انسانی تصور می کردند که از آن ها محافظت خواهد شد.
چاپاگین ادامه داد: باید از کسانی که در زمینه درمان و کمک های انسانی فعالیت می کنند، محافظت کرد، زیرا آن ها نشانه هایی دال بر این فعالیت ها دارند.
دبیرکل فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر اضافه کرد: نباید اجازه دهیم که حملات علیه نیروهای امدادی عادی شود.
در این راستا، دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه اخیرا اعلام کرد که ارتش اسرائیل ۱۵ امدادگر و مامور سازمان دفاع مدنی غزه را حین انجام وظایف خود در رفح ربوده است.
دفتر اطلاعرسانی دولتی در نوار غزه در بیانیهای با اعلام این خبر، خواستار اعمال فشار فوری جامعه جهانی بر تل آویو برای آزادی سریع امدادگران و ماموران دفاع مدنی ربوده شده توسط ارتش اسرائیل شد.