صفحه اصلی / بین الملل / ایران احتمالاً با انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شده به خارج از کشور مخالفت خواهد کرد

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

ایران احتمالاً با انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شده به خارج از کشور مخالفت خواهد کرد

گزارش روزنامه گاردین حاکی است ایران احتمالاً با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم با غنای بالا به کشور ثالث مخالفت خواهد کرد. ایران معتقد است این ذخایر باید در ایران تحت نظارت آژانس باقی بماند. دور اول مذاکرات غیرمستقیم دو کشور در مسقط برگزار شده و طرفین بر ادامه آن توافق کرده‌اند.
مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط با موضوع ذخایر اورانیوم غنی‌شده

سرویس خبری ایران من: در شرایط حساس کنونی، روابط ایران و آمریکا وارد مرحله جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم شده است. این گفت‌وگوها با هدف دستیابی به توافقی جدید در خصوص برنامه هسته‌ای ایران انجام می‌شود، اما چالش‌های جدی در مسیر این مذاکرات وجود دارد. یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، موضوع ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران است که در ادامه به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

 

 

پیش‌بینی مخالفت ایران با پیشنهاد آمریکا درباره ذخایر اورانیوم

 

رسانه انگلیسی نوشته انتظار می‌رود ایران با پیشنهاد آمریکا در جریان گفت‌‎وگوهای غیرمستقیم طرفین مبنی بر انتقال ذخایر اورانیوم با خلوص بالای ایران به یک کشور طرف سوم مخالفت کند. رسانه انگلیسی در آستانه دور دوم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن مدعی شده است که انتظار می‌رود که ایران با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم با درجه خلوص بالای خود به یک کشور طرف سوم، مانند روسیه مخالفت کند.

 

روزنامه گاردین در گزارشی در این باره نوشت: این مسئله یکی از موانع اصلی در مسیر دستیابی به یک توافق در آینده است که در گفت‌وگوهای اولیه که به طور غرمستقیم میان «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور غرب آسیا مطرح شد.

 

دلایل مخالفت ایران و سابقه توافق هسته‌ای

 

در ادامه این مطلب آمده است: استدلال ایران این است که این ذخایر که طی چهار سال گذشته انباشته شده، باید تحت نظارت دقیق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران باقی بماند. تهران این موضوع را نوعی اقدام احتیاطی یا نوعی تضمین در صورت خروج دوباره دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا از هرگونه توافق با ایران در این زمینه، مانند خروج یک‌جانبه آن از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ می‌داند. توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ و در دولت «باراک اوباما» میان ایران، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، روسیه و چین انجام شد. ایران ذیل این توافق، در ازای لغو تمامی تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کرد.

 

جزئیات دور اول مذاکرات و واکنش‌های طرفین

 

اولین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا شنبه گذشته به‌طور غیرمستقیم در مسقط با حضور نمایندگانی از ایران و آمریکا و همچنین وزیر امورخارجه عمان به‌عنوان میانجی این گفت‌وگوها برگزار شد. سرپرستی هیات ایرانی در این گفت‌وگوها را «عباس عراقچی» وزیر امورخارجه و هیات آمریکایی را نیز «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور غرب آسیا بر عهده داشت. ۲ طرف در جریان رایزنی‌های خود توافق کردند که به این روند ادامه دهند.

 

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پس از پایان این دور از گفت‌وگوها در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دور اول مذاکرات غیرمستقیم، سازنده و امیدوارکننده بود. گفت‌وگوها در فضای احترام متقابل انجام شد. من دیدگاه‌های ایران را قاطعانه و در عین حال با نگاه رو به جلو تشریح کردم. هر ۲ طرف تصمیم گرفتند که این روند را ظرف چند روز ادامه دهند.

 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا نیز در این باره گفته با گروهی از مشاوران و افراد خود درباره ایران دیدار کرده است و خیلی سریع در این‌باره تصمیم‌گیری می‌کند. او همچنین اظهار کرد که مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود.

خبرهای دیگر

رویارویی دیپلماتیک ترامپ و ایران بر سر برنامه هسته‌ای

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا

محاکمه موتی مامان در دادگاه اسرائیل به اتهام همکاری با اطلاعات ایران

دادگاه اسرائیل

مکرون و ترامپ در تلاش برای حل بحران اوکراین

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

انفجار در سوله صنعتی شرکت اوانار پارسیان در شاهین‌شهر اصفهان

شیشه‌فروش، مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان