صفحه اصلی / بین الملل / ظهره‌وند: اگر آورده‌های آمریکا قابل شنیدن باشد،آمدن ویتکاف به ایران مشکلی ندارد

ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

ظهره‌وند: اگر آورده‌های آمریکا قابل شنیدن باشد،آمدن ویتکاف به ایران مشکلی ندارد

ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی، درباره مذاکرات ایران و آمریکا گفت: فعلا فقط عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود. وی افزود اگر آمریکا مطالب بی‌ربط مطرح کند، مذاکره‌ای اتفاق نخواهد افتاد. در صورت ارائه پیشنهادات قابل قبول، مذاکرات می‌تواند مستقیم و حتی در تهران ادامه یابد.
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با نظارت کمیسیون امنیت ملی

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا توجهات بسیاری را به خود جلب کرده است. این مذاکرات در شرایطی آغاز می‌شود که هنوز دستور کار مشخصی برای آن تعیین نشده و موضع طرفین نیز چندان روشن نیست. در گفتگوی زیر، یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به تشریح ابعاد مختلف این مذاکرات و چشم‌انداز آن پرداخته است.

 

موضع ایران در آستانه مذاکرات غیرمستقیم

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به مذاکرات امروز بین ایران و آمریکا گفت: فعلا دستور کار مذاکرات باید روشن شود و این اگرچه میز مذاکره است اما دو طرف موضع مشخص مذاکراتی ندارند. بنابراین امروز صرفا عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود.

 

ابوالفضل ظهره‌وند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با ایلنا درباره پیش بینی‌اش از آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا از امروز گفت: فعلا دستور کار مذاکرات باید روشن شود و این اگرچه میز مذاکره است اما دو طرف موضع مشخص مذاکراتی ندارند. طرف آمریکایی مطالبی را مطرح کرده که اصلا قابل شنیدن نیست، چه برسد به اینکه بخواهد روی این موضوعات ایران مذاکره کند.

 

وی ادامه داد: ما باید بدانیم که طرف امریکایی وقتی سر میز مذاکره می‌آید مطالبه اصلی و یا موضوع اصلی که می‌خواهد مطرح کند چیست و البته مواضع ایران هم خیلی شفاف است و به صور مختلف گفته شده، اگر چنانچه آنچه را که آقای ویتکاف به طور روشن سر میز مذاکره مطرح می‌کند با آن موضوعاتی که تاکنون شنیده‌ایم متفاوت باشد، این بحث می‌تواند طرف ایرانی را سر میز مذاکره نگه دارد و فعلا بررسی کنند تا در دور بعدی که با تهران رایزنی می‌شود، مذاکرات اصلی شروع شود. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر هم طرف آمریکایی بخواهد همان مطالب بی‌ربط خودش را مطرح کند من می‌توانم بگویم چیزی به نام مذاکره اتفاق نخواهد افتاد.

 

احتمال برگزاری مذاکرات مستقیم در تهران

 

ظهره‌وند درباره اینکه آیا پس از مشخص شدن موضوع مذاکره در روز شنبه این امکان وجود دارد که مذاکرات به صورت مستقیم و در تهران با دعوت آقای ویتکاف به تهران انجام شود، گفت: مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات مهم نیست اما اگر امروز ما بحث از مذاکره غیرمستقیم کردیم به خاطر این بود که اهمیتی به آنچه که از طرف آمریکایی شنیدیم، نداده‌ایم به ویژه به آنچه که در نامه آقای ترامپ به ایران بود. منتها چون اصرار دارند و در فضای افکار عمومی بین الملل و در داخل ایران سعی کردند خودشان را به نوعی علاقه‌مند به حل و فصل اختلافات نشان دهند، بنابراین ایران گفته من می‌توانم بشنوم تا آنچه را که در دستور کار دارید را ببینم، بنابراین امروز صرفا عیار طرف مقابل سنجیده می‌شود نه اینکه موضوعی مشخص باشد که بخواهند روی آن مذاکره کنند.

 

وی ادامه داد: در این حالت قطعا نیازی به مذاکره مستقیم نیست اما اگر آورده‌ای را داشته باشند که قابل شنیدن و قابل بحث باشد، آمدن آقای ویتکاف به ایران هم مشکلی ندارد، چراکه وقتی ما مذاکره را پذیرفتیم یعنی موضوع برای ما جذاب و قابل قبول بوده و می‌تواند مذاکره مستقیم باشد چرا مذاکره غیرمستقیم انجام دهیم؟ اما نفس مذاکره غیرمستقیم در وضع فعلی به این دلیل است که از یک طرف خواستیم بگوییم که آنچه را که شما در گذشته اعلام کردید و قبل از شروع مذاکرات گفتید اصلا برای ما قابل اعتنا نیست و اهمیتی ندارد و بنابراین نیازی به مذاکره مستقیم نداریم.

 

این نماینده مجلس گفت: نکته دوم این است که حالا اگر عیار طرف مقابل را قابل قبول شناسایی کردیم و سنجش کردیم بنابراین دیگر مذاکرات باید مستقیم باشد و مذاکره غیرمستقیم معنی ندارد و هم اینکه می‌تواند هر جا از جمله در تهران مذاکرات انجام شود.

 

دیدگاه در مورد سفر گروسی به تهران

 

ظهره‌وند درباره ارزیابی‌اش از حضور گروسی در پایان فروردین ماه در تهران گفت: به آقای گروسی تفهیم کردیم و باز هم باید تفهیم کنیم که ایشان مدیرکل آژانس است و امربر آقای ترامپ نیست و باید از این موضع عاملیت برای اهداف آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها خودش را خارج ببیند. مسئله تعامل ما با آژانس در چارچوب اساس‌نامه و پروتکل‌هایی است که ما پذیرفتیم و باید این آمد و شد‌ها هم در همین چارچوب باشد و قطعا اگر آقای گروسی به تهران بیاید همین مطالب مجددا به او یادآوری خواهد شد و ایشان باید مسائل ایران را خارج از زمین بازی آمریکا دنبال کند.

خبرهای دیگر

ترامپ و ایران در بزنگاه مذاکرات هسته‌ای

ٔدونالدترامپ، رئیس جمهور آمریکا

شهروند ایرانی-آمریکایی محکوم به جاسوسی برای ایران

ابوذر رحمتی شهروند آمریکایی، ایرانی

دیدار رافائل گروسی و محمد اسلامی در تهران و گفتگو درباره نقش آژانس در توافق هسته‌ای

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

دیدار دیپلماتیک ایران و روسیه در کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان