صفحه اصلی / یادداشت ها / مهاجری: مخالفان مذاکره یا از روی اعتقاد یا بازیچه کاسبان تحریم هستند

محمد مهاجری، فعال سیاسی

مهاجری: مخالفان مذاکره یا از روی اعتقاد یا بازیچه کاسبان تحریم هستند

محمد مهاجری، فعال سیاسی، مخالفان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را به دو دسته تقسیم می‌کند: افرادی که از روی اعتقاد مخالفت می‌کنند و افرادی که بازیچه دست کاسبان تحریم هستند. او معتقد است وفاق ملی در این زمینه در سطح قابل قبولی وجود دارد و اکثریت جامعه از سیاست نظام حمایت می‌کنند.
وفاق ملی در حمایت از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا به یکی از مهم‌ترین موضوعات سیاست خارجی کشور تبدیل شده، برخی جریان‌ها و افراد به مخالفت با این روند پرداخته‌اند. محمد مهاجری، فعال سیاسی، در گفتگویی تحلیلی، به بررسی ماهیت این مخالفت‌ها و میزان وفاق ملی درباره این موضوع پرداخته است. این گفتگو نگاهی عمیق به پشت پرده مخالفت‌ها و همچنین چشم‌انداز آینده این مذاکرات دارد.

 

تحلیل مخالفان مذاکره: از اعتقاد تا منفعت‌طلبی

 

به گزارش ایران من، یک فعال سیاسی با اشاره به مخالفان مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت: وفاق و همدلی که اکنون با آن مواجهیم، در یک حد بسیار قابل قبولی وجود دارد. تعداد افرادی که می‌بینید واقعاً فالش می‌خوانند یا مخالفت می‌کنند، به لحاظ چهره‌های سیاسی زیاد نیست. در فضای مجازی مخالفت‌هایی وجود دارد که پرحجم تر است. خیلی از آن‌ها نیز با اکانت‌های فیک می‌آیند، به نظر می رسد که این اقدامات یا کار منافقین یا کار اپوزیسیون سلطنت‌طلب یا دیگر عناصر ضد انقلاب است.

 

محمد مهاجری فعال سیاسی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره مخالفت‌هایی که بعضا از سوی برخی افراد تندرو با مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا صورت می‌گیرد، گفت: افراد تندرو دو گروه هستند. یک گروه از افراد تندرو واقعاً از روی اعتقاد چنین مطالبی را مطرح می‌کنند که اگر واقعاً اعتقادی باشد، وقتی عالی‌ترین مقام نظام با مذاکره موافقت کرده، هیچ دلیلی ندارد که افرادی که به نظام معتقدند، با رهبری نظام مخالفت کنند و تصمیم نظام را زیر سؤال ببرند. بنابراین در مورد افرادی که از نظر ایدئولوژیک با این موضوع مخالفند، می‌توان ادعایشان را کاملاً غیرصادق ارزیابی کرد.

 

وی ادامه داد: گروه دوم، افرادی هستند که بازیچه دست کاسبان تحریم‌اند. یعنی عروسک‌هایی هستند در دست آن‌ها که این کاسبان تحریم این افراد را به سمت گفتن یک سری مطالب و انجام برخی رفتارها هدایت می‌کنند. خود همین افراد ساده‌لوحی که کارگزاران کاسبان تحریم هستند، اکثراً افراد ساده‌لوحی هستند. یعنی واقعاً افرادی هستند که دارای تحلیل‌های بسیار سطحی‌اند و با یک سری شعارهای کلیشه‌ای گول می‌خورند و وقتی در جو قرار می‌گیرند جوگیر می‌شوند. بنابراین عملاً همان حرف‌ها را می‌زنند و همان کارها را می‌کنند که کاسبان تحریم دنبالشان هستند و در زمین آن‌ها بازی می‌کنند.

 

وضعیت وفاق ملی در شرایط کنونی

 

این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که در این برهه چقدر نیاز است که گروه‌های سیاسی با هم متحد باشند و وفاق و همدلی در کشور وجود داشته باشد، تصریح کرد: وفاق و همدلی که اکنون با آن مواجهیم، در یک حد بسیار قابل قبولی وجود دارد. تعداد افرادی که می‌بینید واقعاً فالش می‌خوانند یا مخالفت می‌کنند، به لحاظ چهره‌های سیاسی زیاد نیست. در فضای مجازی مخالفت‌هایی وجود دارد که پرحجم تر است. خیلی از آن‌ها نیز با اکانت‌های فیک می‌آیند، به نظر می رسد که این اقدامات یا کار منافقین یا کار اپوزیسیون سلطنت‌طلب یا دیگر عناصر ضد انقلاب است. شاید بعضی از آن‌ها واقعاً کار اکانت‌های اسرائیلی‌ باشد، اما حتی نمایندگان مجلس مخالف مذاکره هم واقعاً تعدادشان زیاد نیست. حتی بعضی از اعضای جبهه پایداری هم خطشان را از این عده معدود جدا کرده‌اند.

 

وی ادامه داد: سر و صداها به لحاظ تعداد افراد زیاد نیست. اگر به کف جامعه بروید می‌بینید که درصد بسیار قابل توجهی از مردم مدافع سیاست نظام هستند و روشی که اکنون اتخاذ شده را می‌پسندند.

 

ارزیابی مذاکرات و چشم‌انداز آینده

 

این فعال سیاسی درباره ارزیابی اش از مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و امریکا گفت: معتقدم که اتفاقی که افتاده با تدبیر جمهوری اسلامی در سطوح بالا است و در صورتی که آمریکایی‌ها با خرد و منطق درست برخورد کنند، می‌تواند یک سیاست موفقی را به نفع دو کشور رقم بزند.

یادداشت های دیگر

دست دیپلماسی ایران به سوی اروپا برای آغاز فصلی جدید در روابط دوجانبه

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران

بحران آب و خشکیدگی تالاب‌های ایران: نمادی از توسعه ناپایدار

روزبه اسکندری، پژوهشگر محیط‌زیست

رئیس‌جمهور ترامپ و نخست‌وزیر نتانیاهو در مسیرهای متفاوت سیاست خاورمیانه

توماس فریدمن، پژوهشگر سیاسی

نقشه ژئوپلیتیکی مذاکرات هسته‌ای ایران، آمریکا و اسرائیل در ۲۰۲۵

مرکز مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS)

نام نویسنده:

فعال سیاسی

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان