صفحه اصلی / بین الملل / بریکس در مسیر مقابله با اقدامات یکجانبه تجاری آمریکا

کارلوس فابارو، وزیر کشاورزی برزیل

بریکس در مسیر مقابله با اقدامات یکجانبه تجاری آمریکا

وزیر کشاورزی برزیل در نشست وزرای کشاورزی بریکس اعلام کرد که تنش‌های تجاری ایجاد شده توسط آمریکا، اعضای بریکس را به تقویت همکاری و یافتن فرصت‌های جدید سوق می‌دهد. او به فرصت‌های تجاری اشاره کرد که پس از تصمیم چین برای محدود کردن واردات از آمریکا ایجاد می‌شود و بر همکاری در زمینه کشاورزی پایدار تأکید نمود.
وزرای کشاورزی کشورهای بریکس در حال مذاکره در برازیلیا

سرویس خبری ایران من: در شرایطی که جهان با تنش‌های تجاری فزاینده روبرو است، کشورهای عضو گروه بریکس با هدف تقویت همکاری‌های اقتصادی و کشاورزی گرد هم آمده‌اند. نشست وزرای کشاورزی بریکس فرصتی برای بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو در عرصه تجارت جهانی و امنیت غذایی است، به ویژه در سایه تصمیمات تجاری اخیر آمریکا و اثرات آن بر اقتصاد جهانی.

 

تنش‌های تجاری: چالش‌ها و فرصت‌ها

 

به گزارش ایران من از خبرگزاری افه، «کارلوس فابارو» وزیر کشاورزی برزیل که میزبان نشست وزرای کشاورزی بریکس در برازیلیا، پایتخت این کشور است، در جریان یک نشست مطبوعاتی گفت: جنگ تجاری آغازشده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، موضوع مرکزی جلسه نیست، بلکه عاملی است که ما را به تقویت بیشتر این بلوک و یافتن شرکا و فرصت‌های جدید سوق می‌دهد.

 

وی تاکید کرد: دوره کنونی بی‌ثباتی در روابط تجاری که بر تورم جهانی، به ویژه مواد غذایی تاثیر گذاشته را نمی‌توان جشن گرفت، اما بی تردید فرصت‌های تجاری جدیدی را فراهم می‌کند.

 

فرصت‌های تجاری برای برزیل و دیگر اعضای بریکس

 

این مقام برزیلی به عنوان نمونه به «پنجره‌هایی» اشاره کرد که ممکن است پس از تصمیم چین برای تعلیق مجوز صادرات حدود ۴۰۰ یخچال آمریکایی باز شوند.

 

فابارو اضافه کرد: این به این معنا است که چین، خرید گوشت زیاد از آمریکا را متوقف خواهد کرد. بنابراین برزیل می‌تواند این تقاضا را برآورده و خود را به عنوان یک تامین‌کننده قابل اعتماد معرفی کند.

 

با این حال، وزیر کشاورزی برزیل اطمینان داد که اعضای بریکس به «همکاری برای از بین بردن موانع تعرفه‌ای که اغلب ناعادلانه هستند» و «تلاش برای تضمین امنیت و ثبات بازارهای جهانی مواد غذایی» مصمم هستند.

 

همکاری در آستانه کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی

 

وی همچنین از اقتصادهای نوظهور خواست تا پیش از «کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل» (COP۳۰) که در اواخر سال جاری میلادی در شهر آمازون برگزار خواهد شد، نسبت به «تقویت همکاری» اقدام کنند.

 

فابارو ادامه داد: حضور بریکس به شکلی متحد در کاپ۳۰ برای نهایی کردن تعهدی به کشاورزی پایدار و انعطاف‌پذیرتر، حیاتی خواهد بود.

 

برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بنیانگذاران بریکس هستند و عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی، اندونزی و ایران نیز به آن پیوسته‌اند. بریکس همچنین ۹ کشور شریک از جمله بولیوی، کوبا و قزاقستان دارد.

 

نشست وزرای کشاورزی بریکس در برازیلیا با امضای سندی به پایان خواهد رسید که سپس در اجلاس سران کشورهای این گروه که ششم و هفتم ژوئیه (۱۵ و ۱۶ تیر۱۴۰۴) در ریودوژانیرو برگزار می‌شود، مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

خبرهای دیگر

واکنش وزیر خارجه ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در بریتانیا

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

فاجعه انسانی در غزه و ضرورت اقدام فوری بین‌المللی

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد

تحریم‌های نفتی آمریکا و چالش‌های مذاکرات هسته‌ای ایران

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران و مذاکرات هسته‌ای

وزارت خزانه داری آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان