صفحه اصلی / بین الملل / سنای آمریکا مایک هاکبی را به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل تأیید کرد

مایک هاکبی،سفیر جدید آمریکا در اسرائیل

سنای آمریکا مایک هاکبی را به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل تأیید کرد

مایک هاکبی با ۵۳ رأی موافق در برابر ۴۶ رأی مخالف به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل تأیید شد. از میان دموکرات‌ها تنها جان فترمن به او رأی مثبت داد. هاکبی با راه‌حل دوکشوری مخالف است و الحاق کرانه باختری را مشروع می‌داند. منتقدان، مواضع او را افراطی می‌دانند، اما جمهوری‌خواهان از حمایت ثابت او از اسرائیل استقبال می‌کنند.
مایک هاکبی در مراسم تأیید به عنوان سفیر جدید آمریکا در اسرائیل

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، تحولات مهمی در روابط دیپلماتیک آمریکا و اسرائیل رخ داده است. انتصاب سفیر جدید آمریکا در اسرائیل در شرایطی که منطقه خاورمیانه با تنش‌های فزاینده روبرو است، می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر سیاست‌های منطقه‌ای داشته باشد. این انتصاب، واکنش‌های متفاوتی را در میان سیاستمداران آمریکایی برانگیخته است.

 

مایک هاکبی به عنوان سفیر آمریکا در اسرائیل تأیید شد

 

مایک هاکبی، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای سفارت ایالات متحده در اسرائیل، با رأی‌گیری در مجلس سنای آمریکا مورد تأیید قرار گرفت. این تأیید در شرایطی صورت گرفت که تنش‌ها در نوار غزه ادامه دارد و ایالات متحده نقش فعالی در تحولات منطقه‌ای ایفا می‌کند.

 

روز سه‌شنبه، سنا با ۵۳ رأی موافق در برابر ۴۶ رأی مخالف، نامزدی هاکبی را به مرحله نهایی تأیید فرستاد. یک روز بعد، چهارشنبه، همین نسبت آرا برای تأیید نهایی او تکرار شد و به این ترتیب، هاکبی رسماً به عنوان سفیر جدید آمریکا در اسرائیل منصوب شد.

 

از میان سناتورهای دموکرات، تنها جان فترمن از ایالت پنسیلوانیا، که موضعی آشکار در حمایت از اسرائیل دارد، به انتصاب هاکبی رأی مثبت داد. فترمن در ماه‌های اخیر به یکی از صریح‌ترین مدافعان سیاست‌های دولت اسرائیل در میان دموکرات‌ها تبدیل شده است.

 

پیشینه و مواضع سیاسی هاکبی

 

هاکبی، که پیش‌تر فرماندار ایالت آرکانزاس بوده، از مدت‌ها پیش به‌عنوان یکی از چهره‌های سرشناس جناح راست مذهبی در سیاست آمریکا شناخته می‌شود. او پیش‌تر تصریح کرده بود که الحاق کرانه باختری به اسرائیل را مشروع می‌داند و با راه‌حل دوکشوری برای حل منازعه اسرائیل و فلسطینی‌ها مخالف است.

 

منتقدان او در حزب دموکرات، این مواضع را نشانه‌ای از دیدگاه‌های «افراطی» دانسته‌اند. در مقابل، جمهوری‌خواهان از هاکبی به عنوان شخصی یاد کرده‌اند که در حمایت از اسرائیل موضعی ثابت و شفاف دارد.

 

با این حال، هاکبی تاکنون در خصوص برخی از موضوعات جنجال‌برانگیز موضع‌گیری مشخصی ارائه نداده است. از جمله در مورد اظهارات دونالد ترامپ درباره آینده نوار غزه، او نه تأیید و نه تکذیب کرده است. ترامپ پیش‌تر از ایده تبدیل نوار غزه به منطقه‌ای شبیه به «ریویرای خاورمیانه» سخن گفته و همچنین موضوع «انتقال» بیش از دو میلیون فلسطینی را مطرح کرده بود.

 

واکنش‌ها به انتصاب هاکبی و چالش‌های پیش رو

 

در جلسه بررسی صلاحیت در سنای آمریکا، هاکبی ادعاهایی را که در رسانه‌ها درباره قصد ترامپ برای تصرف نوار غزه مطرح شده بود، رد کرد. او تأکید کرد که رئیس‌جمهور آمریکا برنامه‌ای برای «جابجایی اجباری» ساکنان غزه ندارد، مگر در مواردی که «امنیت آن‌ها» در خطر باشد.

 

هاکبی در پاسخ به پرسش‌های سناتور جف مرکلی، دموکرات از ایالت اورگان، اعلام کرد که در صورت تأیید، وظیفه او اجرای اولویت‌های رئیس‌جمهور خواهد بود، نه دیدگاه‌های شخصی خودش. او گفت: «اگر تأیید شوم، مسئولیت من اجرای اولویت‌های رئیس‌جمهور خواهد بود، نه اولویت‌های من».

 

با این حال، شواهد حاکی از آن است که پاسخ‌های او نتوانسته است حمایت بیشتری از سوی دموکرات‌ها جلب کند و مخالفت‌ها با نامزدی او عمدتاً پابرجا باقی مانده است.

 

ماه گذشته، جری نادلر، نماینده دموکرات و یهودی ایالت نیویورک، در بیانیه‌ای هشدار داد که اظهارات و دیدگاه‌های مایک هاکبی با اصول دیپلماسی سنتی ایالات متحده همخوانی ندارد. او در این بیانیه گفت: «مواضع هاکبی کلمات یک دیپلمات متفکر نیستند – آن‌ها کلمات یک تحریک‌کننده هستند که دیدگاه‌هایش بسیار خارج از اجماع بین‌المللی و مخالف اصول اساسی دوحزبی دیپلماسی آمریکا است. در یکی از پرتلاطم‌ترین و خشونت‌بارترین مناطق جهان امروز، نیازی به افراط‌گرایی بیشتر نیست، و قطعاً نه از پست تاریخی سفیر و در پشت مُهر قدرتمند ایالات متحده».

 

انتصاب هاکبی در حالی انجام شده که واشنگتن همچنان با چالش‌های متعددی در سیاست خارجی خود، به‌ویژه در خاورمیانه، مواجه است و انتخاب چنین چهره‌ای می‌تواند پیامدهایی برای روابط دیپلماتیک آمریکا در منطقه به همراه داشته باشد.

 

خبرهای دیگر

خبرنگاران صدای آمریکا در مقابل ساختمان این رسانه در واشنگتن در اعتراض به انحلال USAGM

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

نشست خبری گیدئون ساعر در بیت‌المقدس درباره تحولات سوریه و غزه

گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل

رافائل گروسی در حال هشدار درباره برنامه هسته‌ای ایران پیش از مذاکرات جدید

رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

بازداشت دانشجوی فلسطینی دانشگاه کلمبیا توسط ماموران مهاجرتی آمریکا

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان