صفحه اصلی / بین الملل / توافق اولیه همکاری هسته‌ای غیرنظامی میان عربستان و آمریکا اعلام شد

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا

توافق اولیه همکاری هسته‌ای غیرنظامی میان عربستان و آمریکا اعلام شد

عربستان و آمریکا توافق اولیه‌ای برای همکاری هسته‌ای غیرنظامی امضا خواهند کرد. جزئیات این توافق اواخر سال جاری منتشر می‌شود. عربستان پیشتر از امضای توافقی که مانع غنی‌سازی اورانیوم شود، خودداری می‌کرد. این توافق نگرانی‌هایی را در آمریکا ایجاد کرده است، اما بخشی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان است.
امضای توافق هسته‌ای غیرنظامی میان عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، گام‌های مهمی در راستای همکاری هسته‌ای غیرنظامی میان عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا برداشته شده است. این توافق می‌تواند تأثیرات مهمی بر روابط دو کشور و همچنین معادلات منطقه‌ای داشته باشد. در ادامه، جزئیات بیشتری از این توافق و پیامدهای احتمالی آن ارائه می‌شود.

 

اعلام توافق اولیه همکاری هسته‌ای غیرنظامی

 

به گزارش ایران من از رویترز، «کریس رایت» پس از دیدار با شاهزاده «عبدالعزیز بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی در یک نشست خبری در ریاض، اعلام کرد که دو کشور یک توافق اولیه برای همکاری در زمینه توسعه صنعت هسته‌ای غیرنظامی امضا خواهند کرد.

 

وی تصریح کرد که جزئیات بیشتر در مورد این تفاهم نامه که همکاری های انرژی میان ریاض و واشنگتن را شرح می دهد، اواخر سال جاری میلادی ارائه خواهد شد.

 

رایت تاکید کرد که راه های زیادی برای ایجاد توافقی وجود دارد که هم اهداف سعودی و هم اهداف آمریکایی را محقق کند.

 

سابقه همکاری‌های هسته‌ای میان دو کشور

 

گزارش ها حاکی از آن است که در سال ۱۹۵۴ نیز توافقی موسوم به «توافق ۱۲۳» میان دو کشور شکل گرفت که به دولت ایالات متحده و شرکت های آمریکایی اجازه می داد تا با نهادهای عربستان برای توسعه صنعت هسته ای غیرنظامی همکاری کنند.

 

لازم به ذکر است که پیشرفت در چنین مذاکراتی پیشتر بسیار دشوار بود، چرا که عربستان نمی خواست توافقی را امضا کند که مانع از غنی سازی اورانیوم یا بازفرآوری سوخت مصرف شده باشد.

 

چالش‌ها و نگرانی‌های موجود

 

«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی پیشتر گفته بود که اگر ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند، عربستان سعودی نیز از آن پیروی خواهد کرد و همین اقدام را انجام خواهد داد.

 

این موضع ریاض نگرانی های عمیقی را میان طرفداران کنترل تسلیحات و برخی قانون‌گذاران آمریکایی در مورد توافق احتمالی هسته‌ای غیرنظامی آمریکا و عربستان را ایجاد کرده است.

 

عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت جهان، بر اساس برنامه ۲۰۳۰ ولیعهد این کشور، به دنبال تولید انرژی تجدیدپذیر و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است که انتظار می رود حداقل بخشی از این طرح از انرژی هسته ای حاصل شود.

خبرهای دیگر

اقتدار نیروی دریایی ایران در خلیج فارس و مذاکرات هسته‌ای

مجید تخت‌روانچی، معاون وزارت خارجه

تماس تلفنی رافائل گروسی و سیدعباس عراقچی درباره همکاری‌های هسته‌ای

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه

امضای توافق تأمین مالی نیروگاه هسته‌ای جدید ایران توسط روسیه

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه

سخنگوی وزارت دفاع در حال تکذیب شایعات درباره آتش‌سوزی بندر شهید رجایی

سردار طلایی، نیک سخنگوی وزارت دفاع

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان