صفحه اصلی / بین الملل / جلالی: با تصویب معاهده جامع راهبردی، شاهد طلیعه‌ای نویدبخش در روابط ایران و روسیه خواهیم بود

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه

جلالی: با تصویب معاهده جامع راهبردی، شاهد طلیعه‌ای نویدبخش در روابط ایران و روسیه خواهیم بود

معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه در ژانویه ۲۰۲۵ به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید و در ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ توسط مجلس دومای روسیه تصویب شد. این معاهده شامل همکاری در حوزه‌های دفاعی، انرژی، صنعت و فناوری است و پس از تصویب در شورای فدراسیون روسیه و مجلس ایران لازم‌الاجرا خواهد شد.
امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه در کاخ کرملین

سرویس خبری ایران من: در راستای تحکیم روابط دیپلماتیک و استراتژیک میان دو قدرت منطقه‌ای، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه گام مهمی را با امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی برداشته‌اند. این سند تاریخی که در ژانویه ۲۰۲۵ به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید، نشان‌دهنده عزم راسخ تهران و مسکو برای تعمیق همکاری‌های دوجانبه در عرصه‌های مختلف و ارتقای سطح مناسبات به شراکت استراتژیک است. در گزارش پیش رو، به بررسی ابعاد این معاهده و روند تصویب آن در مجالس قانونگذاری دو کشور می‌پردازیم.

 

توییت‌های سفیر ایران در روسیه

 

به گزارش ایران من، رشته توییت‌های کاظم جلالی به زبان روسی و با ضرب‌المثل ایرانی در استقبال از تصویب معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه همراه بود. سفیر ایران در مسکو در این باره نوشت:‌ “سالی که نکوست از بهارش پیداست. آغاز سال جدید میلادی (۱۷ ژانویه) معاهده جامع مشارکت راهبردی به امضای روسای جمهور کشورمان و فدراسیون روسیه رسید و ابتدای سال جدید شمسی، (۱۹ فروردین) مجلس دوما آن را تصویب کرد. این معاهده پس از تصویب در شورای فدراسیون روسیه و مجلس شورای اسلامی لازم‌الاجرا خواهد شد و با این رویداد تاریخی، شاهد طلیعه‌ای نویدبخش در روابط ‎ایران و ‎روسیه خواهیم بود.”

 

امضای معاهده و محتوای آن

 

به گزارش ایران من، جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ و در سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید. این سند چارچوب قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری بین مسکو و تهران در بلندمدت تعیین می‌کند. این توافق سطح مناسبات روسیه و ایران را به عنوان شرکای استراتژیک تعیین می‌کند و همه حوزه ها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر می‌گیرد.

 

روند تصویب معاهده در روسیه و ایران

 

دومای دولتی (مجلس سفلی) فدراسیون روسیه روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ لایحه دولت این کشور در زمینه امضای معاهده جامع راهبردی با جمهوری اسلامی ایران را تصویب کرد. بنا بر قوانین روسیه، طرح یا لایحه ای که در دوما (مجلس سفلی) به تصویب نهایی برسد باید در شورای فدراسیون (مجلس سنا) نیز تأیید شود و پس از امضای رئیس‌جمهور اعتبار قانونی پیدا می‌کند. در این پیوند، ولادیمیر جباروف معاون اول کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه گفت: شورای فدراسیون روسیه ۱۶ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ معاهده مشارکت راهبردی روسیه و ایران را بررسی می کند؛ سناتورها از آن حمایت خواهند کرد.

 

این معاهده پس از طی فرایند تصویب در مجالس جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه قابلیت اجرایی پیدا می‌کند. در این پیوند، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ از دولت خواست تا لایحه توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه را هرچه زودتر به مجلس ارائه کند تا خارج از نوبت رسیدگی شود.

 

خبرهای دیگر

مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

خلیل الحیه، معاون رئیس حماس در غزه

خلیل الحیه، رئیس دفتر حماس

نیروهای امنیتی در پردیس دانشگاه ایالتی فلوریدا پس از تیراندازی

دانشگاه ایالتی فلوریدا

تنش در روابط اسرائیل و آمریکا پس از افشای طرح محرمانه حمله به ایران

مقامات امنیتی اسرائیل

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان