صفحه اصلی / بین الملل / کایا کالاس: مذاکرات هسته‌ای ایران در عمان گامی در مسیر درست است

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا

کایا کالاس: مذاکرات هسته‌ای ایران در عمان گامی در مسیر درست است

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مذاکرات هسته‌ای ایران در عمان را گامی مثبت خوانده و بر نزدیک شدن تاریخ انقضای مکانیسم ماشه تأکید کرده است. ایران همچنان بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود و آمادگی برای توافقی پایدار با تضمین رفع تحریم‌ها پافشاری می‌کند.
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در عمان

سرویس خبری ایران من: در هفته‌های اخیر، تحرکات دیپلماتیک جدیدی در روابط ایران و غرب شکل گرفته است. مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، واکنش‌های متفاوتی را در میان مقامات بین‌المللی برانگیخته است. در این میان، موضع اتحادیه اروپا به عنوان یکی از طرف‌های اصلی برجام، اهمیت ویژه‌ای دارد. اظهارات اخیر کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نشان‌دهنده رویکرد کنونی این اتحادیه در قبال مذاکرات و نگرانی‌های موجود درباره آینده توافق هسته‌ای است.

 

اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مذاکرات هسته‌ای

 

به‌گزارش ایران من، «کایا کالاس» عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران و در پایان نشست شورای وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت: «وقتی صحبت از مذاکرات هسته‌ای ایران در عمان می‌شود، باید بگویم این گفت‌وگوها گامی در مسیر درست هستند، زیرا ما نمی‌خواهیم شاهد توسعه سلاح هسته‌ای توسط ایران باشیم.»

 

وی افزود: «ما به‌طور دائم با سه کشور (تروئیکای اروپایی) در حال گفت‌وگو هستیم تا مواضع احتمالی مشخص شود، چرا که تاریخ انقضای اسنپ‌بک (مکانیسم ماشه) به‌سرعت در حال نزدیک شدن است.»

 

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: ‌«ما در این زمینه همچنین نیاز داریم با ایالات متحده گفت‌وگو کنیم. این کار را در نشست گروه ۷ نیز انجام دادیم، چرا که مهم است رویکردی واقعاً هماهنگ و یکپارچه داشته باشیم»

 

وی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد: «هیچ‌کس نمی‌خواهد شاهد دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد. بنابراین تمرکز ما بر تلاش برای جلوگیری از این مسئله است.»

 

پیشینه برنامه هسته‌ای ایران و چالش‌های برجام

 

به گزارش ایران من، برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند، اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

 

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

 

آخرین تحولات دیپلماتیک و دورنمای مذاکرات

 

با این وجود، ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. مذاکرات اخیر با ایالات متحده در عمان ، گفت‌وگوها با تروئیکای اروپایی در ژنو و جلسات سه جانبه در پکن نیز نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست. ایران بارها تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.

 

گفتنی است دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفت‌وگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کرده‌اند. بر اساس برنامه اعلام شده، دور دوم گفت‌وگوها قرار است روز شنبه ۳۰ فروردین برگزار خواهد شد.

خبرهای دیگر

مراسم تشییع پاپ فرانسیس با حضور نماینده ایران

دکتر سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

نشست اضطراری نتانیاهو درباره مذاکرات هسته‌ای آمریکا و ایران

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا

رئیس قوه قضائیه ایران در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در شهر هانگژو چین

محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه

مذاکرات دیپلماتیک ایران و آمریکا با میانجیگری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان