سرویس خبری ایران من: دیدار هیئت کار گروه آمریکایی برای حمایت از لبنان با جوزف عون، رئیس جمهور لبنان، بیانگر تلاش دیپلماتیک برای حل چالشهای پیش روی لبنان است. در این دیدار، آمریکا بر خلع سلاح حزبالله و اصلاحات مالی تأکید کرد، در حالی که رئیس جمهور لبنان خواستار فشار بر اسرائیل برای خروج از مناطق اشغالی شد. عون با تأکید بر پایبندی لبنان به قطعنامه ۱۷۰۱، نقض آتشبس توسط اسرائیل را یادآور شد و بر ضرورت گفتوگو برای حل مسئله حزبالله تأکید کرد.
دیدار هیئت آمریکایی با رئیس جمهور لبنان
به گزارش ایران من، هیأتی از کار گروه آمریکایی برای حمایت از لبنان «ATFL» به ریاست «ادوارد گابریل» با «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان دیدار کرد.
گابریل در این دیدار گفت که حامل پیامی از واشنگتن در خصوص ضرورت خلع سلاح حزبالله و اجرای اصلاحات لازم برای دستیابی لبنان به کمکهای مالی است و واشنگتن تمایل دارد که این تغییرات سریعا انجام شود.
تأکید رئیس جمهور لبنان بر پایبندی به قطعنامه ۱۷۰۱
رئیس جمهور لبنان نیز در پاسخ به وی بر پایبندی کامل این کشور به قطعنامه ۱۷۰۱ تأکید کرد و اقدامات نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) در جنوب لیتانی را ستود و با اشاره به نقض توافق آتشبس توسط اسرائیل گفت: اولویت با کاهش تنشها در جنوب لبنان است، این اراده وجود دارد و یونیفل نیز وظایف خود را به خوبی انجام میدهد.
وی افزود: باقی ماندن اسرائیل در پنج منطقه اشغالی برای لبنان فایدهای ندارد بلکه وضعیت را پیچیدهتر میکند و لذا ما از آمریکا میخواهیم که اسرائیل را برای عقبنشینی از این مناطق تحت فشار قرار دهد و دولت لبنان نیز چند هفته پیش با جذب ۴ هزار و ۵۰۰ سرباز با هدف افزایش آمادگیها در جنوب موافقت کرد.
موضع لبنان درباره خلع سلاح حزبالله
عون درباره موضوع خلع سلاح حزبالله نیز بر ضرورت اجرای گفتوگو تأکید کرد و گفت: هیچ جایی برای سلاح یا گروههای مسلح نیست مگر اینکه در چارچوب دولت باشد و مسائل نیز با ارتباط و گفتوگو حل خواهد شد و در نهایت اینکه حزبالله یک گروه لبنانی است و ما به زودی برای تدوین استراتژی امنیت ملی و دفاع ملی اقدام خواهیم کرد؛ موضع لبنان یکپارچه و متحد است و همه ما به تلاش برای یک هدف پایبند هستیم گرچه ممکن اختلافنظرهایی نیز وجود داشته باشد که طبیعی است.
نقض آتشبس توسط اسرائیل
به گزارش ایران من، آتشبس بین اسرائیل و لبنان با میانجیگری بینالمللی بامداد روز چهارشنبه هفتم آذر اجرایی شد.
از زمان اجرایی شدن این توافق، ارتش اسرائیل چندین بار با حمله به مناطق جنوبی لبنان و شهید و زخمی کردن شهروندان این کشور، آتش بس را نقض و از بازگشت آوارگان لبنانی به برخی شهرکها و روستاها در جنوب این کشور ممانعت کرده است.
رژیم اسرائیل همچنین عقب نشینی نسبی انجام داده و از تکمیل خروج خود از جنوب لبنان تا ۱۸ فوریه ۲۰۲۵ (۳۰ بهمن ۱۴۰۳) همانطور که در توافقنامه تصریح شده، طفره رفته است و همچنان پنج نقطه اصلی این کشور تپه الحمامص، تپه العویضه، کوه بلاط، اللبونه و العزیه را اشغال کرده است.