صفحه اصلی / بین الملل / ترامپ: بدون آمریکا، مکزیک و کانادا کشوری نخواهند داشت

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا

ترامپ: بدون آمریکا، مکزیک و کانادا کشوری نخواهند داشت

ترامپ با اعمال تعرفه‌های جدید بر شرکای تجاری آمریکا، به‌ویژه مکزیک و کانادا، جنگ تجاری تازه‌ای را آغاز کرده است. او ادعا می‌کند که این کشورها به لطف آمریکا زندگی می‌کنند. مکزیک رویکردی مذاکره‌محور در پیش گرفته، اما کانادا به مقابله به مثل روی آورده است. این سیاست‌ها می‌تواند تهدیدی برای اقتصاد جهانی باشد.
تنش تجاری میان آمریکا، مکزیک و کانادا در دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ

سرویس خبری ایران من: در روزهای اخیر، تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و شرکای نزدیک آن به اوج خود رسیده است. با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، سیاست‌های حمایت‌گرایانه و اعمال تعرفه‌های جدید به عنوان ابزاری برای فشار بر کشورهای همسایه در دستور کار قرار گرفته است. اظهارات تند و بی‌پرده رئیس‌جمهور آمریکا درباره مکزیک و کانادا، چشم‌انداز جدیدی از روابط تجاری در منطقه آمریکای شمالی ترسیم کرده که توجه بسیاری از تحلیلگران اقتصادی و سیاسی را به خود جلب کرده است.

 

ادعاهای ترامپ درباره شرکای تجاری

 

به گزارش ایران من، ترامپ با وجود اظهارنظرهای خود اذعان کرد که «گفت‌وگوهای خوبی» با مکزیک داشته است؛ اگرچه جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

 

این سیاستمدار جمهوریخواه همچنین پیش‌بینی کرد که ظرف «سه یا چهار هفته»، دولت او می‌تواند با همه شرکای خود به توافق‌های تعرفه‌ای دست یابد.

 

رئیس‌جمهوری آمریکا به تازگی (دوم آوریل/ ۱۳ فروردین) دیوار تعرفه‌ای با ارتفاع‌های مختلف علیه جهان برپا کرد و جنگ تجاری تمام عیاری را کلید زد که بسیاری آن را تهدیدی در راستای آغاز یک بحران اقتصادی جهانی می‌دانند.

 

ترامپ سپس در عقب‌نشینی از جنگ تجاری خود با جهان اعلام کرد که اعمال تعرفه‌های گسترده بر بیش از ۷۵ کشور به‌جز چین، به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درمی‌آید.

 

تاثیر سیاست‌های تعرفه‌ای بر تجارت جهانی

 

این بزرگترین بسته‌های تعرفه‌ای اعلام شده توسط ترامپ که آغازگر عصر جدیدی از حمایت‌گرایی است و پایه‌های تجارت بین‌المللی را تضعیف می‌کند، تاثیرهای متفاوتی را بر بلوک‌های تجاری مختلف داشته است.

 

واکنش مکزیک و کانادا به تعرفه‌های آمریکا

 

«کلائودیا شینباوم» رئیس‌جمهوری مکزیک، از زمان اعلام سیاست تعرفه‌ای ترامپ، آرامش خود را حفظ و از مذاکرات دوجانبه حمایت کرده است. رویکرد وی که به دنبال پاسخی تلافی‌جویانه نیست، بر اجرای سیاست‌های مرزی تمرکز دارد و به نظر می‌رسد که در حال حاضر نیز این رویه به خوبی کار کرده و نتیجه داشته است.

 

این کشور با تعرفه ۲۵ درصدی بر محصولات خارج از توافق تجارت آزاد (با آمریکا و کانادا)، از جمله فولاد، آلومینیوم و خودرو مواجه است.

 

پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، آمریکا جنگی تجاری با کانادا به راه انداخته و کاخ سفید تمایل خود را برای ضمیمه کردن این کشور به عنوان پنجاه و یکمین ایالات متحده اعلام کرده است.

 

کانادا با وضع تعرفه بر کالاهای آمریکایی به مقابله به مثل با دولت ترامپ روی آورده و اقدامات و اظهارات رئیس‌جمهوری آمریکا موجب موجی از نارضایتی‌ها در افکار عمومی کانادا شده است.

خبرهای دیگر

واکنش وزیر خارجه ایران به دستگیری شهروندان ایرانی در بریتانیا

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران

فاجعه انسانی در غزه و ضرورت اقدام فوری بین‌المللی

نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد

تحریم‌های نفتی آمریکا و چالش‌های مذاکرات هسته‌ای ایران

مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا

تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران و مذاکرات هسته‌ای

وزارت خزانه داری آمریکا

عضو خبرنامه "ایران من" شوید

خبرنامه هفتگی

آخرین اخبار مهم ایران و جهان را برای شما ارسال خواهیم کرد

عضویت

آخرین اخبار ایران و جهان